Το Θέατρο Σκάλα….σε περιμένει!

Θες  βραδινή έξοδο food for your soul;  ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ

 Γράφει η  Ξένια  Νεοφύτου

 Μετα από την ευγενική πρόσκληση του κ. Ανδρέα Μελέκη, το Skala Times, είχε την χαρά να παρευρεθεί στην επίσημη πρεμιέρα του Θεάτρου Σκάλα “Ινδικά Χοιρίδια”, το περασμένο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.
Τα “Ινδικά Χοιρίδια” είναι μια σύγχρονη πικρή κωμωδία του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα και ηθοποιού Σεμπαστιέν Τιερύ. ΄Αξίζει να πούμε πως το έργο αυτό χάρισε στον συγγραφέα τρία βραβεία Μολιέρ και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Αφετηρία του η πόλη μας, η Λάρνακα μας, και ευχόμαστε να είναι και γουρλίδικη.
Ενθουσιαστήκαμε με τις πολύ καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών, του Σοφοκλή Κασκαούνια (σαν πελάτη της τράπεζας), της ταλαντούχας και πολλά υποσχόμενης Ιωάννα Πολυνίκη (σαν Μπριζίτ – διευθύντρια του υποκαταστήματος της Τράπεζας) αλλά και του νεαρού Χάρη Ευριπίδου (στον ρόλο του ταμία της Τράπεζας).  Τα λόγια είναι περιττά για την καταξιωμένη κα. Ιωάννα Σιαφκάλλη αλλά και για τον κο. Φοίβο Γεωργιάδη που μας εξέπληξε ευχάριστα, στον ρόλο του Ινδού.
Την μετάφραση του έργου έκανε η γνωστή συγγραφέας Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου, με σκηνοθέτη τον Ανδρέα Μελέκη και σκηνογράφο τον ΄Αντη Παρτζίλη.
Το έργο διαδραματίζεται μέσα σε μια γαλλική τράπεζα, μια συνηθισμένη μέρα, όταν ο Αλέν Κραφτ, (Σοφοκλής Κασκαούνιας) πελάτης της τράπεζας πηγαίνει να κάνει ανάληψη χρημάτων από το λογαριασμό του. Εκεί μαθαίνει πως η Τράπεζα έχει αγοραστεί από ένα Ινδικό όμιλο, την Bank of India και προς μεγάλη του έκπληξη, ο ίδιος έχει παραβεί τον ινδικό νόμο, επειδή έχει φύγει από την κάστα της οικογένειας του (εργατική τάξη) και έχει πάει στην κάστα του νεόπλουτου !  Η πόρτα της τράπεζας ελέγχεται κατευθείαν από το Νέο Δελχί και αρνείται να τον ελευθερώσει με την δικαιολογία ότι έχει βάλει την κοινωνία σε κίνδυνο, αφού έχει αλλάξει κοινωνική τάξη (κάστα) κάτι που στη Ινδία απαγορεύεται αυστηρώς. ΄Ετσι κρατείται “φυλακισμένος” μέχρι να αλλάξει η οικονομική του κατάσταση…
ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ
Με τα πολλά κωμικά στοιχεία, τα μηνύματα, τις γερές δόσεις παραλόγου αλλά και τις πολύ καλές ερμηνείες όλων των ηθοποιών, η παράσταση κύλησε ευχάριστα, ψυχαγωγόντας μας και  κάνοντας μας να γελάσουμε και να αισθανθούμε όμορφα, κάτι που το έχουμε τόσο ανάγκη στις μέρες μας.
Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε από τους φίλους και συνεργάτες των ηθοποιών αλλά και από αρκετούς θεατρόφιλους που έδωσαν το παρόν τους.  Ανάμεσα στους θεατές, το βράδυ της πρεμιέρας,  είδαμε τους ηθοποιούς Ανδρέα Μουσουλιώτη και την σύντροφο του Λουκία Μιχαήλ, τον Μιχάλη Σοφοκλέους, τον Πανίκο Πιλάλη, την Δέσποινα Κυριάκου καθώς και γνωστές προσωπικότητες της πόλης μας.

ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Το Θέατρο Σκάλα χρειάζεται την στήριξη όλων μας για να υπάρχει.  Πόσο μάλλον όταν μια παράσταση είναι αξιόλογη, όπως η παράσταση “Ινδικά Χοιρίδια”. Εμείς παροτρύνουμε όλους να τρέξουν να δουν την παράσταση. Ένα θέατρο είναι πολλές τέχνες μαζί. Καλλιεργεί το πνεύμα και συνάμα ψυχαγωγεί. Τι περιμένετε; Ο πολιτισμός της πόλης μας είναι θέμα που αφορά όλους μας, όχι μόνο τους καλλιτέχνες!
Όπως λέει και στο σλόγκαν του το Θέατρο Σκάλα:  “Το θέατρο μορφώνει, καλλιεργεί, ψυχαγωγεί” ας μην το ξεχνάμε αυτό!

 Παραστάσεις δίνονται κάθε Σάββατο στις 8:30 και κάθε Κυριακή στις 6:30 μέχρι τις 18 Μαρτίου 2012.
Περισσότερες πληροφορίες : τηλ. 24652800 – 99490192 και στην επίσημη ιστοσελίδα του θεάτρου www.theatroskala.com.

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!