NEALE DONALD WALSCH “Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ”!

Ο συγγραφέας των εκατομμυρίων αντίτυπων, σε όλο τον κόσμο, μιλά αποκλειστικά στο Skala Times για το καινούριο του βιβλίο και για την σημερινή παγκόσμια κατάσταση!

Πριν λίγο καιρό, ένας από τους πιο πετυχημένους συγγραφείς στον κόσμο, ο Αμερικανός Neale Donald Walsch μου έδωσε μία τηλεφωνική συνέντευξη με αφορμή το καινούριο και επίκαιρο του βιβλίο “The Storm Before The Calm”.(Η καταιγίδα πριν από την γαλήνη).
Η πιο γνωστή σειρά από τα βιβλία που έχει γράψει, είναι τα “Conversations With God” τα οποία έχουν μεταφραστεί και στα Ελληνικά. Σήμερα το Skala Times έχει την τιμή να φιλοξενεί την αποκλειστική συνέντευξη του ανθρώπου που παρέμεινε για περισσότερες από 137 βδομάδες στα Best Sellers των “New York Times”.  Του συγγραφέα  που κατάφερε να εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και να τους αλλάξει τις ζωές τους μέσα από τα βιβλία, τις διαλέξεις και τις τηλεοπτικές του ομιλίες.
Του ανθρώπου, που όπως ο ίδιος μας δήλωσε και όπως είναι γνωστό, σπάνια δίνει συνεντεύξεις!

Της Γιώτας Δημητρίου

Καταρχάς επειδή είμαι Ελληνοκύπρια θα σας ρωτήσω αν έχετε ποτέ επισκεφτεί την Κύπρο ή την Ελλάδα.
Ναι, έχω επισκεφτεί την Ελλάδα πριν λίγα χρόνια όταν το βιβλίο μου “Conversations with God” είχε μεταφραστεί στα Ελληνικά.

Θα επισκεπτόσασταν ξανά την Ελλάδα ή θα ερχόσασταν στην Κύπρο αν είχατε κάποια πρόσκληση;
Βεβαίως, γιατί όχι; Αλλά θα πρέπει να σας πω πως το πρόγραμμα μου είναι γεμάτο για το 2012 άρα αν θα κανόνιζα κάτι τέτοιο θα ήταν για το 2013.

Σήμερα ο κόσμος περνά δύσκολες μέρες. Η παγκόσμια οικονομική κρίση καθώς και διάφορες πολιτικές συγκρούσεις κι όχι μόνο επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε μέρα. Ποιος ο ρόλος του spirituality (πνευματικότητας) σήμερα;
Πιστεύω πως σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ο ρόλος της πνευματικότητας είναι πολύ σημαντικός και συνάμα ο πιο ξεχασμένος. Σε αυτό αναφέρεται και το καινούριο μου βιβλίο “The Storm Before The Calm”. Οι άνθρωποι συνήθως λένε  “The calm before the storm” , αλλά αυτό το νέο μου βιβλίο λέγεται “The Storm Before The Calm”. Μιλάει ακριβώς για αυτές τις μέρες που καταγράφει η παγκόσμια ιστορία σήμερα, τις μέρες μας. Μιλάει για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, στην Ρωσία, στην Ευρώπη, στην μακρινή Ανατολή και φυσικά στην Αμερική. Μερικά από τα όσα συμβαίνουν είναι παγκόσμια, συμβαίνουν παντού. Και τι λένε οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές; “Δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε τέτοιου είδους ζωή. Είμαστε ξοφλημένοι όταν το 5% της ανθρωπότητας ελέγχει το άλλο 90% Είμαστε ξοφλημένοι όταν ζούμε σε ένα κόσμο όπου η βία και τα βάσανα εμφανίζονται σε τεράστιο βαθμό κάθε μέρα. Δεν αντέχουμε να ζούμε άλλο κάτω από αυτές τις συνθήκες”.
Και μιλάμε για ανθρώπους σχεδόν παντού, σε όποια χώρα και να κοιτάξεις. Το πρόβλημα είναι ότι κανένας από τους ανθρώπους των κυβερνήσεων δεν είναι πραγματικά συνειδητοποιημένος ποιο  είναι πραγματικά το πρόβλημα και ως εκ τούτου δεν ξέρουν πώς να το λύσουν. Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας λες και είναι πολιτικά ή οικονομικά….

