Its Ok “Η Θεραπεία του Κουτιού”

Γράφει η Ψυχοθεραπεύτρια/ Υπνοθεραπεύτρια Κλαίρια Δεσπότη (BSc Psychology, MACP, Dip. Clinical Hypnotherapy, NGH, GHR reg., Dip. CVGB (Virtual Gastric Band Hypnosis), Hypnobirthing&Hypnofertility practitioner, WILL-STOP Hypnotherapy, Dip. Stress&Anger Management Coaching), Tηλέφωνο 99901858.Email: kleria@skalatimes.com

Η ‘θεραπεία του κουτιού’

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια σύντομη και απλή τεχνική που μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να αφαιρούμε εύκολα αχρείαστες, ανεπιθύμητες και αρνητικές σκέψεις από το μυαλό μας. Πολλές φορές σε μερικές καταστάσεις περιμένουμε ένα σημαντικό τηλεφώνημα είτε για μια δουλειά, είτε από κάποιον που μας ενδιαφέρει, είτε βρισκόμαστε σε κατάσταση αγωνίας περιμένοντας κάποια αποτελέσματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις ξέροντας ότι αυτό το τηλεφώνημα, ή τα αποτελέσματα είναι μέρες η και ώρες μακριά καθόμαστε μέσα στην αγωνία και αναμονή και πλάθουμε μέσα στο μυαλό μας διάφορα σενάρια του είδους ‘τί και αν’. Αυτά τα ‘αν’ αν και καθόλου χρήσιμα σπαταλούν πολύ χρόνο και ενέργεια. Το μυαλό μας προτρέχει σε αρνητικά συνήθως σενάρια. Η ‘θεραπεία του κουτιού’ που ακολουθεί αποτελεί ένα φυσικό και πολύ απλό τρόπο για να αποκλείουμε από το μυαλό μας αρνητικές σκέψεις σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Ας υποθέσουμε ότι περιμένετε απάντηση από μια δουλεία. Ενώ περιμένετε περνά από το μυαλό σας ότι μπορεί να μην τους αρέσατε, ότι κάτι θα πήγε στραβά στη συνέντευξη, ότι θα μπορούσατε να απαντούσατε στις ερωτήσεις των εξεταστών διαφορετικά κτλ. Το μυαλό σας τρέχει. Να λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε: Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε να έχετε μπροστά σας ένα κουτί. Βάλτε στη φαντασία σας όλες τις λεπτομέρειες, το χρώμα , το μέγεθος και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο αυτό το κουτί. Φανταστείτε να έχει και μια πόρτα. Βάλτε τώρα την αρνητική σκέψη μέσα στο κουτί, κλείστε την πόρτα και κλειδώστε την, μετά πάρτε το κλειδί και φυλάξετε το σε ένα ασφαλές μέρος. Τώρα αμέσως αντικαταστήστε αυτή την αρνητική σκέψη σε μια άλλη ευχάριστη. Για παράδειγμα την έξοδο σας το βράδυ. Η κάτι άλλο που σας κάνει να νιώθετε καλά. Αν μια άλλη αρνητική σκέψη ή η παλιά σκέψη επιστρέψει επαναλάβετε την άσκηση του κουτιού και αντικαταστήστε την κακή σκέψη με μια ευχάριστη.

Μπορείτε να εκπαιδέψετε τον εαυτό σας να κάνει τέτοιου είδους ασκήσεις και να είστε σίγουροι ότι δουλεύουν αν επιμένετε. Τέτοιες είδους ασκήσεις αποτελούν μεθόδους αυτό-ύπνωσης και αποδεδειγμένα μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε και μόνοι σας. Δοκιμάστε το…

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!