How I met your mother / Πώς γνώρισα τη μητέρα σας, η σειρά που ήταν υποψήφια για 28 βραβεία Emmy

Το How I Met Your Mother (γνωστό και ως HIMYM) είναι ένα αμερικανικό sitcom, που έκανε την πρώτη του προβολή στο CBS, στις 19 Μαρτίου του 2005 και ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2014. Η σειρά ουσιαστικά είναι μία εξιστόρηση του βασικού χαρακτήρα Ted Mosby, στα παιδιά του, το 2030, για το πώς γνώρισε τη μητέρα τους. Το μεγαλύτερο μέρος της σειράς διαδραματίζεται στο παρελθόν με τον Τεντ Μόζμπι και τις διάφορες ιστορίες του με την παρέα του, στο Μανχάταν.

Η σειρά είναι ένα δημιούργημα των Κρεγκ Τόμας και Κάρτερ Μπέις, οι οποίοι ήταν και οι executive producer, καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις και σεναριογράφοι. Η σειρά είναι ελαφρώς εμπνευσμένη από τη φιλία αυτών των δύο, όταν ζούσαν στη Νέα Υόρκη.

Η σειρά συνολικά διέθετε 208 επεισόδια, τα οποία σκηνοθετήθηκαν από τέσσερις σκηνοθέτες: 196 από την Πάμελα Φρίμαν, 7 από τον Ρομπο Γκρίνμπεργκ, 4 από τον Μάικλ Σι και ένα από τον Νιλ Πάτρικ Χάρις.

Η σειρά χαρακτηρίζεται από πρωτότυπη δομή, εκκεντρικό χιούμορ, καθώς και αρκετά δραματικά στοιχεία. Με το πέρος των χρόνων, η σειρά απέκτησε cult following. Αρχικά, η σειρά έλαβε πολύ θετική κριτική, η οποία όμως έγινε ανάμικτη στις τελευταίες σεζόν.

Συνολικά, η σειρά, υπήρξε υποψήφια για 28 βραβεία Emmy, κερδίζοντας, τελικά, εννέα. Το 2010, η Άλισον Χάνιγκαν, κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Γυναίκας Ηθοποιού σε Κωμική Σειρά, από τα People’s Choice Awards. Το 2012, από τα ίδια βραβεία κέρδισε αυτό της Καλύτερης Τηλεοπτικής Κωμικής Σειράς και το Καλύτερου Άνδρα Ηθοποιού σε Κωμική σειρά (Νιλ Πάτρικ Χάρις).

Η ένατη και τελευταία σεζόν της σειράς ξεκίνησε να προβάλεται στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013 και ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2014, με ένα διπλό φινάλε επεισόδιο. Ο τελευταίος αυτός κύκλος έλαβε ανάμικτη κριτική τόσο από το κοινό όσο κι από τους κριτικούς, ιδιαίτερα για το plot twist τους, ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τα τελευταία επεισόδια αντικρούνται με παλαιότερα της σειράς.

Υπόθεση
Η σειρά είναι βασισμένη πάνω στις περιπέτειες του Τεντ Μόζμπι (Τζος Ράντνορ), ο οποίος εξιστορεί την ιστορία του πώς γνώρισε τη μητέρα των παιδιών του. Η ιστορία κάνει αναδρομή στο έτος 2005, με τον 27χρονο τότε Τεντ Μόζμπι να ζει στη Νέα Υόρκη δουλεύοντας ως αρχιτέκτονας. Η αναδρομή συμπεριλαμβάνει τους καλύτερους φίλους του: ένα μακράς διαρκείας ζευγάρι, τον Μάρσαλ Έρικσεν (Τζέισον Σίγκελ) και τη Λίλι Όλντριν (Άλισον Χάνιγκαν), έναν γυναικά πλέιμποϊ Μπάρνι Στίνσον (Νιλ Πάτρικ Χάρις), καθώς και μία Καναδή δημοσιογράφο ειδήσεων Ρόμπιν Σερμπάτσκι (Κόμπι Σμόλντερς), την οποία γνώρισε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς. Η σειρά διηγείται πολλές ιστορίες των χαρακτήρων, τις σχέσεις μεταξύ τους αλλά και με δευτερεύοντες χαρακτήρες, καθώς και με τα πάνω-κάτω στις καριέρες των πέντε αυτών.

Ο αφηγητής της σειράς Τεντ (φωνή του Μπομπ Σάγκετ), εξιστορεί τις περιπέτειες ευθέως στον γιο του (Ντέιβιντ Χένρι) και την κόρη του (Λίντσι Φονσέκα), όταν κάθονται στον καναπέ το έτος 2030.

Καθώς η ιστορία με τις ρομαντικές στιγμές του Τεντ, αλλά και των τεσσάρων κολλητών του συνεχίζεται, η σειρά δεν βάζει στην υπόθεση τη γυναίκα του (Κριστίν Μιλιότι), μέχρι το τελευταίο επεισόδιο της όγδοης σεζόν, όπου επιτέλους παρουσιάζεται, και στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς ανακοινώνεται το όνομά της: Τρέισι Μακόνελ. Η σειρά αντιθέτως επικεντρώνεται στις αποτυχημένες σχέσεις του Τεντ πριν γνωρίσει την Τρέισι, όπου θα είναι επιτέλους ευτυχισμένος. Τελικά στο παρόν (2030), έξι χρόνια μετά το θάνατο της Τρέισι, ο Τεντ επανασυνδέεται με τη Ρόμπιν, καθώς έτσι υπέθεσαν οι θεατές, όταν στην τελευταία σκηνή της σειράς ο Τεντ στεκόταν έξω από το σπίτι της, κρατώντας το μπλε γαλλικό κόρνο που είχε κλέψει από ένα εστιατόριο το 2005. Τα παιδιά του Τεντ ήταν τα πρώτα που συνειδητοποίησαν ότι είχε ακόμα αισθήματα για τη Ρόμπιν, μέσα από τις ιστορίες που διηγούταν.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!