Το φαινόμενο Νεόφυτος Φακοντής

Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια SkalaTimes)

Συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από την μέρα που ο Νεόφυτος Φακοντής ανέλαβε την προεδρία ενός ομολογουμένως λαβωμένου Κοινοτικού Συμβουλίου. Τα σκάνδαλα που υπήρχαν στο Κ.Σ Ορόκλινης, ήταν γνωστά και τα είχε καταγράψει η Ελεγκτική Υπηρεσία (αφορούσαν τα προηγούμενα κοινοτικά συμβούλια Ορόκλινης).

Το χρέος του Κ.Σ σε οφειλές, δάνεια, κτλ, ήταν περίπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ όταν τα ηνία έπαιρνε ο Νεόφυτος Φακοντής, φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες του SkalaTimes, είναι περίπου τρία εκατομμύρια!


Ο Νεόφυτος Φακοντής όχι μόνο ανέλαβε ένα λαβωμένο από χρέη (και σκάνδαλα) Κοινοτικό Συμβούλιο, αλλά είχε να αντιμετωπίσει και τις αντιξοότητες της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης του Ρώσοουκρανικού πολέμου και τώρα της Γάζας.
Παρόλα αυτά, κατάφερε να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αλλά και να αλλάξει την νοοτροπία και τις πράξεις που είχαν φέρει σε δυσμενή θέση το κοινοτικό συμβούλιο Ορόκλινης στο παρελθόν.

Κατάφερε να υλοποιήσει έργα εκατομμυρίων ευρώ, να εφαρμόσει χρηστή διοίκηση με διαφάνεια, ετοιμότητα και ορθολογισμό και να φέρει την πραγματική ανάπτυξη στην περιοχή της Ορόκλινης, τόσο στο παραλιακό μέτωπο, όσο και στον πυρήνα της κοινότητας.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε πως η Ορόκλινη με τον Νεόφυτο Φακοντή στο τιμόνι εργάζεται πλέον σαν ελβετικό ρολόι.

Τα τελευταία επτά χρόνια η Ορόκλινη εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη κοινότητα της Κύπρου, με τον αριθμό κατοίκων της να ανέρχεται στις 8000 και την ανάπτυξη της να αγγίζει μεγάλα, αλλά και μικρότερα έργα, που αφορούν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Τι είδαμε στα επτά χρόνια θητείας Νεόφυτου Φακοντή;
Την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου με την τρίτη φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, Το αθλητικό στάδιο της Βορόκλινης να προπονεί δύο ακαδημίες και να φιλοξενεί δύο ομάδες ποδοσφαίρου,
Το δεύτερο δημοτικό σχολείο να οικοδομείται σύντομα στην κοινότητα καθώς γίνεται πράξη και η κατασκευή του αποχετευτικού,
Την αναβάθμιση των παιχνιδότοπων εντός της κοινότητας έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά να παίζουν μακριά από ηλεκτρονικές συσκευές,
Τον εξωραϊσμό των πάρκων και της ιστορικής πλατείας,
Την κατασκευή ασφαλών πεζοδρομίων,
Ιδιωτικές αναπτύξεις οικιστικών αλλά και ξενοδοχειακών μονάδων,
Τοποθέτηση παραθαλάσσιων βιβλιοθήκων σε σχήμα βάρκας,
Δημιουργία παραθαλάσσιων υπαίθριων χώρων εκγύμνασης (υπαίθρια αθλητικά παρκα), Κυματοθραύστες να προστατεύουν πλέον το παραλιακό μέτωπο,
Τεχνητό ύφαλο στη θάλασσα της Ορόκλινης και τη βύθιση δύο σκαφών, κάτι που βοηθά στην προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού,
Την επένδυση στην κοινοτική βιβλιοθήκη που σήμερα διαθέτει πάνω από 15.000 βιβλία και φιλοξενεί σχολεία και νηπιαγωγεία, ενώ δανείζει βιβλία στους κατοίκους της Ορόκλινης,
Την φροντίδα στα αδέσποτα με το καταφύγιο που δημιουργήθηκε και συντηρείται με μεράκι και αγάπη στα ζώα, μέσα από σωστούς χειρισμούς, έτσι ώστε το αδέσποτο να περνά από κτηνίατρο κι αν δε φέρει chip να μπαίνει στο δικό του ξεχωριστό κλουβί μέχρι να βρει το επόμενο μόνιμο καταφύγιο του
Τα μοναδικά και πρωτότυπα ξύλινα ξενοδοχεία για γάτους
Την εμφαση στο  πολιτισμό μέσα από πολλές δραστηριότητες, αλλά και στήριξη της τοπικής δημιουργίας,
Τη δημιουργία των ΚΑΠΗ (μετατροπή κτιρίων της ΣΠΕ) και την φιλοξενία ηλικιωμένων, καλοκαίρι και χειμώνα με παροχή προγεύματος στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας,
Την έμφαση στην Λίμνη Ορόκλινης, προώθηση της λίμνης με την ξενάγηση δεκάδων σχολείων από όλη την Κύπρο, αλλά και την δημιουγία Φεστιβαλ Λίμνης, έτσι ώστε να προσελκύει περισσότερους επισκέπτες, ντόπιους και τουρίστες.
Σεβασμό στα ΑΜΕΑ δημιουργώντας τις απαραίτητες υποδομές τόσο στο παραλιακό μέτωπο όσο και στον πυρήνα της κοινότητας

