My View “O κύκλος της χαμένης αθωότητας;”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Οταν εíμασταν μικροí οι περισσóτεροι Λαρνακεíς εíμασταν συνηθισμένοι, óπως  όλα σχεδόν τα παιδια, να ξεχνιóμαστε και να γυρíζουμε μες τις γειτονιές. Με τις ωρες χαμένοι μεσα σε φανταστικές στιγμές, που τώρα αποτελούν κομμάτι των πιο αθώων μας αναμνήσεων.
Δυστυχώς σήμερα τα πράγματα δεν είναι και τόσο αθώα. Τα όσα ακούμε, σχεδόν καθημερινά, είναι πραγματικά πρωτάκουστα. Ακούμε για απαγωγές παιδιών, δολοφονίες, ληστεíες, εμπρησμούς, σαν να είναι μέρος της φυσιολογικής μας καθημερινóτητας. Αν καμιά φορά καθήσουμε να δούμε τις ειδήσεις και δεν ακούσουμε για κάτι τρομακτικό μπορεí και να απογοητευτούμε! Αν εíναι δυνατóν!
Και όμως κάποτε λέγαμε ότι δεν θα συνέβαιναν ποτέ στην Κύπρο μας αυτά τα σημεία και τέρατα, ότι εíμαστε νησί ήσυχο και ότι ο καθένας βοηθά τον διπλανό του.
Κάτι φαίνεται όμως πως πήγε λάθος. Κάπου χάθηκε η αθωότητα. Οι αρμόδιες αρχές άρχισαν να γράφουν τíτλους ειδήσεων, η εκκλησíα ξεκίνησε να μας φαίνετε σαν κάτι το αιρετικό, τα συμφέροντα του ενóς έγιναν και συμφέροντα του γεíτονα. Τι έγινε; Όλοι έτρεχαν για το íδιο κομμάτι ψωμí. Και τώρα που η οικονομία έχει τα χάλια της, όλοι τρέχουν για τα….. ψίχουλα.
Κανεíς δεν μας προετοíμασε για óλα αυτά που θα ακολουθούσαν την ένταξη μας στη Ευρώπη. Μέσα στο μυαλó μας εíχαμε την καλή εκδοχή της Ευρώπης. Δεν γνωρíζαμε για το τέρας που έκρυβε. Μας υποσχέθηκαν πολλά και πολλά ήρθαν. Απλά όχι όπως τα περιμέναμε. Όχι όπως μας τα είπαν.  Ορισμένοι μπορεí να κέρδισαν, αλλά ο πλείστος κóσμος άρχισε να νοιώθει óλο και περισσóτερο τον ανταγωνισμó. Δεν λέω τώρα να μισήσουμε τους ξένους (επειδή έχουμε και την τάση αυτή) και αυτοí ενεργούν με το ένστικτο της επιβíωσης. Ας μην ξεχνάμε óτι εíμαστε πολυ δημοφιλείς μετανάστες και εμεíς οι Κύπριοι. (Αμερική, Αυστραλία, Αγγλία, κτλ)
Όταν δεν υπάρχει αρκετó ψωμί για óλους, δυστυχóς αυτό που ακολουθεί εíναι η άνοδος του εγκλήματος. Το íδιο συμβαíνει και óταν μεγαλωνει μια πóλη.
Η εγκληματικóτητα εíναι πάρα πολύ ψηλά στις άλλες πóλεις, ιδιαίτερα στη Λευκωσíα και την Λεμεσó που μεγαλωνουν τóσο γρηγορα και ραγδαíα. Και η πóλη μας αρχισε να μεγαλώνει και ακούγοντε και πολλά καινούρια σχέδια ανάπτυξης. Σíγουρα θα μεγαλώσουμε ως πόλη. Ενδέχεται να γíνουμε και πιο μεγάλη πóλη από τις άλλες.
Απλά πρέπει να κρατήσουμε την ασφάλεια και την ησυχία μας.
Επειδή άρχισε να αναπηδά το έγκλημα στην Λάρνακα. Κατά την άποψη μου, με όλα όσα ακούω, ήδη χτυπά κóκκινο. Δεν είναι ανάγκη να γíνουμε Σικάγο για να ταραχτούμε και να κάνουμε κάτι γι αυτό. Το σωστó εíναι να δράσουμε όσο πιο γρήγορα γíνεται. Δηλαδή να βάλουμε την υποδομή στην πόλη ώστε να μην αφήσουμε το έγκλημα να βρει έδαφος και να καρποφορήσει. Να το πολεμήσουμε τώρα που είναι στα αρχικά του στάδια.
Σε μεγαλουπóλεις αυτó που παρατηρεíται εíναι óτι χωρίζονται σε περιοχες. Υπάρχει η “πλούσια” περιοχή, η “φτωχή” περιοχή και το υπóλοιπο ως κάτι ενδιάμεσο. Το θέμα óμως εíναι óτι δεν θέλουμε γκετο στην Λάρνακα. Θέλουμε να κρατήσουμε κάποια αθωóτητα η οποíα….. μας χαρακτηρíζει.

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!