Ανακοίνωση Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης για τις εγγραφές στα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Συμπληρωματικές εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/ριών στα Δημόσια και Κοινοτικά Νηπιαγωγεία για τη σχολική χρονιά 2024-2025

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, πληροφορείστε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων στη συνεδρία της, με ημερομηνία 21.03.2024, ψήφισε τον περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Παιδείας) (Τροποποιητικό) Νόμο του 2024, ο οποίος αναφέρεται στη σταδιακή επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων χρονών.

Ως εκ τούτου, και σε συνέχεια της ταυτάριθμης εγκυκλίου, με ημερ. 19 Δεκεμβρίου 2023 (αρ. εγκυκλίου στο διαδίκτυο ypp 16501), πληροφορείστε ότι οι εγγραφές των μαθητών/ριών ηλικίας 4 6 / 12 -4 8 /12 (δηλαδή παιδιά με ημερομηνία γέννησης 01.01.2020-29.02.2020), τα οποία επηρεάζονται από την τροποποίηση της πιο πάνω νομοθεσίας, για τη σχολική χρονιά 2024-2025 στα Δημόσια και Κοινοτικά Νηπιαγωγεία, θα πραγματοποιηθούν από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου 2024.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ

4 6 /12-4 8 /12 ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2024 – 2025 (στο πλαίσιο του Έργου του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών)

• Οι εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/ριών για τη σχολική χρονιά 2024-2025 στα Δημόσια και Κοινοτικά Νηπιαγωγεία της ηλικιακής κατηγορίας 4 6 /12-4 8 /12

(δηλαδή παιδιά με ημερομηνία γέννησης 01.01.2020-29.02.2020), θα πραγματοποιηθούν από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου 2024.

• Δικαίωμα εγγραφής/μετεγγραφής έχουν όλα τα παιδιά, οποιασδήποτε εθνικότητας, που διαμένουν στην Κύπρο, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη παραμονή των γονέων/κηδεμόνων τους στο νησί.

• Νέα περίοδος εγγραφών/μετεγγραφών δεν θα υπάρξει. Ως εκ τούτου, όσοι γονείς/κηδεμόνες δεν εγγράψουν τα παιδιά τους την περίοδο των εγγραφών, θα υποχρεώνονται να τα εγγράψουν, σε οποιοδήποτε άλλο νηπιαγωγείο, στο οποίο θα υπάρχουν κενές θέσεις.

• Μετά τις 2 Απριλίου 2024, όσοι/ες μαθητές/μαθήτριες παρουσιαστούν για νέα εγγραφή/ μετεγγραφή στα νηπιαγωγεία, θα πρέπει να απευθύνονται στο οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας (Ε.Γ.Π.). Τα Ε.Γ.Π. θα ενημερώνουν, για τις νέες εγγραφές/μετεγγραφές, τα σχολεία που επηρεάζονται.

• Οι εγγραφές όλων των παιδιών που εμπίπτουν στην ηλικιακή κατηγορία, όπως ορίζεται στην παράγραφο 1, θα πραγματοποιούνται στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας ή σε Κοινοτικό Νηπιαγωγείο, το οποίο δεν συστεγάζεται με Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Κατάλογος των Κοινοτικών Νηπιαγωγείων που δεν συστεγάζονται με Δημόσιο Νηπιαγωγείο, επισυνάπτεται στο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β.

• Οι αιτήσεις μετεγγραφών στο Δημόσια Νηπιαγωγεία υποβάλλονται στο νηπιαγωγείο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας.

Απαραίτητα έντυπα/πιστοποιητικά/έγγραφα για εγγραφή στα Δημόσια Νηπιαγωγεία

Πιστοποιητικό Γέννησης/Διαβατήριο

• Υποβάλλεται από όλους τους γονείς/κηδεμόνες που εγγράφουν το παιδί τους στο συγκεκριμένο σχολείο για πρώτη φορά.

