Ο χορός hip hop στη σχολή χορού On Your Feet

Η σχολή χορού On your Feet στη Λάρνακα συνεχίζει με επιτυχία, με τμήματα για όλα τα είδη χορού.

Στη Σχολή θα βρείτε και τμήματα για χορό Hip Hop.

Ο χορός hip hop πευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας, δημοτικού και μέσης εκπαίδευσης, σε εφήβους αλλά και σε και ενήλικες.
Ο χορός αυτός ενδιαφέρει όσους θέλουν να εκπαιδευτούν σε αυτό το είδος χορού, όσους θέλουν ένα καλό τρόπο να γυμναστούν μέσα από το χορό με ελκυστικό τρόπο, αλλά και όσους ψάχνουν τρόπους εκτόνωσης και έκφρασης.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ HIP HOP

  • Αυξημένη ευελιξία
  • Καλύτερη ισορροπία
  • Αυξημένος συντονισμός
  • Ανάπτυξη των μυών
  • Χτίζει αυτοπεποίθηση
  • Καλλιτεχνική έκφραση
  • Σωματική δραστηριότητα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ HIP HOP
Η ιστορία του Hip Hop ξεκίνησε την δεκαετία του ’70 στην Νέα Υόρκη. O χορός χιπ χοπ εξελίχθηκε παράλληλα με τη μουσική χιπ χοπ και είναι αλληλένδετος με τη τέχνη του γκράφιτι. Διαμορφώθηκε στους δρόμους και πρόδρομοί του ήταν οι άλλοι χοροί του δρόμου (streetdance, χοροί αυτοσχεδιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, που ευνοούσαν την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία με τους θεατές και άλλους χορευτές). Tα χορευτικά στήνονταν σε πλατείες ή γωνιές της πόλης, από αυτοσχέδιες ομάδες κυρίως έγχρωμων εφήβων, με συνοδεία μουσική χιπ χοπ.

Το 1982, ο αμερικανός ακτιβιστής και ντι τζέι (DJ) Άφρικα Μπαμπαάτα (Kevin Donovan, χρησιμοποίησε τον όρο χιπ χοπ σε μια συνέντευξή του σε ένα περιοδικό.
Ο όρος συμπεριέλαβε τα διάφορα τότε δημοφιλή στιλ, όπως το λόκιν, πόπιν, μπρέικιν, κτλ. Αυτή τη δεκαετία, οι ομάδες και η πρώιμη χιπ χοπ σκηνή διαδόθηκε στο ευρύ κοινό, τόσο από το πασίγνωστο στις ΗΠΑ τηλεοπτικό σόου Σόουλ Τρέιν (SoulTrain), όσο και από γνωστές εμπορικές ταινίες (Breakin’, Beat Street, και Wild Style).
Τελικά το χιπ χοπ κατάφερε να καθιερωθεί και να μεταπηδήσει από το δρόμο στα στούντιο. Έγινε μέινστριμ και εμπορικοποιήθηκε.
Το Hip Hop επηρεάζεται από ένα είδος της τζαζ και της φανκ.
Χορευτές με κλασική χορευτική εκπαίδευση χορογραφούν αυτό το νέο τζαζ φανκ χιπ χοπ. Έτσι οι παραστάσεις του χιπ χοπ ξεκίνησαν να δίνονται πλεον τόσο στις αίθουσες χορού, όσο και στο δρόμο.


On your Feet Dance Academy Facebook Page: https://www.facebook.com/profile.php?id=100083435974651
On Your Feet Dance Academy Instagram Page: https://www.instagram.com/onyourfeet_danceacademy/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!