Ναι μα όλοι αυτό πιστεύουμε. Το πρόβλημα που μαστίζει την ανθρωπότητα είναι η παγκόσμια οικονομική κρίση. Είναι οικονομικοπολιτικό πρόβλημα
Μα στα βιβλία “Conversations with God” έχουμε μάθει πως το πρόβλημα στον κόσμο δεν είναι πολιτικό, δεν είναι οικονομικό, αλλά ούτε και στρατιωτικό. Είναι πνευματικό (spiritual ) και μόνο πνευματικά μπορεί να λυθεί. Κι αυτό είναι που δεν μπορούν να καταλάβουν οι ηγέτες του κόσμου. Γι αυτό έχουμε 6,9 εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη μας να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και να ζητούν τα ίδια πράγματα. Η ερώτηση κλειδί που θέτω και στο καινούριο μου βιβλίο  “The Storm Before The Calm” είναι η εξής: Πως γίνεται ο περισσότερος κόσμος στον πλανήτη να ζητά,  να θέλει,  να διεκδικεί τα ίδια πράγματα και όμως να μην πραγματοποιούνται; Η απάντηση είναι : επειδή εξακολουθούν να πιστεύουν πως το πρόβλημα είναι πολιτικό ή οικονομικό ή στρατιωτικό. Και δεν είναι κανένα από αυτά! Είναι πνευματικό (spiritual) το πρόβλημα! Και μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από πνευματικούς οδούς και λύσεις. Πρέπει να προετοιμαστούμε να δούμε βαθιά τι πιστεύει  η ανθρωπότητα γι αυτήν την ίδια, τι πιστεύουμε ο ένας για τον άλλο και τι πιστεύουμε για τον Θεό! Μόνο έτσι θα λύσουμε τα προβλήματα μας! Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Ελλάδα, αν ρίξουμε μια ματιά θα δούμε πως σχεδόν όλος ο πλανήτης υποφέρει! Αλλά, από όλο σχεδόν τον πλανήτη λείπουν βασικές αρχές πνευματικότητας.

Ναι, αλλά πόσο εύκολο είναι να ασχολούνται οι άνθρωποι με θέματα πνευματικότητας όταν δεν έχουν δουλειές, υποφέρουν, έχουν βάσανα καθημερινότητας κτλ;
Νομίζω πως χρειάζεται να αλλάξουν οι ηγέτες. Αν είχαμε ηγέτες που να μπορούν να έχουν γνώσεις πνευματικές και όχι μόνο πολιτικές και οικονομικές θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Χρειαζόμαστε ηγέτες με πνευματικότητα που να τραβούν το ενδιαφέρον του κόσμου. Να διαθέτουν αυτό που εγώ αποκαλώ COI και στα αγγλικά σημαίνει center of influence (κέντρο επιρροής). Να έχουμε COI πρότυπα , στα αθλήματα, στις τέχνες, παντού! Χρειαζόμαστε ανθρώπους πνευματικούς που να μπορούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον και την προσοχή του κόσμου και να μεταδώσουν παντού πως το πρόβλημα δεν είναι οικονομικόπολιτικό, ούτε στρατιωτικό, αλλά μέσα μας, πνευματικό! Πρέπει να στραφούμε στην πνευματικότητα  να ξαναδημιουργήσουμε τον κόσμο με σωστές αρχές, να αλλάξουμε την ιστορία! Και πρέπει να έχουμε ένα παγκόσμιο διεθνές διάλογο γι αυτό. Γι αυτό έχω φτιάξει μια ιστοσελίδα  που ονομάζεται www.theglobalconversation.com και καλεί τον κόσμο από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη να μπει να συζητήσει, να αναζητήσουμε όλοι μαζί λύσεις, να αποκτήσουμε συνείδηση για το τι πραγματικά συμβαίνει στο κόσμο και τι πραγματικά χρειαζόμαστε!

