Search
Close this search box.

Ο Αντρέας κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι “Τραύμα (φαρμάκι στάζεις)” και μιλά στο SkalaTimes

O συνδημότης μας Αντρέας, ένα νέο παιδί, φοιτητής, κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το πρώτο του τραγούδι με τίτλο “Τραύμα (φαρμάκι στάζεις)”. Το τραγούδι κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις από τη πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του και σήμερα μετρά μερικές χιλιάδες views.
Ο Αντρέας ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική όταν μετά το θάνατο του Παντελή Παντελίδη πήρε μία κιθάρα και αυτοδίδακτος ξεκίνησε να γράφει τραγούδια.
Αν και μόνο 21 ετών μιλά με ωριμότητα και τονίζει πως το δικό του μουσικό ταξίδι θέλει να το κάνει με αργά και σταθερά βήματα.

Με αφορμή την κυκλοφορία του τραγουδιού του το SkalaTimes κουβεντιάζει με αυτό τον νεαρό ταλαντούχο μουσικό.

SkalaTimes

Αντρέα το δικό σου ταξίδι στο κόσμο της μουσικής πότε και πώς ξεκίνησε;
Το δικό μου ταξίδι στη μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των 15. Εμπνευσμένος απο τον ξαφνικό θάνατο του Παντελη Παντελίδη, άρπαξα την κιθάρα που έπαιζε η μητέρα μου όταν ήταν μικρή και προσπαθούσα με διάφορους τρόπους να μάθω, κυρίως από βιντεάκια στο youtube. 

Στιχουργός, συνθέτης, τραγουδιστής και μόνο 21 ετών. Θα έλεγες ότι είναι έμφυτο το χάρισμα ή ότι το απέκτησες μέσα από εμπειρία και μουσικές σπουδές;
Μουσικές σπουδές δεν έχω κάνει οπόταν μπορώ να πω ότι είναι έμφυτο αυτό το χάρισμα. Μου αρέσει κυρίως να γράφω τραγούδια και να μπορώ να τα ερμηνεύσω.
Για μένα είναι πολύ σημαντικί ένας καλλιτέχνης να γράφει τα δικά του τραγούδια γιατί αυτό του επιτρέπει να συμπεριλάβει τον δικο του χαρακτηρα, μέσα στο τραγούδι.

Σε ποια ηλικία ήξερες ότι θέλεις να τραγουδάς;
Από την ηλικία των 15 ήξερα οτι θέλω να τραγουδώ. Με αρκετή δουλειά και κυρίως αυτοδίδακτος, έχω φτάσει σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι τώρα. 

Πολλοί νεαροί τραγουδιστές επιδιώκουν να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα μέσα από τηλεοπτικά μουσικά παιχνίδια, αυτό είναι κάτι που σε ενδιαφέρει;
Δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει, αλλά ούτε κάτι που θα το ήθελα πολύ. Ο λόγος είναι ότι βλέπω ότι η ποιότητα των τηλεοπτικών show έχει αλλάξει. Για παράδειγμα στο παρελθόν μέσα από αρκετά τηλεοπτικά show κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια καλλιτέχνες όπως Νίκος Οικονομόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Θάνος Πετρέλης, ο Νινο. Τώρα, την τελευταία δεκαετία, δεν θυμάμαι ούτε ένα όνομα να κάνει επιτυχία από τηλεοπτικό show.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα 21χρονο να κυκλοφορήσει single, ενώ βρίσκεται στη Κύπρο και όχι στην Ελλάδα; Η τεχνολογία πόσο βοηθά τη μουσική στις μέρες μας;
Δεν είναι εύκολο, αλλά με αρκετή προσπάθεια και υπομονή όλα μπορούν να πάρουν τον δρόμο τους. Το ότι βρίσκομαι στην Κύπρο δεν παίζει μεγάλο ρόλο γιατί πλέον όλα μπορούν να γίνουν μέσω διαδικτύου. Για παράδειγμα ο ενορχηστρωτής και οι οργανοπαίχτες του πρώτου μου τραγουδιού που κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου βρίσκονται στην Ελλαδα.

