My View “Η Πρώτη Μέρα της Βδομάδας….και η πίστη”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Μέσα στο Ευαγγέλιο λέει ότι η γνώση θα έρθει σε όσους την αναζητούν.
Επειδή προσωπικά ένοιωθα ότι μας ταϊζουν πολλές μπούρδες, άρχισα να ψάχνω όπου έβλεπα λογική. Τελικά τυχαία, σαν έψαχνα για πως να φιλτράρεις το πόσιμο νερό, έδωσα πάνω σε κάποια λογική η οποία μου φάνηκε εξαιρετικά παράλογη.
Απο εκείνη την μέρα όμως ότι και αν έψαχνα, έβρισκα αλήθειες.
Ξέρετε, υπάρχουν δύο τύποι ιστοριών:  Οι ιστορίες που μας λένε για να κοιμηθούμε και οι ιστορίες που πραγματικά έγιναν. Λοίπον, διαβάζοντας την πραγματική ιστορία άρχισαν να ανοίγουν τα μάτια μου σε πολλά που έγιναν και που όμως μας τα είπαν διαφορετικά. Τελικά, κατάλαβα ότι οι περισσότεροι ανθρώποι έχουν μάθει πράγματα που δεν ισχύουν, ως αληθίνα, απο μικρά παιδιά. Πράγματα για τα οποία δεν θα νοιαστούν να ψάξουν γιατί τα θεωρούν αληθινά. Έτσι περνούν όλη τους την ζωή δίχως να γνωρίζουν την αλήθεια. Και συνεχίζουν να ζουν με λάθος ιστορίες στο μυαλό τους σαν να είναι αληθινές.
Στο πιο βασικό απο τα υπαρξιακά ερωτήματα που είχα μια ζωή, “γιατί είμαστε σε αυτή τη γη”, έρχονται απαντήσεις που με βοηθούν επιτέλους να ηρεμήσω. Το να πιστεύεις σε ένα ψέμα, βλέπεις, σε κάνει να νοιώθεις άβολα. Όπως όταν καταλάβεις ότι χώνεψες κάτι που σίγουρα δεν είναι αλήθεια.
Όμως το να γνωρίζεις την αλήθεια, ιδιαίτερα στον κόσμο της προπαγάνδας που ζούμε σήμερα, δεν είναι λίγο πράγμα.
Το λοιπόν, μέσα σε αυτά που διάβαζα, πολλά είχαν σαν reference την παλαιά διαθήκη. Όταν τα συζητούσα με διάφορους φίλους, μου έλεγαν ότι η παλαιά διαθήκη “δεν στέκει πλέον” και ότι ο Χριστος ο ίδιος την έχει αναιρέσει. Χμ… δηλαδή να μην διαβάζουμε την ιστορία μας επειδή έχει περάσει. Και ιδιαίτερα όταν είναι το μόνο πραγματικό βιβλίο που ο ίδιος ο Θεος μας λέει ότι είναι ο Λόγος Του.
Με λίγα λόγια όταν πάρουμε στα χέρια μας ένα ευαγγέλιο, σε σωστή μετάφραση που καταλαβαίνουμε (όχι αρχαία ή καθαρεύουσα) τότε κρατούμε όλη την αλήθεια. Και απο εκεί και πέρα αρχίζουν τα ψέματα.
Εμένα κάτι που με έκανε να αναρωτιέμαι απο πολύ μικρός, ήταν ότι η εβδομάδα άρχιζε από την Δευτέρα αντί από την Πρώτη. Ναι, ξέρω ότι ακούγετε γελίο. Αλλά γνωρίζετε ότι παλιά η εβδομάδα πράγματι άρχιζε απο την Πρώτη και η Δευτέρα ήταν η δεύτερη μέρα; Μέσα στο ευαγγέλιο από το πρώτο κιόλας κεφάλαιο της Γένεσις οι μέρες μετρόνταν αριθμητικά. Η Αγγλική γλώσσα είναι αυτή που είχε την μεγαλύτερη αλλοίωση που άλλαξε όλες τις ονομασίες σε αρχαίους Θεούς. Στην Ελληνική μόνο η Κυριακή και η Παρασκευή έχουν αλλάξει. Όχι όμως από το ευαγγέλιο, αλλά απο τους ρωμαίους.
Τώρα θα μου πείτε τί σχέση έχουν οι ημέρες με την πίστη.  Όμως οι μέρες έχουν μεγάλη σημασία μέσα στην πίστη. Και αυτό το βλεπουμε και στην πίστη σήμερα, και όσο γίνονται χειρότερα τα πράγματα θα φαίνεται όλο και περισσότερο. As a matter of fact είναι γραμμένο μέσα στις δέκα εντολές. Τόσο σημαντικό.
Όλοι ξέρουμε τις δέκα εντολές σωστά; Σίγουρα, μέχρι που αρχίζουμε να τις μετράμε… Οι δέκα εντολές είναι το κλειδι του καθενός μας στον παράδεισο. Τόσο σημαντικές είναι. Αλλά όταν αναγράφονται στην παλαιά διαθήκη; Σημαίνει τότε ότι δεν υπάρχουν;
Και επιμένει να μου λέει ένας φίλος μου:  “Αναιρέθηκαν”. Και όμως, όταν μας έδωσε ο Θεός τις 10 εντολές έγιναν ολόκληροι σεισμοί, είχε κατέβει στο όρος Σινά μέσα σε φλόγες. (Αν πιστεύετε φυσικά…)
Ο Χριστός όταν ρωτήθηκε από ένα δικηγόρο των Φαρισσαίων ποια από όλες τις εντολές είναι η πιο σημαντική, απάντησε και μίλησε για την αγάπη. Αυτόματα όταν έχεις μέσα σου πραγματική αγάπη, τότε κάνεις και όλες τις εντολές.

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

error: Content is protected !!