• Για μαθητές/μαθήτριες που γεννήθηκαν στην Κύπρο, απαιτείται επίσημο Πιστοποιητικό Γέννησης.

• Για μαθητές/μαθήτριες που γεννήθηκαν εκτός Κύπρου, απαιτείται επίσημο Πιστοποιητικό Γέννησης από την Αρμόδια Αρχή της χώρας στην οποία γεννήθηκαν. Το Διαβατήριο γίνεται δεκτό ως επίσημο πιστοποιητικό.

• Φωτοαντίγραφα των πιο πάνω εγγράφων γίνονται δεκτά, μόνο εάν έχουν πιστοποιηθεί από αρμόδιο λειτουργό.

Λογαριασμοί που αποδεικνύουν την οδό κατοικίας

• Όλοι οι γονείς/κηδεμόνες που θα εγγράψουν το παιδί τους στο συγκεκριμένο σχολείο για πρώτη φορά, θα πρέπει να προσκομίσουν δύο πρόσφατους λογαριασμούς, σκυβάλων και ηλεκτρικού ρεύματος, που να αποδεικνύουν ότι η οδός της κατοικίας διαμονής του/της μαθητή/μαθήτριας είναι αυτή που δηλώθηκε και εμπίπτει στην εκπαιδευτική περιφέρεια του σχολείου.

• Σε περιπτώσεις που η κατοικία διαμονής του/της μαθητή/μαθήτριας είναι ενοικιαζόμενη και δεν είναι δυνατόν να προσκομιστεί λογαριασμός σκυβάλων, θα πρέπει να προσκομιστεί, επιπρόσθετα από τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και το ενοικιαστήριο έγγραφο.

Στις περιπτώσεις που λόγω πρόσφατης μετακόμισης, δεν υπάρχει λογαριασμός σκυβάλων, θα πρέπει να προσκομιστεί η άδεια οικοδομής και πρόσφατος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος.

• Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στους γονείς/κηδεμόνες που μένουν στην ίδια οικία με τον παππού και τη γιαγιά ή άλλους συγγενείς, και ως εκ τούτου δεν έχουν στο δικό τους όνομα τους δύο λογαριασμούς, που απαιτούνται για πιστοποίηση της διεύθυνσης διαμονής, θα πρέπει να προσκομίσουν:

α) λογαριασμούς στους οποίους να αναγράφεται το όνομα του συγγενή με τον οποίο διαμένουν και

β) υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναγράφεται το όνομα του συγγενή με τον οποίο διαμένουν και από πότε διαμένουν με το συγκεκριμένο άτομο.

Η δήλωση θα πρέπει να υπογραφεί τόσο από τους γονείς/κηδεμόνες του/της μαθητή/μαθήτριας όσο και από τον/τη συγγενή με τον/την οποίο/α διαμένουν. Η υπογεγραμμένη δήλωση θα πρέπει, τέλος, να πιστοποιηθεί από τον/την οικείο/α Κοινοτάρχη/Δήμαρχο/Πιστοποιών Υπάλληλο.

.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β

Κοινοτικά Νηπιαγωγεία τα οποία δεν συστεγάζονται με Δημόσια Νηπιαγωγεία

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1 Άγιος Δομέτιος (Σ.Κ.Ε.) 2 Αγλαντζιά Α΄ – Αγίου Γεωργίου 3 Ελένειο Τσερίου 4 Λάιονς 5 ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. – Αθαλάσσας

ΛΕΜΕΣΟΣ 6 Γερμασόγεια – Αγίας Παρασκευής 7 Γ.Ν. Καλογερόπουλου – Μέσα Γειτονιάς

ΛΑΡΝΑΚΑ 8 Βορόκληνη

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 9 Δερύνεια (Σ.Κ.Ε.)

ΠΑΦΟΣ 10 Μεσόγη 11 Πόλη Χρυσοχούς (Προδρόμι)

Για τυχόν απορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Βορόκληνης (τηλ. 24645341 )

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!