You Are Here: Home » Θέματα » Κατέφθασε η «Ελπίδα» για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας 

Κατέφθασε η «Ελπίδα» για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας 

MV Elpida Arrival (1)

Ελλιμενίστηκε χθες 9 Οκτωβρίου 2017 στη Λιμενική Περιοχή Ζυγίου, το εμπορικό σκάφος “Elpida” που θα αποτελέσει τον νέο τεχνητό ύφαλο της Λάρνακας.

Το πλοίο, μήκους 63 μέτρων, ξεκίνησε το ταξίδι του από την Αντίκυρα της Ελλάδας και θα καταλήξει, έπειτα από ενδελεχή καθαρισμό, στη θαλάσσια περιοχή Βορόκληνης. Η πόντιση αναμένεται να γίνει περί τον Μάρτιο του 2018.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί μετά από αρκετές προσπάθειες έχει γίνει κατορθωτό να εξευρεθεί κατάλληλο σκάφος για πόντιση. Ανέφερε ότι «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Λάρνακα, γιατί γίνεται πραγματικότητα ένας από τους στόχους για καθιέρωση της περιοχής μας ανάμεσα στους πιο αξιόλογους καταδυτικούς προορισμούς της Ευρώπης».   

Δημόσιες ευχαριστίες εξέφρασε ο κ. Νεόφυτος Φακοντής, Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης και Μέλος του Δ.Σ της ΕΤΑΠ Λάρνακας, προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ντίνο Λευκαρίτη και την Λειτουργό κα. Νανά Ασμένη για τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο για την εξεύρεση του σκάφους αλλά και για τη χρηματοδότησή του. «Με μεγάλη χαρά είδαμε σήμερα αυτό το πλοίο να καταπλέει στη Λιμενική Περιοχή Ζυγίου, όπου έγιναν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες παράδοσης και παραλαβής του, και το οποίο θα ποντιστεί στη θάλασσα της Βορόκληνης. Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει σημαντικά στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και θα προσδώσει αύξηση της τουριστικής κίνησης».

Σε δηλώσεις του ο Λειτουργός Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και Υπεύθυνος του Προγράμματος Τεχνητών Υφάλων κ. Γιώργος Παγιάτας ανέφερε ότι «με το σκάφος «Ελπίδα» – το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος πλοίο που θα ποντιστεί στις κυπριακές θάλασσες μέσω του σχετικού Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΤΑΘΕ, ξεκινά ο σχεδιασμός μας για τη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή Τεχνητών Υφάλων Λάρνακας. Σύντομα θα αρχίσουν όλες οι διαδικασίες για την ετοιμασία, καθαρισμό και πόντιση του σκάφους. Με τη δράση αυτή θα αυξηθεί σημαντικά η θαλάσσια ζωή στην περιοχή και ιδιαίτερα οι πληθυσμοί των ψαριών».

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων στη Λάρνακα κ. Τάσος Ζακχαίος, σημείωσε ότι «το συγκεκριμένο σκάφος είναι εξαιρετικό για καταδύσεις, και με ορισμένες προσθήκες που θα γίνουν για σκοπούς περαιτέρω ενίσχυσης του ενδιαφέροντος για τους δύτες, είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί ξένοι τουρίστες θα επιθυμούν να το επισκεφθούν. Αναμένεται ότι το έργο αυτό θα συμβάλει στην αύξηση του καταδυτικού τουρισμού στη Λάρνακα αλλά και στην Κύπρο γενικότερα. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δυναμικά με τη νέα σεζόν».

Η ΕΤΑΠ Λάρνακας εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους μέχρι σήμερα συνέβαλαν στην όλη προσπάθεια: Τον Υπουργό Γεωργίας, το ΤΑΘΕ, την Αρχή Λιμένων, το Κ.Σ. Βορόκληνης, Πύλας και τον Δήμο Λάρνακας, τον ΚΟΤ, καταδυτικά κέντρα και ξενοδοχεία της περιοχής (ονόματα επιχειρήσεων θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση του κύκλου χορηγιών), το Δικηγορικό Γραφείο Harris Kyriakides και την Cyprus Bureau of Shipping.
MV Elpida Arrival (2)

 

About The Author

Number of Entries : 4152

Leave a Comment

© 2012 Skala Times - Web Design & Development in Cyprus by PREDU Consulting Ltd.

error: Content is protected !!
Scroll to top