Δήμος Λάρνακας και European Space Expo ESE

O Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι από τις 12 μέχρι 18 Νοεμβρίου 2012, θα βρίσκεται στην Πλατεία Ευρώπης, το European Space Expo ESE.
Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε σχήμα «θόλου», ο οποίος θα κατασκευαστεί επί τόπου και βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση για τα οφέλη των Ευρωπαϊκών Διαστημικών Προγραμμάτων στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με κατανοητό και διαδραστικό τρόπο για  μία πληθώρα πληροφοριών σχετικά τις εφαρμογές των ευρωπαϊκών συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης (Galileo, EGNOS), του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Γεωσκόπησης (GMES), καθώς και της εξερεύνησης του Διαστήματος. Μεταξύ άλλων μπορούν επίσης να ενημερωθούν για εφαρμογές σε τομείς όπως η υγεία, η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, η κλιματική αλλαγή, οι μεταφορές, η γεωργία κ.ο.κ.
Ο χώρος θα διαθέτει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ρέπλικες δορυφόρων και είναι σχεδιασμένος ώστε να προσελκύει τόσο ενήλικες, όσο και παιδιά. Κάθε μία από τις οθόνες περιέχει υλικό που απευθύνεται σε παιδιά (kids corner).
Παράλληλα με τα πιο πάνω, θα προγραμματίζονται σε καθημερινή βάση ομιλίες από ειδικούς, που αποσκοπούν στην ενημέρωση του κοινού για τις τεχνολογίες αιχμής και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα Διαστημικά Προγράμματα. Οι ομιλίες θα προσαρμοσθούν ώστε να απευθύνονται ειδικά και σε παιδιά.
Όλα τα παραπάνω καθιστούν το European Space Expo ESE ιδανικό για σχολικές επισκέψεις και εκδρομές. Με το σκεπτικό αυτό, μπορούν να οργανωθούν ειδικές ξεναγήσεις για μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους. Εκτός από την ειδική ξενάγηση, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό κυνήγι θησαυρού. Μετά το τέλος της επίσκεψης τους, θα λαμβάνουν αναμνηστικά δώρα, όπως αφίσες, τετράδια, μπαλάκια και άλλα. Τόσο η είσοδος, όσο και οι ξεναγήσεις θα είναι δωρεάν.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των καθορισμένων ωρών επισκέψεων και να ενημερώνουν έγκαιρα τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες  του Δήμου Λάρνακας στο τηλ. 24657745, ώστε να προετοιμάζεται κατάλληλα η υποδοχή. Ώρες οργανωμένης επίσκεψης: Τρίτη –Παρασκευή, από 10.30 π.μ., 11.30 π.μ., 12.30 μ.μ. Η επίσκεψη διαρκεί 45 λεπτά.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το European Space Expo ESE θα ταξιδέψει και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε διάστημα τριών χρόνων. Ήδη μέχρι σήμερα, την έκθεση έχουν φιλοξενήσει οι πόλεις Κοπεγχάγη, Τουλούζη, Ελσίνκι, Βρυξέλλες και Βιέννη.
http://ec.europa.eu/enterprise/policies/space/expo/index_en.htm).

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!