Τι θα γίνει τελικά με τις κάμερες στα σχολεία;

Της Αλεξάνδρας Χρ Παύλου
Βοηθός Αρχισυντάκτρια Skala Times

Κρατάει χρόνια η συζήτηση περί τοποθέτησης καμερών στις σχολικές μονάδες, με τις απόψεις επί του θέματος να δίνουν και να παίρνουν και τα ζητήματα που προκύπτουν να είναι πολλά. Τοποθετήθηκαν ήδη μετά από εντολή του Υπουργείου Παιδείας, κάμερες ασφαλείας σε τρεις σχολικές μονάδες, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η έγκριση από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου, η οποία βρίσκεται εν αναμονή απαντήσεων από το ΥΠΑΝ. 

Θέματα ανοιχτά προκύπτουν από το 2018, εκ μέρους του Τμήματος Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας. Σε δήλωση του στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, ο Πρόεδρος Σχολικών Εφοριών, Ντίνος Έλληνας, τόνισε πως “Πρέπει να κλείσει το δεδομένο όσον αφορά τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Είναι κάτι το οποίο θα αποδώσει, θα αποφευχθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ζημιές και ταλαιπωρία σε σχολικές μονάδες.” 

Με τον ίδιο να ζητάει αναλυτική αιτιολόγηση  από το Υπουργείο Παιδείας, για την αναγκαιότητα τοποθέτησης κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα σχολεία. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!