Σήμερα φοιτάς σε Πανεπιστήμιο, τι σπουδάζεις;
Σπουδάζω Διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus στη Λάρνακα. Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus λειτουργεί στην Κύπρο από το 2012 και βρίσκεται κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επέλεξες ένα κλάδο που δεν έχει σχέση με μουσική, γιατί;
Ο λόγος που έχω επιλέξει ένα διαφορετικό κλάδο είναι το ενδιαφέρον μου για αυτό τον συγκεκριμένο κλάδο. Πρόκειται για ένα κλάδο που μπορεί να σου προσφέρει αρκετές γνώσεις και μπορεί να σου ανοίξει πολλές πόρτες σε πολλές επιχειρήσεις. 

Στις 10 Οκτωβρίου 2023, κυκλοφόρησε το πρώτο σου single με τίτλο “Τραύμα (όταν φαρμάκι στάζεις)”,  σε στίχους και μουσική δικά σου, με μια δική σου μοναδική ερμηνεία. Ένα τραγούδι που από την πρώτη κιόλας ημέρα κυκλοφορίας του κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μίλησε μας γι αυτό το τραγούδι.
Το τραγούδι γράφτηκε πρόσφατα, μπορώ να πω ότι το είχα ολοκληρωμένο και έτοιμο στο να ξεκινήσω τις διαδικασίες για το στούντιο από τα τέλη Ιουνίου. Πλέον έχει κυκλοφορήσει σε ολες τις πλατφόρμες και μπορείτε να το ακούσετεστο youtube, spotify, itunes και άλλες πολλές πλατφόρμες.

Θα ακολουθήσει και δίσκος;
Θα απαντήσω ναι, αλλά ακόμη δεν γνωρίζω το πότε. Θα πρέπει αρχικά να αποφασίσω ποια τραγούδια θα επιλέξω, για να συμπεριλάβω στο δίσκο.

Τι ονειρεύεσαι γι αυτό το πρώτο σου τραγούδι, τι θα ήθελες να το δεις να καταφέρνει;
Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να μπορεί να αγγίξει τον ακροατή και να μπορεί να τον κάνει να νιώσει τους στίχους του. Εφόσον υπάρχουν άτομα που επιλέγουν το δικό μου τραγούδι να παίξει στα δικά τους ακουστικά, στα κινητά, στο αυτοκίνητο όταν πηγαίνουν βόλτα, κτλ, για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο. Επιπλέον, είναι σημαντικό να έχει διάρκεια το τραγούδι, στο χρόνο.

Για σένα τι σημαίνει “καλό τραγούδι”;
Για μένα καλό τραγούδι είναι εκείνο που μπορεί να περιγράφει μια ιστορία, είτε μεταφορικά, είτε ρεαλιστικά. Είτε αυτή η ιστορία είναι αγάπης, πόνου, χαράς, λύπης, να μπορεί ο ακροατής να νιώσει το τραγούδι.


Έχεις κάποιους τραγουδιστές πρότυπα; Αν ναι, ποιους;
Ναι σίγουρα. Πρώτο τραγουδιστή έχω τον Παντελή Παντελιδη, που ήταν η αιτία να κάνω αυτό που κάνω τώρα, να γράφω τραγούδια και να τραγουδώ. Επίσης, ο Νίκος Οικονομόπουλος.

Πολλά νέα παιδιά, ταλαντούχοι τραγουδιστές και μπάντες τραγουδούν σε διάφορα στέκια της πόλης μας της Λάρνακας. Εσύ;
Αυτή τη στιγμή έχουμε τελειώσει τις εμφανίσεις μας στην Ταβέρνα Καθοδόν στην Λευκωσία, μαζί με τον φίλο και συνάδελφο Ιωάννη Τσιάκκα. Σύντομα θα ανακοινωθούν και κάποιες ημερομηνίες που αφορούν μπουατ και πάλι στη πόλη της Λευκωσίας. Δυστυχώς στη Λάρνακα όταν μπαίνει ο Χειμώνας δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση στα lives.

Σήμερα, μετά τη κυκλοφορία του πρώτου σου single, τι ονειρεύεσαι;
Δεν θέλω να πετώ στα σύννεφα. Με αργά και σταθερά βήματα πιστεύω ότι μπορούν να επιτευχθούν πολλοί από τους στόχους μου.

