Σκέφτομαι Θέατρο ” Προφίλ: Χριστίνα Γεωργίου”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου, (απόφοιτος θεατρικών σπουδών)

 Προφίλ: Χριστίνα Γεωργίου

Ψάχνωντας στο google (πριν από ένα περίπου μήνα) για Κύπριους καλλιτέχνες της Performance, η πρώτη ιστοσελίδα που εμφανίστηκε ήταν της Χριστίνας. Την γνώρισα μέσω email, facebook και skype, πρέπει να ομολογήσω ότι μέσα από το μικρό χρονικό διάστημα που την γνώρισα, στη πρώτη ηλεκρονική μας γνωριμία και στις μετέπειτα συζητήσεις μας, την έχω συμπαθήσει αρκετά. Είμαι πολύ περήφανη, μπορώ να πω που θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ, με όχι μόνο μία τόσο καλά εδραιωμένη καλλιτέχνη, αλλά και μία καλλιτέχνη της Performance με κυπριακή καταγωγή. Η Χριστίνα Γεωργίου είναι performance artist, και έχει υπόβαθρο τη μουσική και τις καλές τέχνες. Η δουλειά της περιλαμβάνει performance, μουσική και πρακτικές εικαστικών τεχνών, ενώ αναμιγνύει προοπτικές και στοιχεία από performance art, body art, εγκατάσταση, ζωγραφική, video art, φωτογραφία και φωνητική τέχνη. Η πρακτική της επικεντρώνεται στο σώμα και το διερευνά ως θέμα και ως αντικείμενο, εικόνα και οργανισμό, θέση και γλυπτική συσκευή, ενώ την ενδιαφέρει η θεώρηση του ως μια συμβολική και μεταφορική οντότητα.

 

Έχει σπουδάσει μουσική και αργότερα καλές τέχνες στο Kingston University του Λονδίνου όπου επικεντρώθηκε στο performance art. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές – MA in Live Art and Performance Studies, στην Ακαδημία Θεάτρου του Ελσίνκι. Αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου project που ονομάζεται Mapping the BodyEmbodying the Map: A corporeal taxonomy into a topographical transformation. Το project αυτό αποτελείται από το θεωρητικό και πρακτικό του μέρος και ασχολείται με την πράσινη γραμμή εντός των τοιχών της Λευκωσίας, της πόλης στην οποία γεννήθηκε. Για την έρευνα του project αυτού πραγματοποιεί site-specific performances κατά μήκος της πράσινης γραμμής. Έχει επιπλέον παρουσιαστεί και συζητηθεί στο παγκόσμιο συνέδριο LAPSody στην Ακαδημία Θεάτρου του Ελσίνκι το 2011. Επίσης ετοιμάζει κάποια live performances που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, στη Λευκωσία και τον Ιούλιο στη Performance και Live Art Πλατφόρμα στη Λάρνακα (στην οποία πλατφόρμα θα αναφερθώ αργότερα).

 

 Ποιοι είναι οι στόχοι σου ως καλλιτέχνης; 
 Έχω παρουσιάσει  την δουλειά μου σε διεθνή Μπιενάλε, φεστιβάλ, γκαλερί και άλλα πολιτιστικά δρώμενα στην Κύπρο και στο εξωτερικό και έχω συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες από Κύπρο και το εξωτερικό για την υλοποίηση διαφόρων project. Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω την καλλιτεχνική μου έρευνα σε ευρεία κλιμακα και να μπορώ να προσφέρω όχι μόνο σε καλλιτεχνικό επίπεδο αλλά και σε ανθρωπιστικό επίπεδο και συγγεκριμένα σε πτυχές του εσωτερισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλλιτέχνη  μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ιστοσελίδα της: http://www.christinageorgiou.com/#!

(Η πιο πάνω φωτογραφία είναι από το performance της Χριστίνας, Eternal Return (2011) στο Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, από την Ελευθερία Καλπενίδου).

 

  Τα λέμε την άλλη εβδομάδα!

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!