Σκέφτομαι Θέατρο “Η πρώτη Πλατφόρμα Performance and Live Art”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου, (απόφοιτος  Θεατρικών Σπουδών)

Πλατφόρμα Performance και Live Art 2012

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Πλατφόρμα Performance και Live Art 2012 στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους στη Λάρνακα. Πέντε  performers ήταν: Γιώτα Δημητρίου, Χριστίνα Γεωργίου, Δημήτρης Χειμώνας, Αντρέας Πασιάς και Cara Davies.
Εννέα live performances: I love You in a Crowd (21 Ιουλίου), Lacunae (21 Ιουλίου), Αιώνια Επιστροφή (21 Ιουλίου), Xωρίς την Ηχώ (21 Ιουλίου), Diet Mediterran (21 Ιουλίου), An Exhibition of Hidden Stories: Love Letters (22 Ιουλίου), Being and the Nothingness  (22 Ιουλίου), Γουρουνιού Καρδιά στο κουτί σου έχεις (22 Ιουλίου), Parallact  (22 Ιουλίου).
Tο αποτέλεσμα ήταν επιτυχία, το κοινό έδειχνε να απολαμβάνει τα έργα που είχαμε ετοιμάσει γι ‘αυτούς και σύμφωνα με κάποια απο τα μέλη του κοινού, τα performances τους προκάλεσαν να σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο. Ένα μέλος του κοινού είπε “για παράδειγμα, προσωπικά μπορεί να μην μου άρεσε  ένα συγκεκριμένο κομμάτι γιατί δεν είναι του γούστου μου, όμως με παρέπεμψε να σκεφτώ το λόγο που δεν μου αρέσε,  όχι για να αλλάξει η γνώμη μου, αλλά να επεκτείνει τις σκέψεις και την κρίση μου”.
Με το να φέρουμε αυτό το είδος τέχνης στην Κύπρο μας αυτό θέλαμε να πετύχουμε – βλέπετε όλα τα κομμάτια που παρουσιάσαμε είχαν ένα κοινό στοιχείο την εξερεύνηση και αντανάκλαση του εαυτού, όμως το κάθε ένα performance πέτυχε αυτό με διαφορετικό τρόπο.
Θα ήθελα λοιπόν με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της πλατφόρμας. Τον συνεργάτη και αγαπημένο φίλο Δημήτρη Χειμώνα, τη Χριστίνα Γεωργίου, τον Αντρέα Πασιά και τη Cara Davies. Την αναδυόμενη δημοσιογράφο Πέννυ Πασχάλη, η οποία ήταν η  Social Networker μας και μαζί με την Ελένη, (η οποία έχει γράψει reviews για τα performances που θα δημοσιεύσω σε αργότερο στάδιο), έκαναν καταπληκτική δουλειά! Επείσης την Κικί Αργυρού που μας πρόσφερε τις οργανωτικές ικανότητές της, την Τζουλιέττα Μιχαήλ, Φραντζέσκα Στυλιανού,  τον Πέτρο Φεσσά, την Βίβιαν Αντωνίου και την Χριστίνα Γεωργίου. Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω τον Μάρκο Κάσσινο, Ian Wheeler, τον Πέτρο Αντωνίου και την Δέσποινα Νικολάου για τη σκέψη, το χρόνο και τη προσπάθεια που κατέβαλαν για να καταγράψουν το event μας. Επιπλέον θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Kassiani μας, η μουσική σου ήταν υπέροχη και ελπίζω να μπορούμε να συνεγραστούμε ξανά στο κοντινό μέλλον.
Εν κατακλείδι θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς και τους υποστηρικτές μας για τη θαυμάσια ευκαιρία που μας  έδωσαν: το Skala Times μας, το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Masterprint, Cavaway, το Wilton, το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, το Art Gallery Κάππελος, την εταιρεία Lifestyle Investments, και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Το πιο σημαντικό να ευχαριστήσω  τους καλλιτέχνες που έβαλαν την άποψη τους για την τέχνη στην ιστοσελίδα μας: Κορίνα Κονταξάκη, Λούκα Παναγή, Μαρία Κώστα, Λούη Γαβριήλ, Άννη Τίμινη, Χριστίνα Χριστοδούλου, Μαριάννα Λουκά, Μελίνα Τρίγκη, Παύλο Λαζάρου, Αλέξια Κωστέα, Διονύση Νικολάου, Ιάκωβο Κυρλιτσιά, Γεωργία Νικολάου, Έιμι Μαρνέρου, Νικόλ Βασιλείου, Sofia Zlata Shestakovskaya. Και το κοινό μας που επισκέφθηκε την πλατφόρμα για να μας υποστηρίξει.
Η υποστήριξή σας εκτιμάται πολύ!
Σας ευχαριστούμε. Αυτή ήταν μόνο η αρχή!

(φωτογραφίες απο τον Πέτρο Αντωνίου και Δέσποινα Νικολάου)

Τα λέμε την άλλη εβδομάδα!

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τραμπ, αν κερδίσει

«Δεν χρειάζεται να θέσω βέτο γιατί τώρα επαφίεται στις Πολιτείες», απάντησε, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο το 2022, βάζοντας τέλος στην ομοσπονδιακή

Μεγάλη Τρίτη

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου επιστρέφει με την καινούρια κωμωδία «Χρόνια Πολλά, να μεν τα εκατοστίσεις!»

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου συνεχίζει για 9η χρονιά να μας προσφέρει μια θεατρική παράσταση γεμάτη γέλιο.Ένα έργο γραμμένο από τον θεατρολόγο, συγγραφέα, ηθοποιό και

error: Content is protected !!