Αντρέας Καυκαλιάς “The ghost of summer”

H έκθεση φωτογραφίας “The ghosts of summer”, στο γνωστό “Περί Τέχνης” της πόλης μας, εδώ στη Λάρνακα, μας περιμένει σήμερα Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου,  στις 7.30 να απολαύσουμε φωτογραφίες του Αντρέα Καυκαλιά.

————————————————————————————————————————————-
“Πρόκειται για μια σειρά από μινιμαλιστικές φωτογραφίες που απεικονίζουν λουόμενους εξολοκλήρου από την παραλία των Φοινικούδων. Με την αφαιρετική τεχνική που χρησιμοποιείται,προσδίδονται στην εικόνα κάποια στοιχεία μυστικισμού αλλοιώνοντας  τόσο την ανθρώπινη υπόσταση  όσο και το ευρύτερο τοπίο. Έτσι, οι “κοινοί”, “ανθρώπινοι” λουόμενοι μεταμορφώνονται σε φιγούρες μεταφυσικές και τα εμπορικά τάνκερ σε πλοία φαντάσματα, δημιουργώντας στον θεατή αναπάντεχα οπτικά ερεθίσματα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο σε ποικίλες αναλύσεις” λέει ο Αντρέας.
Ποια ήταν η βασική κινητήριος δύναμη για την δημιουργία αυτών των φωτογραφιών; “Ήταν η ιδέα της μεταμόρφωσης κάτι του απόλυτα κοινότοπου, τουλάχιστον για τον μέσο κάτοικο της Λάρνακας,όπως είναι οι παραλία των Φοινικούδων και οι λουόμενοί της, σε κάτι που να κινείται στην σφαίρα της φαντασίας, μέσα στα πλάισια πάντα που μου επιτρέπει ο ρεαλισμός της κάμερας. Είναι η πρώτη φορά που εκθέτω έναντι στο κοινό της Λάρνακας και αυτό έχει μια ιδιαίτερη σημασία για μένα.  Πιστεύω οι φωτογραφίες που πραγματικά μιλούν είναι αυτές είτε κλείνουν το μάτι στο θεατή ή κάνουν κάποιο είδος δήλωση. Για αυτό πιστεύω ακράδαντα κάποιος που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την τέχνη της φωτογραφίας,και να πετύχει φωτογραφίες που μιλούν, πέραν της αισθητικής πρέπει να έχει πολιτική άποψη, πνευματική κατάρτιση αλλά και πολύ καλή αντίληψη της κοινωνίας”, μας λέει ο φωτογράφος.
Τους μοναδικούς τρεις φωτογράφους που ξεχωρίζει ο Αντρέας αυτή την στιγμή είναι : O  Elliot Erwitt, o Josef Kudelka και ο Gregory Crewdson.

Αυτή είναι η τρίτη ατομική έκθεση του Αντρέα Καυκαλιά. Προηγήθηκαν το “On Silhouette” (2009) , “Sximata” (2011).
Επίσης έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις: “More than films” και “Frameless”.
Ο Αντρέας είναι επίσης κάτοχος του Mick Woods Photographic Award από το πανεπιστήμιο του Kent.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!