My View “Anonymous αποκαλύψεις παρακαλώ”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Πριν καμιά – δυό βδομάδες είδα το βίντεο που έστειλαν οι Anonymous για την Κύπρο. Μόλις είδα τον τίτλο είπα, “αμάν που μας ήβραν εμάς τούτοι;”.  Το είδα με μεγάλο ενδιαφέρον και συγκεντρώθηκα να ακούσω τι είχε να πει αυτό το “διάσημο group” για το νησί μας. Ήμουν απόλυτα σίγουρος πως θα μαθαίναμε κάτι καινούριο.

Το βίντεο μιλούσε για αναξιοκρατία, για το μέσο για τις καλές θέσεις της κυβέρνησης και του δημοσίου, για εταιρίες οι οπόιες έπαιρναν σοβαρά κονδύλια, για το περιστατικό στο Μαρί, για το πως πουλιέται η Χώρα μας. Και τότε απογοητεύτηκα. “Σιγά, μας φώτισαν τώρα τούτοι” σκέφτηκα. Αυτά τα πράγματα τα ξέρω από μικρός. Τα ξέρουμε όλοι μας, για δεκαετίες.

Αλλά με έκαναν να σκεφτώ και κάτι άλλο, αντί να το αφήσω ως εκεί το θέμα, λέω ας το αναλύσουμε λιγάκι. Αυτοί οι anonymous είναι ένα group που αποτελείται από πρώτης κλάσης προγραμματιστές που στις εταιρίες τους μπουρούν να βγάζουν κυριολεκτικά εκατομμύρια (και αν τους τσακώσουν μάλλον στις εταιρίες που κάνουν hack θα δουλεύουν), έχουν στην διάθεση τους πολλές απόρριτες πληροφορίες τις οποίες κατάφεραν να αποσβέσουν απο διάφορα media.
Σημαίνει ότι έχουν πολλή δύναμη. Και σαν “Ρόμπεν των Δασών” έρχονται να μοιραστούν μαζί μας αυτές τις πληροφορίες επειδή τις βλέπουν σαν άδικες και μας παρακεινούν να επαναστατήσουμε.

Αλλά, αυτά όλα τα οποία μας είπαν τα ξέρουμε είδη. Επειδή εμείς στην Κύπρο, εκτός του ότι τα ξέρουμε όλα, έχουμε και εμείς όνειρα. Όνειρα ότι κάποια μέρα θα δουλέψει και για εμάς το μέσον και θα βολευτούμε (κι εμείς) όμορφα και εμείς στην κυβέρνηση. Ίντα ωραία…!

Στο τέλος της ημέρας δουλεύουν οι υπόλοιποι για να πληρώνουν αυτούς στην κυβέρνηση. Αν ήταν δυνατό, και ένα απο τα καλά που θα είχαν οι μετανάστες  θα ήταν να δουλεύουμε όλοι οι Κύπριοι στην κυβέρνηση και να δουλεύουν οι μετανάστες για να μας συντηρούν. Τότε θα είχαμε καλό Πρόεδρο.

Όχι πως ο Πρόεδρος που έχουμε, δεν είναι καλός. Απλά το όνειρο θα το πετύχαινε άλλος, και θα ήταν ο ήρωας μας. Και ο κάθε πρόεδρος έχει τα καλά του. Έχει και στιγμές που λέει την αλήθεια. Και τί αλήθεια. Εμένα θα μου άρεσε να έρχονταν οι anonymous και να είχαν αρχεία στο τί έχει γίνει το 1950, πως δημιουργήθηκε η χούντα, ή το 1970 πριν την εισβολή. Θα ήθελα να μάθω την αλήθεια. Μια αλήθεια που να ενώνει τους Κύπριους, όχι να τους διχάζει. Αντί να έχουμε το κάθε κόμμα με την δική του άποψη για την ιστορία.

Επειδή έτσι μας παίζουν όπως το φλίππερ, απο το ένα κόμμα στο άλλο.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

error: Content is protected !!