Δημοσιογραφική Διάσκεψη Δρ. Βασίλη Μαύρου, Εξαγγελία Ανεξάρτητης Υποψηφιότητας του για την Δημαρχία Αμμοχώστου

Εξαγγελία Ανεξάρτητης Υποψηφιότητας για την Δημαρχία Αμμοχώστου για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου 2024

Ο Δρ. Βασίλης Μαύρου παρέθεσε δημοσιογραφική διάσκεψη και ανακοίνωσε την πρόθεση του να κατέλθει ως Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αμοχώστου.
Ανέφερε ότι μετά από πολλή σκέψη και παροτρύνσεις από φίλους και συναγωνιστές αποφάσισε να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημάρχου Αμμοχώστου ως Ανεξάρτητος υποψήφιος.
Τόνισε δε ότι σύσσωμη η επιτροπή του Συνδέσμου Αμμοχώστου Hνωμένου Βασιλείου σε πρόσφατη συνάντηση που είχε μαζί της και γνωρίζοντας, την σκληρή και ταυτόχρονα την αποδοτική του δουλειά όλα αυτά τα χρόνια τον προέτρεψε όπως διεκδικήσει αυτό το αξίωμα.
Ο Δρ. Βασίλης Μαύρου τόνισε ότι στο θέμα της Αμμοχώστου όχι μόνο δεν έχουν επιτευχθεί  βήματα προς τα εμπρός, αλλά βιώνουμε ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις από την κατοχική Τουρκία.
Δήλωσε δε ότι ως υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου διαθέτει τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά για αυτήν τη θέση. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος. Επίσης ότι  εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλα τα στρώματα των Αμμοχωστιανών και ότι είναι έτοιμος να αγκαλιάσει όλους τους Συμπολίτες Αμμοχωστιανούς και αυτούς  που αναγκάστηκαν λόγω προσφυγιάς να ζήσουν μακριά από την πατρίδα.
Ο Δρ. Βασίλης Μαύρου σημείωσε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αυτοί αλλά και όλοι οι Αμμοχωστιανοί πρόσφυγες.
Ανέφερε δε ότι ο ίδιος χαρακτηρίζεται από εντιμότητα, απλότητα και προσιτότητα, είναι προικισμένος με επιτυχία στην Ακαδημαϊκή του πορεία,με Εξαιρετική Επαγγελματική Καριέρα, Διοικητική πείρα στα Δημαρχιακά και Εθελοντική δουλειά για την Αμμόχωστο και την Κύπρο.  Στην πορεία του απέδειξε ότι διαθέτει Αγωνιστηκότητα, Τόλμη, Διεκδικητικότητα, Δυναμικότητα, Μαχητικότητα και Ηγετικό χάρισμα.
Ο Δρ. Μαύρου ανέφερε ότι μαζί με την επιτροπή του έχει διοργανώσει εκδηλώσεις για την Κύπρο και ειδικά την Αμμόχωστο στην Βρετανία, με Βουλευτές, Λόρδους και Πρέσβεις ξένων χωρών που εδρεύουν στο ΗΒ. Διοργάνωσε Αντικατοχικές Εκδηλώσεις με ειρηνικές διαμαρτυρίες όπως πικετοφορίες έξω από Βρετανικό Κοινοβούλιο και την Πρωθυπουργική κατοικία στο ΗΒ.
Βοήθησε στην προώθηση Ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο και την Κύπρο με επιτυχία στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ανέφερε ότι η επιτροπή του Συνδέσμου Αμμοχώστου απέστειλε χιλιάδες επιστολές  σε Βουλευτές, Λόρδους και Πρέσβεις στο ΗΒ, και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο της Ευρώπης.
Επίσης τόνισε ότι ο ίδιος και η επιτροπή του είχαν συναντήσεις με μέλη της Κυβέρνησης, Αντιπολίτευσης, Βουλευτές και των τριών μεγάλων κομμάτων στο ΗΒ και με Λόρδους για το θέμα της Αμμοχώστου και της Κύπρου.
