Συνάντηση της Επιτρόπου Ισότητας Φύλων με νέους της Youth Dynamics

H Επίτροπος Ισότητας Φύλων, κ Τζόζη Χριστοδούλου είχε πρόσφατα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση με νέους από τη οργάνωση νεολαίας Υouth Dynamics. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Σχεδίου Συμμετοχής Νέων με τίτλο «Σπάσε την Σιωπή» που διοργανώνει η Youth Dynamics μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+.

 To σχέδιο που υλοποιείται σε συνεργασία με οργανώσεις νεολαίας από Ελλάδα και Ουγγαρία, έχει στόχο τη προώθηση της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών και την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος της γυναίκας.

Ανάμεσα σε άλλα θέματα συζητήθηκαν :

  • Η πρόληψη της άσκησης βίας στην οικογένεια.
  • Η έμφυλη βία ως κοινωνικό φαινόμενο
  • Η παροχή  βοήθειας σε άτομα που δέχονται ή ασκούν βία στην οικογένεια.
  • Η παροχή πληροφόρησης και συμβουλευτικής στήριξης σε κακοποιημένες γυναίκες αλλά και σε άτομα που ασκούν βία.

Επίσης η Επίτροπος αναφέρθηκε για τις αρμοδιότητες και τις δράσεις της για προώθηση και εφαρμογή μέτρων πολιτικής στον τομέα της ισότητας ανδρών και γυναικών.

Στην Κύπρο, μία στις τέσσερις γυναίκες θα αντιμετωπίσει κάποια μορφή βίας κατά τη διάρκεια της ζωής της απλώς επειδή είναι γυναίκα. Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τη Σύμβαση για την Εξάλειψη Κάθε Μορφής Διάκρισης κατά των Γυναικών όσο και από τη Διακήρυξη για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που εκδόθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει και άλλες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής αλλά και με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που ασχολούνται με θέματα ισότητας φύλων.   

Μέσα από το σχέδιο «Σπάσε την Σιώπή» οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την έμφυλη βία και θα ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση τους ώστε να σπάνε την σιωπή τους και να μιλάνε όταν υποστούν έμφυλη βία, προστίθεται. Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχυθεί και να θωρακίσει ως ένα βαθμό τις γυναίκες θύματα βίας και στερεοτυπικών συμπεριφορών σε σχέση με τα φύλα και να ενδυναμωθεί ο ρόλος τους στην κοινωνία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Τραμπ, αν κερδίσει

«Δεν χρειάζεται να θέσω βέτο γιατί τώρα επαφίεται στις Πολιτείες», απάντησε, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο το 2022, βάζοντας τέλος στην ομοσπονδιακή

Μεγάλη Τρίτη

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου επιστρέφει με την καινούρια κωμωδία «Χρόνια Πολλά, να μεν τα εκατοστίσεις!»

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου συνεχίζει για 9η χρονιά να μας προσφέρει μια θεατρική παράσταση γεμάτη γέλιο.Ένα έργο γραμμένο από τον θεατρολόγο, συγγραφέα, ηθοποιό και

error: Content is protected !!