Σκέφτομαι Θέατρο “Performance και Live Art”

Η Πρώτη Πλατφόρμα Performance και Live Art στη Κύπρο

H στήλη ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΘΕΑΤΡΟ σας παρουσιάζει την πρώτη Πλατφόρμα Performance και Live Art στη Κύπρο, που διοργανώνει η αρθρογράφος της στήλης, Γιώτα Δημητρίου, ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, στις 21 και 22 Ιουλίου στη Λάρνακα. Στις 5.00 το απόγευμα. Είσοδος 10 ευρώ και για τις δύο μέρες.
Χορηγός επικοινωνίας: Skala Times.
Να είστε όλοι εκεί!

H Γιώτα Δημητρίου, μαζί με τους καλλιτέχνες Χριστίνα Γεωργίου, Cara Davies, Αντρέα Πασιά και Δημήτρη Χειμώνα, διοργανώνουν την πρώτη Πλατφόρμα Performance και Live Art 2012, που θα πραγματοποηθεί στη Λάρνακα το Σάββατο 21 Ιουλίου και Κυριακή 22 Ιουλίου 2012, στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας (Αποθήκες Αγίου Λαζάρου).
Η Πλατφόρμα αυτή φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό οι οποίοι προέρχονται από διάφορα καλλιτεχνικά υπόβαθρα όπως το θέατρο, τον χορό και τα εικαστικά, αλλά ασχολούνται με το performance και live art ως το κύριο τους μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Επίσης σχηματίζει ένα διαπολιτισμικό (Κύπρος, Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο) και διαπεριφερειακό (Λάρνακα, Λευκωσία) διάλογο μεταξύ των καλλιτεχνών καθώς και τη διερεύνηση της διεπιστημονικής φύσης της δουλειάς του κάθε καλλιτέχνη.
Η έννοια του όρου Performance Art συνδέεται με τις μεταμοντέρνες παραδόσεις στο δυτικό πολιτισμό. Στην Αμερική και Ευρώπη το Performance Art εμφανίστηκε τη δεκαετία του 60 με έργα της Yoko Onoτου Vito Acconci, της Carolee Schneemann, του Joseph Beuys, το happening του Wolf Vostell, και τα έργα της Marina Abramovic και του Ulay. Ο χώρος αυτός εξελίχθηκε με τις ιδεολογίες της εικαστικής τέχνης σε σχέση με τον Antonin Artaud, τα κίνηματα Dada και Fluxus, τους Situationists, την Εικαστική Εγκατάσταση, και το Conceptual Art. Ο όρος Live Art τέθηκε σε χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα της δεκαετίας του 80 για να αναγνωριστούν τόσο νέα αλλά και υφιστάμενα έργα του Performance ως μια μορφή δημιουργικής έκφρασης.
Στο πλαίσιο της διήμερης πλατφόρμας θα πραγματοποιηθούν live performances από τους καλλιτέχνες, ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του κοινού και των καλλιτεχνών, πάρτυ για το κλείσιμο της πλατφόρμας και πολλά άλλα. Ο σκοπός της Πλατφόρμας είναι η εξέλιξη όχι μόνο της πόλης της Λάρνακας, αλλά και ολόκληρου του νησιού σε θέματα πολιτισμού, σε ένα σύγχρονο επίπεδο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε Κύπριους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν στην πατρίδα τους μέσα από το διαπολιτισμικό και διεπιστημονικό πλαίσιο που δημιουργεί η πλατφόρμα.Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στην φετινή πλατφόρμα είναι:
Γιώτα Δημητρίου
Χριστίνα Γεωργίου
Cara Davies
Αντρέας Πασιάς
Δημήτρης Χειμώνας

Η ιστοσελίδα  (http://performanceandliveartplatformcyprus.webs.com/)  λειτουργεί σαν εικονική πλατφλόρμα που φιλοξενεί τη γνώμη καλλιτεχνών απο διάφορες τέχνες για το “τι είναι τέχνη”: http://performanceandliveartplatformcyprus.webs.com/artist-s-opinion-on-art.

Καλούμε όλους τους καλλιτέχνες να επικοινωνήσουν μαζί μας για να βαλουμε την δικιά τους αποψη στο site!

Mουσική  και Πάρτυ στις 22 Ιουλίου 22:00 – 23:45 :  Kassiani

http://www.facebook.com/PerformanceLiveArtPlatformCyprus
https://www.facebook.com/events/364549313603934/
Twitter: @LiveArtCy

Είσοδος και για τις δύο μέρες: 10 ευρώ
Όριο ηλικίας για είσοδο: 15+ ετών

Στοιχεία επικοινωνίας:
Γιώτα Δημητρίου: E-mail: yiota.a.demetriou@gmail.com  Τηλ: 96 725 270

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τραμπ, αν κερδίσει

«Δεν χρειάζεται να θέσω βέτο γιατί τώρα επαφίεται στις Πολιτείες», απάντησε, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο το 2022, βάζοντας τέλος στην ομοσπονδιακή

Μεγάλη Τρίτη

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου επιστρέφει με την καινούρια κωμωδία «Χρόνια Πολλά, να μεν τα εκατοστίσεις!»

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου συνεχίζει για 9η χρονιά να μας προσφέρει μια θεατρική παράσταση γεμάτη γέλιο.Ένα έργο γραμμένο από τον θεατρολόγο, συγγραφέα, ηθοποιό και

error: Content is protected !!