Η σειρά των βιβλίων σας  “Conversations with God” έχει μεταφραστεί σε 34 γλώσσες, αλλά η επιτυχία δεν είναι αυτή, αλλά το γεγονός πως αυτά τα βιβλία έχουν μεταμορφώσει εκατομμύρια ζωές ανθρώπων προς το καλύτερο. Όταν πρωτοξεκινούσατε είχατε φανταστεί αυτή την επιτυχία;
Ναι. Στην μέση της διαδικασίας, αλλά όχι στην αρχή, είχα συνειδητοποιήσει πως αυτό το βιβλίο δεν είχε σχέση με μένα, αλλά με τον κόσμο όλο. Συνειδητοποίησα πως θα μεταφραζόταν σε πολλές γλώσσες και θα έδινε κάποια μηνύματα. Θα έδινε μια άλλη εικόνα για τον Θεό και την ανθρωπότητα. Δεν έχει να κάνει με μένα, έχει να κάνει με τις συζητήσεις με το Θεό. Εμένα η δουλειά μου ήταν να μεταφέρω τα μηνύματα. Γι αυτό το βιβλίο έμεινε για 137 βδομάδες στα best sellers των New Yorks Times.Έχει να κάνει με τα μηνύματα του βιβλίου κι όχι μαζί μου. Γι αυτό και σπάνια δίνω συνεντεύξεις. Δεν θέλω οι άνθρωποι να πιστεύουν πως έχει να κάνει μαζί μου. Όχι, έχει να κάνει με τα μηνύματα! Αν οι άνθρωποι δουν τα  μηνύματα στα βιβλία “Conversations with God”  θα βρουν τις λύσεις στα σημερινά προβήματα. Επίσης τα βιβλία μπορούν να τα βρουν και στο  www.theglobalconversation.com

θα κάνω μια ερώτηση θρησκευτική κύριε Neale. Είναι εφικτό κάποιος να είναι πολύ πνευματικός (spiritual) αλλά άθεος;
Τα δόγματα δεν έχουν να κάνουν με τον Θεό, αν αντικαθιστώ τα δόγματα με εμπειρίες και πράξεις τότε ότι και να λέω δεν έχει σημασία. Οι πράξεις είναι αυτές που έχουν σημασία. Όχι τα δόγματα. Άρα η απάντηση είναι ναι.

θα είμαστε τυχεροί να δούμε το νέο σας βιβλίο“The Storm Before the Calm” να μεταφράζεται στα ελληνικά;
Ελπίζω. Αν ενδιαφερθεί κάποιος εκδοτικός οίκος γιατί όχι;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην ψυχή και στην μεταθανάτια ζωή. Ποια η γνώμη σας;
Έχω γράψει ένα βιβλίο που λέγεται  “Home with God: In a life that never ends” και απαντά σε αυτή την ερώτηση. Νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό που αποκαλούμε σε αυτό τον πλανήτη “μεταθάνατο ζωή”.  Έχουμε τόσες αφηγήσεις ανθρώπων που είχαν μεταθανάτια εμπειρία, που μας διηγήθηκαν περιστατικά, που δεν νομίζω ότι τίθεται ερώτημα αν υπάρχει συνέχεια μετά τον θάνατο. Κι αν κάποιος μελετήσει το θέμα πραγματικά, δεν θα έχει καμία αμφιβολία γι αυτό. Στο βιβλίο  “Home with God: In a life that never ends” αυτή η ερώτηση μπορεί να απαντηθεί σε όλες τις παραμέτρους της.

Ποια η συμβουλή σας σε όσους λένε πως επιθυμούν να πάνε σε ένα πιο πνευματικό επίπεδο αλλά δεν τους αφήνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας;
Ο λόγος που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι επειδή δεν ακολουθούν πνευματική κατεύθυνση  (spiritual direction). Έτσι, η συμβουλή μου είναι να δείτε πως η πνευματικότητα είναι η λύση  (spirituality  solution)  σε όλα σας τα προβλήματα. Θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τα προβλήματα σας και να προσπαθήσετε να τα λύσετε μέσω πνευματικότητας.  Διαβάστε βιβλία, διαβάστε το “Conversations with God” και ξεκινήστε να ψάχνετε για πνευματικές λύσεις. Διαβάστε το “The Storm Before The Calm”

Πιστεύεται πως οι δύσκολες μέρες που ζει σήμερα η ανθρωπότητα έχει να κάνει με την προφητεία των Μάγιας για το 2012;
Δεν ξέρω αν είναι η  θεωρία των Μάγιας, αλλά αυτό που κι εγώ γράφω στο νέο μου βιβλίο  (“The Storm Before The Calm”) μιλά γι αυτή την καταιγίδα που ζει σήμερα η ανθρωπότητα και που θα φέρει μετά την γαλήνη (calm). Και πρέπει να σας πω πως  δεν υπάρχει τίποτα να φοβόμαστε! Αν προσευχόμαστε για αλλαγή, αν προσευχόμαστε όχι μόνο για εμάς αλλά για την ανθρωπότητα όλη, τότε δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε! Τώρα, αν αυτό έχει να κάνει με την προφητεία των Μάγιας….. Ίσως!

