Αγαπημένα μας βιβλία σήμερα, στη Παγκοσμια Ημέρα Βιβλίου


Στις 23 Απριλίου1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη  Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουϊλιαμ Σαίξπηρ.
Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Το SkalaTimes ζήτησε από αγαπημένους Λαρνακείς και όχι μόνο, να μοιραστούν μαζί μας το αγαπημένο τους βιβλίο

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου βιβλία είναι το “Conspirata” (Συνωμοσία) του Βρετανού μυθιστοριογράφου και πρώην δημοσιογράφου Robert Harris.
Εξαιρετικό γιατί τρέφεται από ιστορικές αλήθειες.

ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΥΚΑΛΙΑΣ
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι ο «Ο Κόμης του Μόντε Κρίστο» του Αλεξάνδρου Δουμά. Είναι το πρώτο βιβλίο που μου διάβαζε ο παπάς μου όταν ήμουν μικρός, που με γέμισε εικόνες και περιπέτεια. Ήταν το βιβλίο που με έκανε να αντιληφθώ την δύναμη της γραφής και που ξεδίπλωσε την αμέριστη μου αγάπη για τα βιβλία. Πλέον το έχω αποκτήσει σε όσες ελληνόφωνες εκδόσεις έχουν κυκλοφορήσει.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ένα από τα πιο πολλά βιβλία που έχω διαβάσει και θα έλεγα ότι με έχει σημαδέψει είναι της Louise L Hay «Μεταμορφώστε τη ζωή σας». Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που κρύβει πολλά μυστικά και Σοφία και μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τη ζωή του αναγνώστη του.

ΖΗΝΩΝΑΣ ΖΗΝΤΙΛΗΣ
Το μαγικό βιβλίο του Κοέλο που συχνά δωρίζω με την ελπίδα να εμπνεύσω κι άλλους. Ανακάλυψα «τυχαία» τον «Αλχημιστή» το 1997 σε ένα βιβλιοπωλείο στο Chiswick του Λονδίνου και με βοήθησε σε μια πολύ κομβική στιγμή της ζωής μου να ακολουθήσω τη καρδιά και ίσως το πεπρωμένο μου. Γνωριζω ότι δεν θεωρείται «σοβαρή» λογοτεχνία από πολλούς, αλλά σε αυτό απαντάνε τα 65 εκατομμύρια αγοραστές του βιβλίου που το φέρνουν στα 10 πιο ευπώλητα όλων των εποχών

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που διάβασα είναι ο “Μπρουτζινος Καβαλάρης” της Πωλινα Σιμονς. Είναι το πρώτο από μια τριλογία (διάβασα και τα 3).
Ο έρωτας ενος ζευγαριού εν μέσω πολεμου, στην τότε Σοβιετικη Ένωση. Υπέροχο γραψιμο,το ζεις πραγματικά.

ΑΝΤΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
Το μυθιστόρημα του Αλμπέρ Καμύ “Ο Ξένος”, γιατί με κοινώνησε με την ανακούφιση της ανυπαρξίας.

Screenshot

ΓΙΩΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)

Ένα από τα πολλά βιβλία που με έχει σημαδέψει και άνοιξε νέα παράθυρα αντίληψης στο μυαλό μου, είναι το βιβλίο του Tom Robbins “Ο Χορός Των Επτά Πέπλων”. (Τίτλος πρωτοτύπου: “Skinny legs and all”). Θεωρώ τον Tom Robbins έναν από τους καλύτερους σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς.
Ευφυέστατο, αποκαλυπτικό, έξυπνο, γεμάτο πληροφορίες και απόλυτα πολιτικό. Ένα πολιτικό βιβλίο που όμως ξεγυμνώνει τη πολιτική. Το ίδιο βέβαια επιχειρεί να κάνει και με τη θρησκεία. Αλλά, ο κάθε αναγνώστης, όπως σε κάθε βιβλίο, κρατά αυτά που χωρούν στη δική του πνευματικότητα, μυαλό και προσωπικότητα.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα και γι αυτό άλλωστε το έχω δωρίσει, κατά καιρούς, σε αγαπημένους μου φίλους.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!