Κανένας σεβασμός ούτε σε περιοχές Natura, ούτε στο περιβάλλον! ΝΤΡΟΠΗ !

gamos3

Ο βιασμός της περιοχής Natura στη Πάφο ήταν ένα απ’τα εκατοντάδες απαράδεκτα (μικρά ή μεγάλα) περιστατικά κατά του περιβάλλοντος που γίνονται στη Κύπρο εδώ και χρόνια. Ένα, απ΄τα εκατοντάδες!

Η καταστροφή της περιοχής Natura στη παραλία του ξενοδοχείου Anassa έχει δημιουργήσει σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σε μια χώρα που η σχέση της με το περιβάλλον είναι μηδαμινή, σε μια χώρα που θέτει το κέρδος πάνω απ΄το δημόσιο συμφέρον, δημόσια υγεία και περιβάλλον, θα  έπρεπε να αναμέναμε τέτοιες σκηνές ντροπής και αίσχους.
Πιο κάτω μερικά ποστ που διαβάσαμε στο διαδίκτυο από (τους λίγους) ανθρώπους που υπηρετούν εδώ και χρόνια το περιβάλλον.

Skala Times

Θεοπέμπτου Χαράλαμπος (Καθηγητής ΤΕΠΑΚ, Πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος)
Σχετικά με τη παραλία στο Άνασσα:
1) Πήραν άδεια από την Έπαρχο για γάμο 3 ημερών στην παραλία. Μόλις ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις η Έπαρχος έχει κάνει ανάκληση της άδειας.
2) Ο Περί προστασίας της παραλίας νόμος απαγορεύει τα χωματουργικά έργα στην παραλία ακόμη και τα οχήματα. Άρα έχουμε και παραβίαση της νομοθεσίας και παραβίαση της άδειας.
3) Η περιοχή είναι Νατούρα 2000 και απαγορεύονται οποιαδήποτε έργα χωρίς άδεια. Παράλληλα έχουν μεταφερθεί χώματα χωρίς άδεια. Αυτό έχει κάνει τεράστια οικολογική ζημιά στην παραλία και οι ένοχοι θα πρέπει να διωχθούν ποινικά.
Η συνέχεια στα δικαστήρια.

Μαρία Χατζημιχαήλ
μονταρισμένες οι φωτογραφίες με τις χελώνες λαλεί ο κοινοτάρχης νέου χωρίου… μετα λαλεί μας ότι εν εμπήκεν να δει τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο επειδη εν θελει να τες δει, μετά λαλεί μας ότι το διαδίκτυο εν η καταστροφή του τόπου…οέο…

ενεχω λόγια, πραγματικα.. τα χελωνακια εκκολαφτηκαν τζαι προσπαθουν να βρουν το δρομο προς τη θαλασσα… διπλα οι εσκαφεις που σάζουν την παραλια μπροστα που το άνασσα για μπουρζουοπάρτυ…

Efie Ioannou Vinall
Φωτογραφίες της ΝΤΡΟΠΗΣ από το ξενοδοχείο Άνασσα και την παραλία, η οποία ανήκει στη ζώνη προστασίας της φύσης ΚΑΙ στο NATURA 2000.
Αυτή η καταστροφή φαίνεται να γίνεται με τις ευλογίες μερικών υπευθύνων της περιοχής. Αιτία; Πλούσιος γάμος Ρώσων-Νοτιοαφρικανών
gamos2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ολοκληρώνεται σήμερα το Εθνικό Πρωτάθλημα στον Ο.Α. Λάρνακας αφιερωμένο στη μνήμη Φώτου Φωτιάδη

Ολοκληρώνεται το Σάββατο το Εθνικό Πρωτάθλημα στον Ο.Α.ΛάρνακαςΑφιερωμένο στη μνήμη Φώτου Φωτιάδη Ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου το Εθνικό Πρωτάθλημα που διοργανώνεται τις τελευταίες δύο

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!