Ανακοίνωση Μπιενάλε Λάρνακας /470 αιτήσεις από 60 χώρες!

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ανακοινώνουμε ότι η ανοικτή πρόσκληση για τη Μπιενάλε Λάρνακας 2023 έκλεισε με 470 αιτήσεις από καλλιτέχνες από 60 χώρες!
«Το ανοικτό κάλεσμα προς καλλιτέχνες είναι ένας ενδιάμεσος διάλογος, ένας κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα σε άτομα άγνωστα και μακρινά. Δεν τα βρίσκεις με όλους στη διαδρομή, δεν θα φτάσουν όλοι μαζί σου ως το τέλος. Εκείνο που πάντα συγκινεί είναι η πρόθεση όλων να συμβάλουν και η επιθυμία τους να συμμετέχουν στην υλοποίηση μιας κοινής ιδέας, ενός κοινού οράματος.
Κάθε φορά που η Μπιενάλε της Λάρνακας βρίσκεται σε τέτοιο κομβικό σημείο, κοιτάζουμε προς τα πίσω και βλέπουμε τη διαδρομή που διανύσαμε. Η πορεία ήταν πάντα ανηφορική αλλά όσο ανεβαίνουμε η θέα είναι όλο και πιο όμορφη.
Περισσότεροι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας από περισσότερες χώρες. Μεγάλωσε το δίκτυο των συνεργατών, μεγάλωσε και η λίστα των φίλων της διοργάνωσης απ’ όλο τον κόσμο.
Η σταθερή πορεία και η προσήλωση στις αρχές που θέσαμε αρχικά, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα γεωπολιτικά δεδομένα της χώρας μας, δίνουν σ’ αυτή τη Μπιενάλε τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα. Και τα γεγονότα μας αποδεικνύουν πως αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια.
Όλα αυτά μας δίνουν ικανοποίηση, μας γεμίζουν με αυτοπεποίθηση αλλά και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις ομολογουμένως, απαιτητικές προκλήσεις που μας περιμένουν. Δεν είναι λόγια μεγάλα, είναι λόγια ειλικρινή.
Η Μπιενάλε της Λάρνακας του 2023 θα είναι όμορφη, θα έχει εκπλήξεις και συγκινήσεις. Θα γίνει ξανά σημείο αναφοράς και πόλος έλξης για εκατοντάδες καλλιτέχνες και χιλιάδες φιλότεχνους απ’ όλο τον κόσμο.
Στο κολασμένο σταυροδρόμι των συμφερόντων της Μέσης Ανατολής, στο ανατολικό κράσπεδο της Ευρώπης και του Δυτικού κόσμου, κάτω από τα μη επανδρωμένα αστέρια του Μεσογειακού ουρανού, μπήκαν τα θεμέλια για ένα μικρό προς το παρόν, πλην τίμιο όμως, καλλιτεχνικό καταφύγιο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους πίστεψαν σ’ αυτή την προσπάθεια. Ραντεβού το Φθινόπωρο στη Λάρνακα, στην Κύπρο…»


-Βασίλης Βασιλειάδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Λάρνακα Μπιενάλε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!