Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που διαλαλεί πως θέλει ένα καλύτερο αύριο…

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια SkalaTimes

Μια κοινωνία δεν είναι ισχυρή παρά μόνο όταν βγάζει την αλήθεια στο άπλετο φως του ήλιου” – Εμίλ Ζολά (Γάλλος Συγγραφέας, 1840-1902)

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου, που τάσσεται κατά του μπούλινγκ στα σχολεία με ωραίες ατάκες και αναρτήσεις στα ΜΚΔ, αλλά το μπούλινγκ που κάνουν οι ίδιοι στα ΜΚΔ κερδίζει Νόμπελ δυστοπικής λογοτεχνίας.

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου, που γράφει για σεβασμό, χρησιμοποιεί τη λέξη στις αναρτήσεις του με στόμφο και την παρουσιάζει σαν λέξη ιερή, αλλά δεν σέβεται ούτε ιερά, ούτε όσια και χλευάζει Θεούς, Αγίους και Πιστούς, με τον πιο χυδαίο τρόπο.

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου, που μιλά για αξίες και ιδανικά, αλλά ζει για το θεαθήναι και την αυτοπροβολή, για καμιά αξία και για κανένα ιδανικό.

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου, που διατυμπανίζει πως θέλει ένα καλύτερο αύριο, αλλά δεν έχουν καμία διάθεση να γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι.

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου, που διαδηλώνει για ίσα δικαιώματα των πάντων, αλλά όταν “οι πάντες” δεν συνάδουν με δικές τους αντιλήψεις τους βάζουν στο στόχαστρο.

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου, που μιλά για βάθος, αλλά θαμπώνεται από εικονικές πραγματικότητες.

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου, που έχει τόσο φουσκωμένο το εγώ που δεν τους περνάει ποτέ από το μυαλό πως ίσως κάπου να κάνουν λάθος.

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου, που δείχνει με το δάκτυλο τους απέναντι και αναμασά όποιο αφήγημα τους βολεύει.

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που διαλαλεί πως θέλει ένα καλύτερο αύριο, αλλά δεν έχει καμιά διάθεση να ξεκολλήσει από ένα χειρότερο χθες.

Υ.Γ “Λιγότερο είναι πάντα περισσότερο. Η καλύτερη γλώσσα είναι η σιωπή. Ζούμε σε μια εποχή τρομακτικού πληθωρισμού λέξεων και είναι χειρότερη από τον πληθωρισμό χρημάτων”, είπε ο σπουδαίος κι αγαπημένος μου Εντουάρντο Γκαλεάνο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!