Τα τρία λατομεία που προμηθεύουν τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, αφήνοντας δεκάδες οικογένειες χωρίς δουλειά

Έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας, τα τρία λατομεία που προμηθεύουν τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, αφού τα αποθέματα τους έχουν εξαντληθεί.

Τα τρία λατομεία :
Σκυροθραυστική εταιρεία Κάος λτδ,
Iakovou Bros (constructions) quarrying operations LTD
και Μ.Ε.Λ (Μουζούρης Εταιρεία Λατομείων),
που δραστηριοποιούνται στη λατομική ζώνη Ξυλοφάγου σε έδαφος των Βρετανικών Βάσεων, ζήτησαν από το 2018 επέκταση της λατομικής περιοχής, ωστόσο ακόμη να εξεταστούν οι αιτήσεις τους.

Γι’ αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες, προειδοποιητική εκδήλωση διαμαρτυρίας. Επιστρατεύοντας 50 φορτηγά και άλλα βαρέα οχήματα, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν, κρατώντας πανό, στο χώρο στάθμευσης του Πολιτικού Διοικητηρίου Δεκέλειας και ζήτησαν επίσπευση της εξέτασης των αιτήσεων για τα τρία λατομεία. Αφότου παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, έδωσαν περιθώριο 15 ημερών στις Αρχές των ΒΒ, προειδοποιώντας πως εάν δεν ικανοποιηθούν, θα επανέλθουν με δυναμικότατες κινητοποιήσεις.

Περισσότερα: https://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/1348583/sima-kindinou-apo-ergazomenous-se-tria-latomia/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!