Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Ένα λουλούδι στο νεροχύτη μας”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου

Η ελπίδα φυτρώνει εκεί που δεν την έσπειρες καν.
Τα κυκλάμινα “βρίσκουν χώματα κι ανθούν και μίσχο και σαλεύουν, στου βράχου την σχισμάδα” που λέει κι ο μεγάλος Μίκης.
“Οι σπόροι των ιδεών είναι απίστευτο τι ρίζες μπορούν να βγάλουν, εκεί που δεν το περιμένεις”, τονίζει στη συνέντευξη του στο Skala Times ο διάσημος “κύριος Zeitgeist”, Peter Joseph.
Τι θέλω να πω;
Βασικά, θέλω να πω, ότι στον νεροχύτη της κουζίνας μας φύτρωσε ένα πράσινο λουλουδάκι και έκανε δειλά την εμφάνιση του, από τις τρύπες του νεροχύτη. Αντικρύζοντας το αρχίσαμε τα σενάρια  “ίσως να έπεσε κάποιο λαχανικό στον νεροχύτη και να φύτρωσε αυτό”, “ίσως να είναι γεμάτος ο νεροχύτης από κάτω με λουλούδια….μην σου πω κι ένα κρυμμένο κήπο” (οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας βλάπτουν σοβαρά τον εγκέφαλο).
Δεν ξέρω πως φύτρωσε στον νεροχύτη του 27χρονου σπιτιού μας, στον δεύτερο όροφο, ένα λουλουδάκι και πως τολμά να κάνει την εμφάνιση του από τις τρύπες του νεροχύτη. (Επιστήμονας δεν είμαι, σεναριογράφο επιστημονικών έργων δεν με λες, άρα δεν μπορώ να απαντήσω).
Αυτό όμως που ξέρω, ιδιαίτερα χαζεύοντας το λουλουδάκι αυτό, είναι πως μερικά πράγματα βρίσκουν τρόπο και δύναμη από μόνα τους.
Αναπάντεχα. Ακάλεστα. Ξαφνικά. Φυσικά. Σχεδόν μαγικά.
Σαν το κυκλάμινο του Θεοδωράκη που φυτρώνει στου βράχου την σχισμάδα, σαν την ελπίδα που κάνει εμφάνιση μέσα από χαραμάδες κόλασης, σαν τις ιδέες που βγάζουν ρίζες, σαν την ζωή που νικά τον θάνατο, σαν το θαύμα που νικά το ανέφικτο. Δεν είναι ρομαντικές ατάκες μιας αλλοπαρμένης, (για αν είμαι αλλοπαραμένη το συζητάμε κάποια άλλη φορά….It’s debatable). Είναι η πραγματικότητα της ζωής.
Θυμάμαι, από μικρή, την γιαγιά μου να λέει “άμα θέλει ο Θεός…” και σκεφτόμουν “τελικά αυτός ο κύριος  Θεός αποφασίζει για όλα;” Μάλλον ναι. Μάλλον τα θαύματα των θέλων του είναι πολλά, απλά εμείς είμαστε αρκετά στενόμυαλοι για να τα δούμε.
Δεν σας λέω πως το λουλούδι στο νεροχύτη μας είναι ένα θαύμα (μην τρελαθούμε εντελώς)….
Αλλά να, είναι που η μόνη φράση που μου ήρθε στο μυαλό μόλις το είδα έκπληκτη, ήταν αυτή που έλεγε η αείμνηστη και σπουδαία γιαγιά μου….”Άμα θέλει ο Θεός…”.
Άμα θέλει ο Θεός, λοιπόν, φυτρώνουν λουλούδια στο νεροχύτη…..κι άλλα πολλά!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Ένα λουλούδι στο νεροχύτη μας””

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!