Ειδική αναφορά έγινε στην Παρέμβαση από τον ίδιο τον Δρ. Μαύρου για Επιτυχή Προώθηση Αλλαγής στο Μανιφέστο του Εργατικού Κόμματος στο ΗΒ για το θέμα της Αμμοχώστου και της Κύπρου.
Μίλησε επίσης για την επιτυχία διαμόρφωσης θετικής πολιτικής αντίληψης υπέρ των δικών μας θέσεως για την Αμμόχωστο και την Κύπρο από τον αρχηγό του κόμματος των Φιλελευθέρων στο ΗΒ.
Ο Δρ. Βασίλης Μαύρου εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για τις ενέργειες της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Σημείωσε δε ότι γνωρίζει πολύ καλά τις Τούρκικές επιδιώξεις και τα κακόβουλα σχέδια τους για εθνικό  ξεκαθάρισμα στα κατεχόμενα και τις απαράδεχτες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως περιορισμούς στα σχολεία και την Ελληνική παιδεία.
Επεσήμανε δε ότι σαν Δήμαρχος Αμμοχώστου θα προσπαθήσει να αλλάξει την πολιτική μας σχέση με την ανοχή των πράξεων βίας,  βανδαλισμού, κλοπής και λεηλασίας των μνημείων, εκκλησιών, μοναστηριών και γενικά της Κυπριακής Πολιτιστικής και Ορθόδοξης Χριστιανικής Κληρονομιάς.
Αναφέρθηκε δε στις συνεχείς διαμαρτυρίες της επιτροπής του Συνδέσμου Αμμοχώστου στην κυβέρνηση της ΜΒ αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην ανέγερση παράνομων κατοικιών και πολυτελών ξενοδοχείων σε ελληνοκυπριακή γη, τη παραβίαση της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου, τη παράνομη λειτουργία της μαρίνας και του λιμανιού της Αμμοχώστου.
Ο Δρ. Μαύρου αναφέρθηκε στο ότι οι Αμμοχωστιανοί και οι άλλοι πρόσφυγες στερούνται του δικαιώματος δανείου ή ενοικιαγοράς της περιουσίας τους στα κατεχόμενα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Αντί αυτού  δέχονται συνεχείς πιέσεις και την ενθάρρυνση των Τουρκικών αρχών και της Επιτροπής Αποζημιώσεων Τουρκοκρατούμενων Περιουσιών ώστε οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες να ξεπουλήσουν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα. Αυτό, ανέφερε, σαν Δήμαρχος θα είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα διαπραγματευτεί με την δική μας κυβέρνηση.
Σημείωσε δε ότι σαν άριστος γνώστης όλων των θεμάτων που αφορούν την αγαπημένη μας πόλη, και με πολύχρονη ιστορία συνεχών αγώνων για την Αμμόχωστο, αν εκλεγεί Δήμαρχος είναι έτοιμος για προώθηση Διπλωματικού Αγώνα και Καμπάνιας στο εξωτερικό για τα δίκαια των Αμμοχωστιανών και της Κύπρου. Ανέφερε δε ότι αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση μας και ειδικά το Υπουργείο Εξωτερικών που ήδη έχουν στενή συνεργασία. Με την επιτροπή του Συνδέσμου Αμμοχώστου ΗΒ.
Ο Δρ. Μαύρου ανέφερε ότι διαθέτει την επιτυχημένη πορεία και τις διπλωματικές δεξιότητες που απαιτούνται για να εκπροσωπήσει τους  συμπολίτες του Αμμοχωστιανούς  με επιτυχία σε διεθνές επίπεδο.
Τελειώνοντας ο Δρ. Μαύρου ανέφερε ότι ως Δήμαρχος Αμμοχώστου θα  διεκδικήσει Δυναμικά την Επιστροφή στην Πόλη του Ευαγόρα.
Όραμα κάθε Αμμοχωστιανού, είπε ότι είναι να δει μια Αμμόχωστο Ελεύθερη!
Χωρίς τον στρατό κατοχής και παράνομους έποικους.
Κάτω από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!