Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Θλίψη”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου

 

Η αλήθεια είναι πως είχα άλλο κείμενο, έτοιμο γι αυτή την βδομάδα.
Μα τα γεγονότα με ανάγκασαν να γράψω κάτι καινούριο.
Γιατί; Επειδή αυτή η τελευταία βδομάδα ήταν ντυμένη με αμέτρητη θλίψη. Η σκιά του θανάτου και της απογοήτευσης έδιναν χορό αυτή την βδομάδα, σαν αυτούς τους χορούς –φαντάζομαι- που χόρευαν οι μάγισσες, τον μεσαίωνα, γύρω από φωτιές.
Το ένα άσχημο μαντάτο μετά το άλλο…..και μετά ακόμα ένας θάνατος ενός άγνωστου ανθρώπου , από απόγνωση, στη μέση της πλατείας στο Σύνταγμα.
Αναρωτιέμαι πόσα μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος. Πώς μετριούνται οι αντοχές;
Αυτές τις στιγμές θα έπρεπε να επιστρατεύσω όσα διαβάζω κατά καιρούς (spirituality books) και να αντιμετωπίσω τον πόνο με ψυχραιμία. Αμ δε! Το ξαναείπα, το ξαναλέω και το παραδέχομαι. Στη θεωρία είμαι πάρα πολύ καλή. Στην πράξη είμαι ένα μάτσο χάλια. Αυτό είμαι.
Θέλω να ουρλιάξω, φτάνει άλλα κακά μαντάτα. Δεν με νοιάζει αν οι, κατά τα άλλα αγαπημένοι, Ινδιάνοι-μάγιας το έχουν πει πως το 2012 θα είναι μια άσχημη χρονιά, για να κλείσει ένας κύκλος και να ανοίξει ένας άλλος καλύτερος. Δεν με νοιάζει. Πώς να το πω; Δεν με νοιάζει το αύριο. Με ενδιαφέρει το τώρα. Και το τώρα πονάει! Πονάει πολύ!
Επειδή όμως μπαίνουμε σιγά σιγά στη Μεγάλη Βδομάδα των παθών, για όσους από εμάς είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί, το μήνυμα του Πάσχα δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξο.
Την Μεγάλη Παρασκευή, τη διαδέχεται η ανάσταση.
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω αν θα υπάρξει ανάσταση μετά από αυτό τον γολγοθά που βιώνει ο κόσμος, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Δεν ξέρω αν η αυτοκτονία του 77χρονου στο σύνταγμα θα είναι το τελευταίο τραγικότατο συμβάν, λόγω οικονομικής κρίσης. Δεν ξέρω αν ο προσωπικός γολγοθάς που ο καθένας μας, ίσως, βιώνει, βρει την δικιά του ανάσταση.
Αλλά, αυτό είναι το μήνυμα Του. Και γι αυτό σταυρώθηκε. Και ίσως ,όσο κι αν κάποιους -από εμάς- τους τσακίζει η θλίψη, ίσως να πρέπει να σκουπίσουν τα δάκρυα και να πιστέψουν σε αυτό μήνυμα που στέλνει το Πάσχα.
Πως το γολγοθά τον διαδέχεται πάντα η ανάσταση.

Καλή Μεγάλη Βδομάδα να έχουμε, όλοι.

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!