Αυτά και άλλα πολλά, είδαμε να γίνονται μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια με…. το φαινόμενο Νεόφυτος Φακοντής!

Σε παλαιότερη συνέντευξη του κ. Φακοντή στο SkalaTimes στη ερώτηση, “λένε πως επειδή έρχεστε από τον κόσμο του στρατού ότι έχετε φέρει την πειθαρχία και εδώ στο Κ.Σ Ορόκλινης και ότι γι αυτό εργάζονται όλοι σαν στρατιώτες. Η απάντηση σας σε αυτό;¨” ο κ. Φακοντής είχε απαντήσει:
“Ναι, το ακούω κι εγώ αυτό. Είμαι κοντά σε όλα όσα συμβαίνουν. Από το πρωί ξέρω τι γίνεται, ξέρω κάθε δρόμο, κάθε οδό, έχω πληροφορίες για όλα όσα γίνονται. Ναι, είναι γεγονός πως άλλαξε το σύστημα που εργάζονται οι υπάλληλοι εδώ, αλλά ο Κοινοτάρχης οφείλει να έχει και τις γνώσεις και να αποτελεί ο ίδιος παράδειγμα πειθαρχίας. Αν με ρωτάτε, ναι πιστεύω πως η πειθαρχία βοηθά στην πρόοδο. Εγώ μπορεί να προέρχομαι από το στρατό, αλλά έχω μια ευρύτητα γνώσεων την οποία απέκτησα στα 38 χρόνια της στρατιωτικής μου θητείας και μέσα από όλες τις στρατιωτικές σχολές που αποφοίτησα, που απαιτείται για ένα στρατιωτικό να περάσει από αυτές τις σχολές για να φτάσει στην ανώτατη βαθμίδα.
Αξίζει να αναφέρω πως καθημερινά από το πρωί είμαι εδώ στο Κ.Σ και εκτελώ χρέη κοινοτάρχη, ενώ θα μπορούσα να κάνω και κάτι άλλο, επαγγελματικά, δεν με υποχρεώνει ο νόμος να είμαι συνέχεια εδώ. Αλλά είμαι!”.

Το φαινόμενο Νεόφυτος Φακοντής δεν χρειάζεται πολλά λόγια, η απαρίθμιση έργων μιλά από μόνη της και επεξηγεί γιατί μπορούμε σήμερα να μιλάμε για “φαινόμενο Νεόφυτος Φακοντής”.


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!