Book for Thought “Οι τρεις υποσχέσεις”

Οι τρείς υποσχέσεις – Χρυσήιδα Δημουλίδου

Γράφει ο Αλέξης Δημητρίου, Ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου Bibliocosmos

Συνεχίζω τις παρουσιάσεις των καλοκαιρινών best-sellers με το καινούριο βιβλίο της Χρυσήιδας Δημουλίδου το οποίο ονομάζεται “Οι τρείς υποσχέσεις”.

Αυτή την φορά, όπως και η Λένα Μαντά στο καινούριο της βιβλίο, η συγγραφέας θα μας “ταξιδέψει” στην Κύπρο. Το βιβλίο ξεκινάει με την βίαιη εισβολή των τούρκων το 1974 με έντονες ανατριχιαστικές περιγραφές των γεγονότων. Είναι φανερό ότι συγγραφέας έκανε την έρευνά της για την συγκεκριμένη περίοδο καθώς αρκετά γεγονότα παρουσιάζονται με λεπτομέρια και θα φέρουν σίγουρα συγκλονιστικές μνήμες στον αναγνώστη. Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου  γεννιέται εκείνη την συγκεκριμένη μέρα, στις 20 Ιουλίου το 1974, δηλαδή στην πρώτη φάση της τουρκικής εισβολής, στην Αμμόχωστο.  Τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν έγιναν η αιτία να αφυπνιστεί αργότερα το χάρισμα της συγγραφής που κουβαλούσε μέσα της και σύντομα να γίνει η αγαπημένη συγγραφέας του αναγνωστικού κοινού. Τέλος, η Μυρτάλη, η πρωταγωνίστρια, δίνει τρεις υποσχέσεις στον πατέρα της.

Η Μυρτάλη, μέσω της συγγραφής κατάφερε να τα έχει πλέον όλα. Φήμη, δόξα, πλούτη, έρωτα. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε, μέχρι που οι παρασκηνιακές κινήσεις κάποιων ανθρώπων που αγάπησε την οδηγούν στον όλεθρο και την απόγνωση. Η ίδια βρίσκεται εγκλωβισμένη σ’ έναν εφιάλτη, που ως τότε πίστευε ότι μόνο η συγγραφική της πένα μπορούσε να εμπνευστεί. Οι τρεις υποσχέσεις, όμως, όρκος ιερός, είναι εκείνες που της δίνουν τη δύναμη να παλέψει. Γιατί το Βαρώσι την περιμένει.

Από τα σίγουρα best-sellers του καλοκαιριού σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι εκδόσεις Ψυχογιός συνεχίζουν δυναμικά να εκδίδουν τους πιό ευπώλητους συγγραφείς με μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα η πρώτη έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου έγινε στα 40 000 αντίτυπα.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!