Ο κορυφαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας στην…. Φλώριδα!

Σύμφωνα με την νούμερο ένα Ελληνική Εφημερίδα της Νέας Υόρκης, τον “Εθνικό Κήρυκα”: τον κορυφαίο φιλόσοφο της ελληνικής αρχαιότητας, Πλάτωνα, θα συναντούν στο εξής οι μαθητές της Ακαδημίας Πλάτωνα του Κλίαργουότερ, αφού το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Μαϊου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην αυλή του εκεί σχολικού συγκροτήματος.

Ο δωρητής του αγάλματος, Τέρης Τσαφατίνος, που ήταν και ο πρωτεργάτης της δημιουργίας της Ακαδημίας Πλάτωνα, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και κάλεσε την μικρή εγγονή του, Αννα-Μαρία Αλόνσο, να διαβάσει το κείμενο της ομιλίας που αυτός είχε ετοιμάσει.
Αφού αναφέρθηκε στη ζωή του Ελληνα φιλοσόφου, τόνισε ότι η Ακαδημία Πλάτωνα, όπως και τα άλλα σχολεία τσάρτερ, ιδρύθηκε για να προσφέρει καλύτερη εκπαίδευση στους Αμερικανούς μαθητές.

Στη συνέχεια, μίλησε για την ιδέα που είχε πριν 20 χρόνια να ιδρυθεί η Ακαδημία και τις πρώτες ενέργειές του. Οταν έγινε η αρχή, πρόσθεσε, δεν υπήρχαν ούτε σχολικό κτίριο, ούτε μαθητές, αλλά ούτε και χρήματα από την πολιτεία, ή άλλη πηγή. «Ολα όσα έγιναν, έμοιαζαν με θαύμα», τόνισε. Οταν έφτασε η στιγμή, άρχισε η αναζήτηση μαθητών για το πρώτο σχολείο, με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο. Είχαν κληθεί γονείς που είχαν μικρά παιδιά να τα γράψουν στο νέο σχολείο, αλλά δεν ήταν πολύ εύκολο.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στον Εθνικό Κήρυκα: https://www.ekirikas.com/o-filosofos-platon-ypodechetai-mathite/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η μεγαλύτερη πολιτιστική πανδαισία στη πλατεία Ζουχούρι: Το φεστιβάλ Needle παρουσιάζει το lineup της πρώτης έκδοσης της διοργάνωσης της

Έξι εβδομάδες εξερεύνησης του πολιτιστικού πλούτου της Λάρνακας οδήγησαν στο σήμερα: το Needle 2024 με χαρά ανακοινώνει ολόκληρο το lineup του φεστιβάλ του. Το Σάββατο

error: Content is protected !!