«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» από την ομάδα ΦΑΡΟΣ


Κυριακή 11 Ιουνίου

Ώρα 7:00 μ.μ. στο θέατρο Πευκιος Γεωργιάδης στο Λύκειο Αραδίππου.

Η κορυφαία ρομαντική κωμωδία του ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ διασκευασμένη σε μιούζικαλ τσέπης με «θύματα» πολλά γνωστά αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια! 

Το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” είναι αναμφίβολα κορυφαίο δημιούργημα.

Ελάχιστα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, ακόμη και του ίδιου του Σαίξπηρ, μπορούν να σταθούν δίπλα στο “Όνειρο” και να το συναγωνιστούν στην τελειότητα της κατασκευής του, την πρωτοτυπία του, τη δραματουργική ευφυΐα και την ευρηματικότητά του. 

Και ελάχιστα έργα κατόρθωσαν να αναμείξουν και να συνδυάσουν τόσο πολλά σε μια λαμπρή παράσταση που η παιγνιώδης απλότητά της δεν ψευτίζει πουθενά.

Τέσσερις διαφορετικοί κόσμοι, που αποτελούν τέσσερα διακριτά πεδία αναφοράς, συμπλέκονται στο “Όνειρο”: 

Ο κόσμος της αρχαίας μυθολογίας (Θησέας και Ιππολύτη) ο κόσμος των τεσσάρων εραστών, που μολονότι χαρακτηριστικά αναγεννησιακός στους τρόπους και τα ήθη της ερωτικής επικοινωνίας, παρουσιάζεται άχρονος και καθολικός ο κόσμος των ξωτικών, όπως αναδύεται από τη μεσαιωνική καταγωγή του και τις λαϊκές παραδόσεις της αγγλικής υπαίθρου και ο κόσμος των μαστόρων, η ελισαβετιανή κοινωνία των τεχνιτών της επαρχίας, όπως θα τους είχε γνωρίσει από κοντά ο Σαίξπηρ στο γενέθλιο Στράτφορντ.

Εμείς προσθέσαμε κι έναν 5ο, τον κόσμο του σήμερα με την οικοδέσποινα μας και τις γκαρσόνες της να σας καλωσορίζουν «σπίτι» μας με κρασί και όνειρο!  Εξηγούν τη δράση με απλό και κωμικό τρόπο και διανθίζουν τους άλλους 4 κόσμους του Σαίξπηρ.  

Στόχος μας να φτάσει κάτω στο κοινό μας το υπέροχο κείμενο του 1595 του μοναδικού Σαίξπηρ να γίνει αντιληπτό στο σήμερα και να το κάνει να γελάσει με την ψυχή του. Θύματα μας και πολλά αγαπημένα ελληνικά τραγούδια!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Άντρη Κυριαζή
ΣΚΗΝΙΚΑ Μόνικα Χ#Βασιλείου, Get Set Ltd & Kds Printstudio Ltd
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΙΕΚΘ Παράθυρο Ανοιχτό
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ V Studio music productions
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ Άντρη Κυριαζή
ΦΩΤΙΣΜΟΙ Μιχάλης Πατσιάς
ΜΑΚΙΓΙΑΖ Έλενα Χαραλάμπους
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ Μαρία Τταφούνα

Παίζουν: (με σειρά εμφάνισης)
Οικοδέσποινα – Σταματίνα Στεργίου
Γκαρσόνα Α & Νεράιδα Α – Άντρη Αναστασίου
Γκαρσόνα Β & Νεράιδα Β – Ελένη Ταππή
Λύσανδρος -Δημήτρης Παρασκευόπουλος
Δημήτριος- Γιώργος Κουμανταρής
Πουκ – Πάμελα Θεοδώρου
Ερμία – Κυριακή Χριστοφορου
Αιγέας & Ιππολύτη – Μαρία Κουρούμουνου
Βασιλιάς Θησέας – Άντρη Χάρπα
Ελένη – Σταυρίλια Σφραγίδου
Φυσούνης επιδιορθωτής φυσερών – Επιφάνιος Μιχαήλ
Καζανάκης ο υδραυλικός – Ειρήνη Αθανασίου
Ροκάνης ο μαραγκός – Τρυφωνία Ττοφαρή
Φωτάκης ο ελαιοχρωματιστής – Χρίστος Χριστοδούλου
Ροβέρτος Βελόνης ο ράφτης κυριών – Μαρία Παναγιώτου
Σκηνοθέτης Κολοκύθα – Μαρία Αναστασίου
Όμπερον – Ανδρέας Ζωδιάτης
Τιτάνια – Έλενα Χαραλάμπους

Δήλωση Άντρης Κυριαζή στο SkalaTimes: Για τα δύσκολα…Για την πρόκληση….Για το μεγαλύτερο μας τσαλάκωμα… Για το ΟΝΕΙΡΟ…. Σε 3 μέρες……! Έρχεται μετά από πολύ κόπο, χρόνο, αναποδιές, θυσίες, αγάπη και πείσμα. Κοπιάστε να γελάσουμε και να τραγουδήσουμε ΜΙΑ μοναδική φορά! Κυριακή 11 Ιουνίου, 7:00 μ.μ. στο Θέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης 
Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας αλλιώς….για μεγάλα παιδιά, για ρομαντικά μεγάλα παιδιά…..και όχι μόνο! Γιατί δεν επαναπαυόμαστε στα εύκολα…. !   Γιατί το παλεύουμε μέχρι τέλους. Γιατί αγαπάμε το θέατρο με πάθος! Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας από την ομάδα ΦΑΡΟΣ. Μας ήρθαν χίλιες δυο αναποδιές ναι…Όμως στεκόμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή και πάμε να το απογειώσουμε! Η δημοφιλέστερη ρομαντική κωμωδία του Σαίξπηρ σε παρωδία στο σήμερα με τραγούδι και κρασάκι από το «σπίτι» μας

Αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 7:00 μ.μ.  Στο ΠΕΥΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ελάτε να γελάσουμε με όνειρο, κρασάκι και τραγούδι.
«Γιατί χωρίς όνειρο, κρασί κι έρωτα η ζωή θα ήταν βαρετή, ανυπόφορη και πληκτική..:αφήστε λοιπόν ενεργοποιημένη τη φαντασία σας, απενεργοποιημένα τα κινητά σας καθίστε αναπαυτικά στη θέση σας πιείτε το κρασάκι σας και πάμε να σαλπάρουμε στο ρομαντικό κόσμο του Σαίξπηρ!»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

Μιχάλης Ρέππας για Άννα Παναγιωτοπούλου: “Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο. Γιατί η ζωή, ούτε ζυγίζεται, ούτε μετριέται”

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών, ο Μιχάλης Ρέππας μοιράστηκε το δικό του αντίο στην ηθοποιό. Ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος είχε συνεργαστεί

error: Content is protected !!