Άρα την παγκόσμια κατάσταση σήμερα, που μοιάζει με κόλαση ,θα την ακολουθήσει η  γαλήνη;
Ναι, κι αν διαβάσετε το βιβλίο  “The Storm Before The Calm” δεν θα ακούσετε μόνο αλλά θα δείτε πως ΟΛΟΙ μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτό. Η πραγματική ερώτηση σε όλους τους ανθρώπους σε Ελλάδα, Λονδίνο, Ισπανία, Τόκυο, Βόρεια Αμερική, Αμερική, παντού, είναι : Τι μπορώ να κάνω εγώ να μας βοηθήσω να βγούμε από αυτό το κακό που ζει σήμερα ο κόσμος και να πάμε σε μια σπουδαία αλλαγή. Και το βιβλίο δίνει την απάντηση!

Άρα κύριε Neale το καινούριο σας βιβλίο “The Storm Before The Calm” είναι επίκαιρο. Αναφέρεται  στις δύσκολες μέρες που βιώνει σήμερα η ανθρωπότητα.
Σωστά! Και πως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό!

Βιβλία του Neale Donald Walsch :

  • Conversations with God: An Uncommon Dialogue (Book 1) (1996)
  • Conversations with God: An Uncommon Dialogue (Book 2) (1997)
  • Meditations from Conversations With God, Book 2: A Personal Journal  (1997)
  • The Little Soul and the Sun: A Children’s Parable Adapted from Conversations With God (1998)
  • Conversations with God: An Uncommon Dialogue (Book 3) (1998)
  • Neale Donald Walsch on Relationships (1999)
  • Neale Donald Walsch on Holistic Living (1999)
  • Neale Donald Walsch on Abundance and Right Livelihood (1999)
  • Friendship with God: An Uncommon Dialogue (1999)
  • Meditations from Conversations With God: Book 1 (1999)
  • Questions and Answers on Conversations With God (1999)
  • The Wedding Vows from Conversations With God (2000)
  • Bringers of the Light (2000)
  • Recreating Your Self (2000)
  • Communion With God: An Uncommon Dialog (2000)
  • Signals: An Inspiring Story of Life After Life (2001) (by Joel Rothschild, foreword by Neale Donald Walsh)
  • Moments of Grace (2001)
  • Conversations With God for Teens (2001)
  • The New Revelations: A Conversation with God (2002)
  • Tomorrow’s God: Our Greatest Spiritual Challenge (2004)
  • What God Wants: A Compelling Answer to Humanity’s Biggest Question ( 2005)
  • The Little Soul And The Earth: A Children’s Parable Adapted From Conversations With God (2005) (with Frank Riccio)
  • The Complete Conversations with God (2005)
  • Meditations from Conversations With God (2005)
  • Home with God: In a Life That Never Ends (2006)
  • Happier Than God: Turn Ordinary Life into an Extraordinary Experience ( 2008)
  • When Everything Changes, Change Everything: In a Time of Turmoil, a Pathway to Peace (2009)
  • The Conversations with God Companion: The Essential Tool for Individual and Group Study (2009)
  • The Calm Before the Storm (2011 September 27)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

4 thoughts on “NEALE DONALD WALSCH “Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ”!”

  1. Μετά από αυτή την συνέντευξη θέλω πραγματικά να διαβάσω τα βιβλία του!!!

  2. Το ίδιο και γω Μαρία μου!!! και μάλλον και όποιος διαβάσει την συνέντευξη!!!
    Συγχαρητήρια Γιώτα μου!!! Μετά τον Yalom o Neale!!!
    Δίνεις ακόμα περισσότερο αξία στο τοπικό περιοδικό μας!!!
    Σκέψου το 2013 να τον καλέσεις για διάλεξη στην Κύπρο σε συνεργασία και μέσω του περιοδικού μας;
    Τέλεια! Απλά τέλεια!!!

  3. Maria mou ksekina me ena apo ta “Conversations with God”
    Les Xenia mou na ton feroume Kupro? Why not? Ama einai tetoiou eidous anthrwpoi me ousia kai fws, makari na katafernoume na tous fernoume kupro kai malista mesw tou Skala Times mas….Sky is the limit to our dreams. Ennen? 🙂

  4. Exeretiki sinentevxi. Efxaristume.
    Meta apo avti , eida ti tainia “Conversations with God” , me kathilose.

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!