Σκέφτομαι Τέχνη “A Christmas Flavoured Walk”

A Christmas Flavoured Walk

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου, (απόφοιτος Θεατρικών Σπουδών)

Για να διατηρήσουμε το γιορτινό πνεύμα που κυριαρχεί αυτες τις μέρες, σκέφτηκα να αναφερθώ σε ένα performance το οποίο έζησα πριν απο λίγες βδομάδες που φώναζε Χριστούγεννα. Γιατί λέω έζησα αντί “πήγα” ή “παρακολούθησα”;  Επειδή όντως έζησα αυτό το συμβάν χρησιμοποιόντας όλες μου τις αισθήσεις. Αφού το performance  προέτρεψε το  συμμετοχικό κοινό του να κάνει ακριβώς αυτό.
A Christmas Flavoured Walk, ήταν το όνομα αυτού το event, στο οποίο μας κάλεσε ο δημιουργός και συνάδελφός μου Paul Geary, απο το πανεπιστήμιο του Bristol. Ο Paul ενώ διδάσκει στο πανεπιστήμιο κάνει το διδακτορικό του στην παραστατικότητα και το φαγητό που έχει βάσεις σε θεωρίες φαινομενολογίας και αντίληψης. Άρα καταλαβένετε πως σίγουρα θα είχε και φαγοπότι.
Ως ένα απο τα μέλη του κοινού μου δόθηκε η εντολή να πάω στο College Green στο Bristol (το οποίο είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης, για μας που ζούμε εκεί),  όπου θα ξεκινούσε το Xριστουγεννιάτικο μαςταξίδι. Ήμασταν 5 όλοι και όλοι, όσοιβρεθήκαμε εκεί,  πάνω στο γρασίδι, έξω απο τον ιστορικό καθεδρικό ναό. Μας έδωσε mp3 players όπου ακούγαμε μια ανδρίκια φωνή να αφηγείται το “A Christmas Carol” του Charles Dickens. Μέσα απο αυτή τη διήγηση μας έδινε και οδηγίες προς τα που να περπατήσουμε και τι να προσέξουμε. Θυμάμε πως ήταν  πολύ κρύο, τσουχτερό, εκείνο το κρύο που διαπερνάει τα κόκκαλα. Ίσως να ήταν -2 νομίζω, αλλά ζεσταθηκά απο το τσάι που μας πρόσφερε και που μύριζε χριστούγεννα, μύριζε κανέλλα.
Μας δόθηκε επίσης ένας φάκελος που περιείχε Χριστουγεννιάτικο μενού, στη συνέχεια ο αφηγητής στο mp3 μας οδήγησε σε ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Απο τις φωτογραφίες μου θα καταλάβετε καλύτερα!

Χρόνια Πολλά!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!