Στη μνήμη του Σταύρου Γιωργαλλή η αίθουσα πολλαπλής χρήσης στο Σχολείο Αλεθρικού

Τη βεβαιότητα ότι η αναβαθμισμένη αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Αλεθρικού, θα αποτελέσει την αρχή για νέες δράσεις και εκδηλώσεις, εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, κατά την τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας. Η αίθουσα φέρει το όνομα του πρόωρα χαμένου μαθητή, Σταύρου Γιωργαλλή, με σκοπό, όπως είπε η Υπουργός, να υπενθυμίζει την αφοσίωσή του στη γνώση και να αποτελεί παρηγοριά για τους γονείς και τον αδερφό του.

«Η απόφαση να δοθεί το όνομα του Σταύρου Γιωργαλλή στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Δημοτικού Σχολείου στο οποίο φοίτησε αποτελεί τιμή στην παραδειγματική του μορφή και τα χαρακτηριστικά που διέκριναν τον χαρακτήρα του», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή, σημειώνοντας ότι ο Σταύρος ξεχώριζε για το ήθος, την καλοσύνη, τη συνέπεια και την ευγένειά του, αλλά και για τις επιδόσεις του στα μαθήματα και τον αθλητισμό.

«Η αίθουσα πολλαπλής χρήσης συνδεδεμένη πλέον με το όνομά του, θα υπενθυμίζει το δικό του παράδειγμα αφοσίωσης στη γνώση, τις πολύτιμες αρετές του, την αγάπη του για τους δασκάλους, τις δασκάλες, τους φίλους και τις φίλες του». Είπε. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι στόχος του Υπουργείου είναι το εκπαιδευτικό σύστημα να προωθεί τη δημιουργική και παραγωγική μάθηση, καθώς και την πνευματική ανάπτυξη των μαθητών και των μαθητριών μας.

Η κ. Μιχαηλίδου συνέχισε λέγοντας ότι στο ίδιο πλαίσιο, κινείται και η προτεραιότητα στη δημιουργία των κτηριακών και υλικοτεχνικών υποδομών, «αποσκοπώντας στη διαμόρφωση του βέλτιστου μαθησιακού περιβάλλοντος, το οποίο ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας θα ικανοποιεί τις παιδαγωγικές ανάγκες και κυρίως θα προάγει την ασφάλειά τους».

«Ως Υπουργείο αναγνωρίζουμε την αποκλειστική ευθύνη που έχουμε για την ασφάλεια των παιδιών εντός των σχολικών χώρων», κατέληξε η Υπουργός, σημειώνοντας ότι πρόθεση είναι «το παιδί να έρχεται στο σχολείο, να περνά δημιουργικά τον σχολικό χρόνο και να επιστρέφει στο σπίτι του ασφαλές».

ΚΥΠΕ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!