Αλλάζoυν χέρια υπεραγορές και τροποποιείται ο χάρτης λιανικού εμπορίου στην Κύπρο

Νέο τοπίο αναμένεται να διαμορφωθεί στο λιανικό εμπόριο και συγκεκριμένα στον κλάδο των υπεραγορών, αν προχωρήσει και οριστικοποιηθεί το deal μεταξύ του ελληνικού ομίλου Σκλαβενίτης και των υπεραγορών Παπαντωνίου, αλλάζοντας τις ισορροπίες και δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αγορά.

Μετά τη διετία της πανδημίας, κατά την οποία οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου κατέγραψαν σημαντική αύξηση τζίρου, η επόμενη μέρα, σε μία περίοδο που οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν αλλάξει τις αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, ο «χάρτης» του κλάδου φαίνεται να διαφοροποιείται ξανά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ως αποτέλεσμα των συνθηκών που επικρατούν, οι επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωπες από τη μία με υψηλό κόστος λειτουργίας κι από την άλλη με έναν εξαιρετικά σκληρό ανταγωνισμό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, που ακόμα και σε περιπτώσεις που μία επιχείρηση ανακοινώσει εξαιρετικές επιδόσεις σε επίπεδα τζίρου, τα κέρδη δεν ακολουθούν ανάλογα. Και αυτό γιατί τα προϊόντα πωλούνται μεν πιο ακριβά αλλά δεν σημαίνει ότι έχει αυξηθεί και ο αριθμός πώλησης των προϊόντων ανά μονάδα ή το ποσοστό κέρδους.

Συζητήσεις από το καλοκαίρι

Από το καλοκαίρι του 2023 είχε διαρρεύσει ότι η πλευρά του Ομίλου Σκλαβενίτης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της υπεραγοράς Παπαντωνίου, χωρίς παρόλα αυτά να υπάρξει συμφωνία των δύο πλευρών και μάλιστα η πλευρά Παπαντωνίου έσπευσε να διαψεύσει ανεπίσημα την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας.

Ωστόσο, τις τελευταίες δυο εβδομάδες είναι εντονότερη η πληροφορία στους κύκλους του λιανικού εμπορίου ότι τα δυο εμπλεκόμενα μέρη βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, η οποία θα ανακοινωθεί τον επόμενο ή τους επόμενους μήνες.

Οι δυο ενδιαφερόμενοι παίκτες τηρούν σιγή ιχθύος, παρά το γεγονός ότι ο «Φ» εδώ και 15 μέρες έχει ζητήσει τις θέσει τους, εν μέσω των σεναρίων για εξαγορά που υπάρχουν στην αγορά. Πάντως, προς το παρόν, καμία από τις δυο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει αλλά και δεν έχει διαψεύσει την πιθανή εξαγορά της κυπριακής υπεραγοράς από τον ελληνικό όμιλο και ειδικά όταν την προηγούμενη Πέμπτη άρχισε να δημοσιεύεται σε ιστοσελίδες ότι το deal προχωρά.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ του “Φ” εδώ: https://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/1458835/allazi-o-chartis-ton-iperagoron/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!