Αμερική: Γιαγιά 104 ετών έκανε ελεύθερη πτώση

Αυτές είναι οι καλύτερες ειδήσεις…..

Στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness ως το γηραιότερο άτομο που έκανε ποτέ ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο φιλοδοξεί να καταχωρηθεί μια γιαγιά ηλικίας 104 ετών από το Σικάγο!

Η Ντόροθι Χόφνερ είχε αφήσει στο έδαφος το πι προκειμένου να κάνει την περασμένη Κυριακή από αεροπλάνο το ριψοκίνδυνο άλμα σε ύψος περίπου 13.500 ποδιών (4.100 μ.) με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή της Ένωσης Αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ στο βόρειο Ιλινόις.

«Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός», είπε η γιαγιά καταχειροκροτούμενη από το πλήθος όταν πάτησε τα πόδια της στο έδαφος στη λέσχη Skydive Chicago στην Οτάβα του Ιλινόις, περίπου 140 χλμ. νοτιοδυτικά του Σικάγο.

Το ρεκόρ Guiness για το γηραιότερο άτομο που έκανε ελεύθερη πτώση κατέχει από τον Μάιο του 2022 η Σουηδή Λινέα Ίνγκεγκαρντ Λάρσον, αλλά οι υπεύθυνοι της λέσχης Skydive Chicago εργάζονται για να πιστοποιηθεί το άλμα της Αμερικανίδας γιαγιάς ως νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Χόφνερ επιχείρησε την πρώτη ελεύθερη πτώση της σε ηλικία εκατό ετών. Τότε είχε χρειαστεί να την σπρώξουν από το αεροπλάνο, όπως αποκάλυψε. Αλλά την Κυριακή δεν κρατιόταν. Η γιαγιά έδειχνε ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση όταν άνοιξε η πόρτα του αεροσκάφους αποκαλύπτοντας τα χωράφια με τα σπαρτά στο έδαφος. Βούτηξε ατρόμητη στο κενό, έκανε μια τέλεια κωλοτούμπα και σταθεροποιήθηκε με την κοιλιά στραμμένη προς το έδαφος. Το άλμα κράτησε επτά λεπτά και η προσγείωση ήταν σχεδόν τέλεια με τη γιαγιά να ανασηκώνει τα πόδια της και να τα ακουμπά μαλακά στο γρασίδι.

Φίλοι έτρεξαν να τη συγχαρούν και να της παραδώσουν το πι για να μπορέσει να βαδίσει. Και στο ερώτημα πώς ένιωσε που πατά ξανά στη γη απάντησε: «υπέροχα. Αλλά και εκεί πάνω ήταν υπέροχα. Η όλη εμπειρία ήταν απολαυστική, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη».

Η γιαγιά Χόφνερ ετοιμάζεται να γιορτάσει τον Δεκέμβριο τα 105ά γενέθλιά της. Επόμενος στόχος της: μια βόλτα με αερόστατο. «Δεν έχω ξανανέβει σε ένα τέτοιο», είπε γελώντας.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μεγάλη Τρίτη

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου επιστρέφει με την καινούρια κωμωδία «Χρόνια Πολλά, να μεν τα εκατοστίσεις!»

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου συνεχίζει για 9η χρονιά να μας προσφέρει μια θεατρική παράσταση γεμάτη γέλιο.Ένα έργο γραμμένο από τον θεατρολόγο, συγγραφέα, ηθοποιό και

error: Content is protected !!