Επίσημα στο Δήμο Λάρνακας το Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013, Πανηγυρική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, η οποία επισημοποίησε την παραχώρηση του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας στο Δήμο Λάρνακας για σκοπούς στέγασης των Δημοτικών Υπηρεσιών.

Η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου, στην παρουσία της Υπουργού Υγείας Δρος Ανδρούλας Αγρότου, του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Τίτου Χριστοφίδη, του τέως Υπουργού Υγείας κ. Σταύρου Μαλά, των Βουλευτών Λάρνακας , των Μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος «Ευανθίας Πιερίδη» καθώς και του κ. Δημήτρη Πιερίδη.

Σκοπός της Πανηγυρικής αυτής Συνεδρίασης ήταν η υπογραφή Συμφωνίας παραχώρησης χρήσης μέρους του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας, στο Δήμο Λάρνακας,  το οποίο θα αναπαλαιωθεί και θα μετατραπεί σε Δημοτικό Μέγαρο.

Η παραχώρηση και η υλοποίηση της πιο πάνω απόφασης αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα, πολλών χρόνων, που με συντονισμένες ενέργειες και κινήσεις κατέστη εφικτό.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης, μεταξύ άλλων ανέφερε «…Αναλάβαμε το  Δήμο της Λάρνακας το Δημοτικό Συμβούλιο και εγώ με τα μανίκια πάνω έτοιμοι για πολλή δουλειά ώστε να  φέρουμε στην πόλη μας την πρόοδο και την προκοπή που της αξίζει, και έτσι εργαζόμαστε. Όμως, ειδικά γι’ αυτό το θέμα έχουμε  αποφασίσει τη σύσταση  Ειδικής  Επιτροπής η οποία πέραν από το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποτελείται από τους πρώην Δημάρχους κ.κ. Γιώργο Λυκούργο και Ανδρέα Μωυσέως, από τον Δημήτρη Πιερίδη, και κυρία Υπουργέ, με την έγκριση σας και τον πρώτο Ιατρικό Λειτουργό εδώ στη Λάρνακα, με  στόχο τη διεκπεραίωση του κτιριολογικού σχεδιασμού, αλλά και την αναζήτηση και εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων,  προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης του ιστορικού αυτού κτιρίου το συντομότερο δυνατό».

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν με τις προσπάθειες και τις ενέργειες τους  ώστε να καταστεί δυνατή η παραχώρηση αυτή και τόνισε ότι η μεταφορά των Δημοτικών Υπηρεσιών στο κέντρο της πόλης, θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα για όλη την πόλη της Λάρνακας.

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!