Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Τα χαμένα σας στοιχήματα”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
yioda@skalatimes.com

Οι άλλοι βάζουν στοιχήματα, στα πόσα ρίκτερ θα αντέξεις, τα συντρίμια της ζωής σου.
Χάσανε οι μαλάκες!
Ξεπέρασες όλα τα στοιχήματα τους. Πως το έγραφε η λατρεμένη Μαλβίνα; “Πρωτη φορά στη ζωή μου ξεπέρασα τις προβλέψεις τους για μένα. Κι άντεξα, θα στοιχημάτιζαν δισεκατομμύρια ορούς για το αντίθετο. Και τα ΄βγαλα πέρα ένα χειμώνα, ένα καλοκαίρι, έτσι όπως κανείς δεν είχε ποτέ φανταστεί, και ιδίως εγώ…”
Ιδίως εγώ! Δεν το φαντάστηκα. Δεν το πίστευα πως στα 10 ρίχτερ, τα συντρίμια δε θα με έκαναν κομμάτια, πως θα κατάφερνα να επιβιώσω! Στα 10 ρίκτερ! Πως θα έβγαζα το κεφάλι μέσα από τα χαλάσματα και θα αναφωνούσα “Hello I’m here and alive! Alive!”.
Πεπρωμένο…..Πεπρωμένο;
Στις αδικίες σας και στα αδυσώπητα κουτσομπολιά, μπορεί να έπεσα (με τα μούτρα) στο πάτωμα, μα σηκώθηκα. Σκούπισα τη σκόνη απ’ τον λερωμένο σας χαρακτήρα, που ακούμπησε για λίγο πάνω μου και κάνοντας το σταυρό μου είπα “ Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι”.  Και που να δουν δηλαδή, έτσι νυχτωμένοι που είναι από το εγώ και τις κακίες τους!
Πεπρωμένο…..Πεπρωμένο;
Έτσι που λες. Ουκ ενικήθην!
Γάτα επτάψυχη! (Κι εμένα το όνομα μου από Γ ξεκινά και της Γάτας….να το θυμάσαι αυτό!)
Φυλακτό στο λαιμό και μια προσευχή-φυλακτό- στη καρδιά.
Έτσι, για το κακό μάτι! Έτσι, για τους κακούς. Έτσι, για τα κακά.
Πεπρωμένο…..Πεπρωμένο;
Πιο λαβωμένη από ποτέ.
Πιο δυνατή από ποτέ.
Πιο σοφή από ποτέ.
Πιο ξύπνια από ποτέ.
Στο laptop μουσικές με στίχους του Γκάτσου (που ήταν και η επέτειος θανάτου του στις 12 Μαϊου)…..και στη βιβλιοθήκη η “Αμοργός”.
“Και μη γελάς και μη κλαις και μη χαίρεσαι. Μη σφίγγεις άδικα τα παπούτσια σου σα να φυτεύεις πλατάνια. Μη γίνεσαι ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ”
Δεν έγινα πεπρωμένο, σαν τον Mat Damon κι εγώ (στο “Adjustment Bureau) ανάτρεψα όλα τα δεδομένα –που ήταν προδιαγεγραμένα- και ενώ τα καράβια σφυρούσαν αναχώρηση για προορισμούς φωτεινούς και πολλά υποσχόμενους, εγώ  έριχνα μια άγκυρα και άραζα –παντοτινά- στο λιμάνι της καρδιάς μου.
Εσείς με είπατε “χαζή” και εγώ γελούσα που είσασταν ανίδεοι και χαμένοι στη μετάφραση. Τι χαζή ρε μαλάκες; Emotional Intelligence λέγεται.
Και δεν έγινα πεπρωμένο.
Κι εσείς το χάσατε το στοίχημα.

Υ.Γ Σύμφωνα με την Wikipedia: Ελάχιστοι σεισμοί μεγέθους 9.0 ρίχτερ έχουν καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία. Ο ισχυρότερος ήταν 9,5 ρίχτερ!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!