Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ενημερώνει για την εκδήλωση «In-Voice4MPowerment: Everybody Can Make a Difference»


Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εργασιών του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο In-Voice4MPowerment, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας το οποίο συντονίζει το έργο, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματά του σε διήμερη εκδήλωση διάχυσης (multiplier event ) με θέμα «In-Voice4MPowerment: Everybody Can Make a Difference». 

Το πρόγραμμα In-Voice4Empowerment στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης μέσω της ανάπτυξης ενός καινοτόμου διαθεματικού-διακαλλιτεχνικού προγράμματος με έμφαση στη χορωδιακή μουσική. Το Πρόγραμμα συνδυάζει στοιχεία από το χορωδιακό τραγούδι, τα φωνητικά ηχοτοπία, την εκφραστική κίνηση, το χορωδιακό θέατρο, μέσα από βιωματικές μουσικές εμπειρίες και αξιοποιώντας τον λόγο και την εικόνα στο πλαίσιο της μουσικής εκτέλεσης με αποτέλεσμα την ανάπτυξη επικοινωνίας που νοηματοδοτείται από τα ίδια τα μέλη ενός χορωδιακού συνόλου. Παράλληλα, οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν σε χορωδιακά σύνολα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας και σύνθεσης, να ενδυναμωθούν,να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τη φωνή τους κυριολεκτικά και μεταφορικά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος https://in-voice.schools.ac.cy/en/home/

Η εκδήλωση διάχυσης «In-Voice4MPowerment: Everybody Can Make a Difference» περιλαμβάνει: 

  • Συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξένια» στη Λευκωσία από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ..και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων του προγράμματος και μουσικά εργαστήρια. Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν μουσική, μαέστρους χορωδιών, σπουδαστές μουσικής, εκπαιδευόμενους/εκπαιδευόμενες εκπαιδευτικούς μουσικής, πανεπιστημιακούς, ερευνητές, μουσικούς και πολιτιστικούς και άλλους φορείς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δημιουργικό χορωδιακό τραγούδι και θέματα συμπερίληψης και αντιμετώπισης της κοινωνικής περιθωριοποίησης. Απαιτείται η συμπλήρωση δήλωσης συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023. Η δήλωση συμμετοχής βρίσκεται σε εδώ. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Μεγάλη Χορωδιακή Συναυλία με τίτλο «Everybody can Μake a Difference: A Choral Concert of Celebration, Light & Love» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 στις 7 μ.μ. στο Παττίχειο Θέατρο στη Λεμεσό. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν χορωδίες και χορωδιακά σύνολα από σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μουσικά Σχολεία Κύπρου και τα φωνητικά σύνολα Jiricky Choir (Τσεχία) και Cantus Novus Femina (Κύπρος). Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Basilio Astulez. Η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων γίνονται μέσω της ειδικής σελίδας Ticketmaster

Οι δύο εκδηλώσεις διάχυσης είναι αφιερωμένες στην αγαπημένη μαέστρο Αγγελίνα Νικολαΐδου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο ΕΜΕ Μουσικής (τηλέφωνο 22800698, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο in-voice@schools.ac.cy) ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://mousm.schools.ac.cy/index.php/el/programmata/erasmus-invoice4empowerment.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!