Μεγαλειώδης Αντιφασιστική διαδήλωση στη καρδιά του Παρισιού, ο φακός του SkalaTimes ήταν εκεί

SkalaTimes

Αντιφασιστικές ομάδες πραγματοποίησαν μεγαλειώδεις αντιφασιστικές διαδηλώσεις στο Παρίσι, στις 4 και 5 Ιουνίου, για να τιμήσουν τη δέκατη επέτειο από τον θάνατο ενός ακτιβιστή, του Clement Meric.
Ο Clement Meric (Κλεμάν Μερίκ) απεβίωσε στις στις 6 Ιουνίου 2013.
“Ήταν φοιτητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, μέλος της Αντιφασιστικής Δράσης Παρισιού-Προαστίων και ακτιβιστής στην SUD Étudiant, χωρίς κάποια “κομματική ταμπέλα”, με καταγωγή από την Βρέστη.

Πέθανε σε ηλικία 18 ετών, έπειτα από βίαια σύγκρουση με Ακροδεξούς.
Από τις 6 Ιουνίου 2013, κιόλας, (ημέρα δολοφονίας του Clement Meric) στο Παρίσι, ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών, Μάνουελ Βαλλς εξέφρασε την πλήρη αποφασιστικότητά του να θέσει ένα τέλος σε αυτή την βία που προέρχεται και φέρει τα διακριτικά της Ακροδεξιάς. Ερωτηθείσα στον αέρα του RTL, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, αρνήθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το κόμμα της είχε σχέση με αυτές τις μη-αποδεκτές κοινωνικά και απαράδεκτες ενέργειες. Την ίδια ημέρα, ο Πρωθυπουργός, Ζαν-Μαρκ Αιρώ ανακοίνωσε ενώπιον της Γερουσίας ότι επιθυμεί ως Κυβέρνηση να βρει τρόπο να « κομματιάσει », « με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο », όλες αυτές τις ακροδεξιές πολιτικές ομάδες-οργανώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά την δολοφονία του Κλεμάν Μερίκ. Από την πλευρά του, ο Σερζ Αγιούμπ, ηγέτης των Εθνικιστικών Επαναστατικών Νεολαίων (JNR), αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της οργάνωσής του σε αυτή την συμπλοκή. Σε πλήρη αντιπαράθεση με τις διαβεβαιώσεις του Σερζ Αγιούμπ, ο Υπουργός Σχέσεων με το Κοινοβούλιο, Αλαίν Βινταλί, ανακοίνωσε ότι η ταυτότητά τους [των ατόμων που συνελήφθησαν μετά την δολοφονία του Κλεμάν Μερίκ] καταδεικνύει ότι ανήκουν σε μια οργάνωση της ακροδεξιάς και, πιο συγκεκριμένα, στις Εθνικιστικές Επαναστατικές Νεολαίες (JNR)”.


Οι διαδηλωτές στο Παρίσι την Κυριακή και χθες τη Δευτέρα συγκεντρώθηκαν ως εξής:
4 Ιουνίου: Metro Barbes, 11:00
5 Ιουνίου: Rue de Caumartin, 18:30

Ο φακός του SkalaTimes ήταν εκεί για να αποθανατίσει την μεγαλειώδη αντιφαστική διαδήλωση, σε ένα κόσμο που φαίνεται ότι κάποιοι δυστυχώς τρέφουν το αυγό του φιδιού, του φασισμού, με την ανοχή κυβερνήσεων!

“Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό”
-Bertolt Brecht

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!