Παρουσιάσεις “FIRST ATTEMPT……Για την Λάρνακα και τις όμορφες γωνιές της”


…Καλλιτεχνική Ενόχληση

First Attempt | 12-14 Οκτωβρίου 2012    

Για τη Λάρνακα και τις [όμορφες] γωνιές της…                                       

Ένα αλλιώτικο Δελτίο Τύπου! 9 στους 10 δε μας γνωρίζετε, γι’ αυτό Θα ακολουθήσει μια μικρή εισαγωγή για τα μερμηγάκια. Η επισημη ονομασία μας είναι “Ανάμεσα στους Μέρμηγκες”  (“Among The Ants”) και η δραστηριότητά μας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 στην Αθήνα με στόχο την καθιέρωση των τεχνών του δρόμου και την ανάπτυξη καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών που να προσφέρουν όμορφα διαλείμματα στην καθημερινότητά μας.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια παραμονής στην Αθήνα, πρόσφατα τα μερμηγκάκια μετακόμισαν στη Λάρνακα. Την πρώτη μας “καλλιτεχνική ενόχληση” αποφασίσαμε να την ονομάσουμε First Attempt! Υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας, με την υποστήριξη του Europe Direct Λάρνακας και σε συνεργασία με καλλιτέχνες, εκπαιδευτικά & πολιτιστικά ιδρύματα της Κύπρου, το First Attempt θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία της Λάρνακας.

Ο στόχος του First Attempt είναι να λειτουργήσει ως πρόγευση ενός μεγαλύτερου και αρκετά φιλόδουξου project που ετοιμάζουμε για το 2013, το Khaki Kite Street Arts Camp & Festival.

12-14 Οκτωβρίου 2012:

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα | 12 Οκτωβρίου 2012, Πλατεία Ερμού, Λάρνακα

Μέρα αφιερωμένη στη Λάρνακα, τους επισκέπτες και τους κατοίκους της. Οι καλλιτέχνες μας θα μετατρέψουν σε σκηνή όμορφες γωνιές της πόλης με θεατρικά εργαστήρια, παραστάσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις. Πού; Πλατεία Ερμού, να είστε όλοι εκεί!

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια:  [υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Κύπρου στην Ε.Ε]

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί πρακτικό σεμινάριο juggling από τη γαλλική ομάδα σύγχρονου τσίρκου Defracto. Απευθύνεται σε 12 με 15 φοιτητές παραστατικών τεχνών, ερασιτέχνες & επαγγελματίες καλλιτέχνες. Πού; Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά & Νέους.

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού από την performer Ρόζα Προδρόμου το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 με 12 ετών. Πού; Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Παράλληλες Δραστηριότητες
Με αφορμή το FIRST ATTEMPT ο πολιτιστικός οργανισμός “Ανάμεσα στους Μέρμηγκες”, επιθυμεί να έρθει σε επαφή με καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο να για να γνωρίσει τη δουλειά τους . Τα artists’ meetings  επιδιώκουν να φέρουν σε επαφή Κύπριους και ξένους καλλιτέχνες, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και την δικτύωση.

7 Οκτωβρίου 2012, Artists’ Meeting | Λευκωσία (Χώρος: TBC)
14 Οκτωβρίου 201, Artists’ Meeting | Λάρνακα (Χώρος: TBC)

 

Eπικοινωνία:
Κωνσταντίνα Γεωργίου
E. press@amongtheants.com
W. amongtheants.com
T. 99436555 (CY) & 0030.6944839968 (GR)


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!