Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις για “Το Σμήνος” του Κώστα Μαννούρη, ήταν ίσως το καλύτερο έργο του συγγραφέα, μέχρι σήμερα

Της Γιώτας Δημητρίου

Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας και συνδημότης μας Κώστας Μαννούρης, σε συνεργασία με το Θέατρο Ροή, παρουσίασε το έργο ΤΟ ΣΜΗΝΟΣ.
Με αυτό το έργο του ο Κώστας Μαννούρης για πρώτη φορά βουτά την πένα του σε πολιτικοποιημένο μελάνι και στήνει στον τοίχο καταστάσεις και γεγονότα και εκφράζει σκέψεις που υπάρχουν στο μυαλό όχι μόνο του Κύπριου πολίτη, αλλά του κάθε ανθρώπου στον πλανήτη.

Σε αυτό το έργο του τολμά και λέει πολλά, άλλοτε με χιούμορ, άλλες φορές με συμβολισμούς, σε κάποια σημεία με παραλληλισμούς. Ωστόσο μια κραυγή πίσω από τους διαλόγους ουρλιάζει σαν φάντασμα και λέει “φτάνει”!
Είναι το “φτάνει” που είπε η ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μπράβο στο θέατρο ΡΟΗ, της πόλης μας, που πίστεψε στο κείμενο και ανέβασε το έργο.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, στον σκηνοθέτη κ. Χαραλάμπους και στους τρεις ταλαντούχους ηθοποιούς που πήραν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα και όχι εύκολο έργο και το έκαναν δικό τους, με την δύναμη του επαγγελματισμού, αλλά και του ταλέντου τους.

Ένα εξαιρετικό έργο που εγώ προσωπικά θα ήθελα να το δω να μεταφέρεται και στον κινηματογράφο, σε ταινία μικρού μήκους, αφού το κείμενο του Κώστα Μαννούρη, η ερμηνεία των Αναγιωτού, Αντωνίου και Ευαγόρου, η σκηνοθεσία του Χαραλάμπους, αλλά και η όλη παραγωγή της Βαλεντίνας Σοφοκλέους, αξίζει να βγει και εκτός Κύπρου.
Η μεταφορά του θεατρικού σε ταινία μικρού μήκους θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, μια καλή ευκαιρία να ταξιδέψει εκτός Κύπρου το σπουδαίο αυτό έργο.

Αναλυτικά οι Συντελεστές:
-Κείμενο: Κώστας Μαννούρης
-Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους
-Ερμηνεία: Γιώργος Αναγιωτός, Άθως Αντωνίου, Γιώργος Ευαγόρου
-Μουσική: Διονύσης Τσακνής
-Σκηνικά– Κοστούμια: Μαρίζα Παρτζίλη
-Παραγωγή: Θέατρο Ροή, Βαλεντίνα Σοφοκλέους

“Το κείμενο, σε μια πρώτη σύντομη εκδοχή, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του «24 hour Plays Cyprus» το καλοκαίρι του 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Έξι συγγραφείς είχαν κληθεί τότε να γράψουν έξι καινούργια 15λεπτα έργα με θέμα τον εγκλεισμό, τα οποία ανέβηκαν με τη σύμπραξη έξι σκηνοθετών και 18 ηθοποιών. Όλα ολοκληρώθηκαν – συγγραφή και δοκιμές – μέσα σε 24 ώρες. Η εν λόγω δράση έχει πλέον ιστορική αξία, καθώς ήταν η πρώτη φορά εν μέσω πανδημίας που παίχτηκαν έργα με φυσική παρουσία κοινού μέσα σε κλειστό θέατρο”

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Βιβλιογεύσεις: Συμμετοχή της Πράσινης Οικολογικής Βιβλιοθήκης του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» στη Γαστρονομική Βραδιά του Πολιτιστικού Ομίλου Ομόνοιας Αραδίππου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024, η πρώτη συμμετοχή της Πράσινης Οικολογικής Βιβλιοθήκης του Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» στη Γαστρονομική Βραδιά του

Να καθαρίσει η πόλη από την προεκλογική προπαγάνδα!

Της Γιώτας Δημητρίου Δημοσιογράφος,  Αρχισυντάκτρια SkalaTimes  Αντιλαμβάνομαι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι δημοσκοπήσεις έχουν κινητοποιήσει στο κόκκινο κάποιους υποψήφιους με χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

error: Content is protected !!