Δεν αντέχω να μην σε ρωτήσω: Ένα 21χρονο παιδί τι μπορεί να γνωρίζει για ΤΡΑΥΜΑ αγάπης και να γράφει γι αυτό; Και πώς σου έρχονται οι στίχοι; Βιωματικά ή με έμπνευση, άσχετα με το τι νιώθεις εσύ; 
Όλοι οι στίχοι και γενικά τα τραγούδια που γράφω είναι βιωματικές εμπειρίες. Γενικά στη ζωή ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά τραύματα. Αυτά του έρωτα όμως χτυπάνε βαθιά. Για να γράψω κάτι θα πρέπει να το νιώσω και να το έχω βιώσει, γενικότερα θα έλεγα ότι δεν γράφω κάτι απλά για να γράψω.

Τέλος, κάποιος που θέλει να σε ακολουθήσει στα ΜΚΔ ή να ακούσει το τραγούδι σου, ή άλλες ερμηνείες σου, που μπορεί να σε βρει διαδικτυακά;
Διαδικτυακά μπορεί να με βρει στη σελίδα μου youtube, εκεί μπορεί να βρει και το τραγούδι μου. Άλλες ερμηνείες μου δεν μπορώ να πω ότι υπάρχουν αρκετές στο διαδίκτυο. Συνήθως ανεβάζω στη σελίδα μου στο Instagram και στο κανάλι μου στο τικ τοκ.   
Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ το SkalaTimes για την πρόσκληση που μου έχετε κάνει για αυτή τη συνέντευξη και εύχομαι πραγματικά ό,τι καλύτερο. 

Μουσική / Στίχοι : Αντρέας Σάββα ( AndreaS)
Ενορχήστρωση: Mastor Rec/Mix/Master by Overdope Records

Στίχοι:
Γεμάτη η πόλη απ’ το δικό μου αίμα
Που εριξες φαρμακι στη πληγη
Τις σφαιρες σου τις εριξες στο δερμα
Και κρύφτηκες κανένας μην σε δει
Και κρύφτηκες κανένας μην σε δει
Oταν φαρμάκι στάζεις
Εμένα με δικάζεις
Τίποτα δεν σε νοιάζει πια
Ήταν βαθύ το τραύμα
Δεν περιμένω θαύμα
Χτύπα με ακόμη μια φορά
Τελειώνει στη καρδιά το οξυγόνο
Και φτάνουνε στα ύψη οι παλμοί
Άγγελοί μου ‘παν πως δεν εχω χρόνο
Και φεύγω απ τη γη που ‘σαι και εσύ
Και φεύγω απ’ τη γη που ‘σαι και εσύ ‘
Oταν φαρμάκι στάζεις
Εμένα με δικάζεις
Τίποτα δεν σε νοιάζει πια
Ήταν βαθύ το τραύμα
Δεν περιμένω θαύμα
Χτύπα με ακόμη μια φορά

Επαιξαν:
Γιώργος Χατζηκοσμάς (κιθάρες)
Νικόλας Καλλίθρακας (drums)
Τόνια Κωνσταντίνου (φωνητικά)
Video Credits: Video Production & Management: Overdope Records
Makeup artist: Ελισάβετ Ανδρέου
Model: Νεφέλη Παλαζή
Διεύθυνση & Οργάνωση Παραγωγής: Josh Demetriou
Σεναριο: Αντρέας Σάββα ( AndreaS )Andreas

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με Καταστηματάρχες και Κατοίκους για την Ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και Πλατείας Αλκής

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, διεξήχθη συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής στον

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας μετά από συνάντηση στη Στέγη Ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος»

Αξιοποίηση του κενού χώρου Στέγης που προέκυψε ένεκα της μεταφοράς ασυνόδευτων ανήλικων για φιλοξενία ηλικιωμένων Με αφορμή τα γεγονότα με τους ασυνόδευτους ανήλικους, πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κάθε χρόνο, στις 21 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού των Ακτών, για να θυμόμαστε πως σαν πολίτες έχουμε χρέος και ευθύνη να κρατάμε τις

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Λάρνακας

Κινηματογράφος, street food, συναυλίες και άλλες υπέροχες προτάσεις για τις εξόδους σας στην Λάρνακα. Εσείς που θα πάτε; ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  Δευτέρα 23/9/2024  Ώρα: 8:30 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

error: Content is protected !!