Νέο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λάρνακας

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Ο Δήμος Λάρνακας στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να δώσει περισσότερη δύναμη στο λόγο των νέων και να ενδυναμώσει τη συμμετοχή τους στην λήψη αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων, προχώρησε στην ενεργοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρνακας. Η προσπάθεια αυτή πηγάζει από την ανάγκη δημιουργίας ενός δυνατού δεσμού αλληλοκατανόησης, συνεργασίας και σύνδεσης  με τους νέους οι οποίοι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στρωματά της κοινωνίας μας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χριστοφόρου

Βασικός του ρόλος του Συμβουλίου είναι να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια το Δήμο για τον εντοπισμό των ενδιαφερόντων αλλά και των προβλημάτων των νέων, καθώς επίσης να  εισηγείται και να συμβουλεύει το Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα και πολιτικές που αφορούν την νεολαία.    

Τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας αποτελούν ένα σημαντικό συμμετοχικό θεσμό, τα οποία δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και  έχουν στόχο να αποτελέσουν γέφυρα επικοινωνίας και έκφρασης μεταξύ των νέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μία γέφυρα η οποία δίνει την ευκαιρία στους νέους να δραστηριοποιηθούν στα δρώμενα στη πόλης τους και να συμμετάσχουν στα κοινά ως ενεργοί πολίτες. Λειτουργούν σε εθελοντική βάση.

Ο νέος πρόεδρος, Ανδρέας Τταουξίης

Το Σάββατο, 22 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης Δήμου Λάρνακας η Γενική Εκλογική Συνέλευση, για εκλογή των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρνακας, βάση των κριτηρίων και κανονισμών. 

Σε αυτή συμμετείχαν Οργανωμένα Σύνολα Νεολαίας. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρνακας, ανέλαβε μετά από απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, κ. Ανδρέας Τταουξιής Δημοτικός Σύμβουλος.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας κατά την Συνέλευση, ανάφερε ότι: «…οι νέοι αποτελούν πάντα προτεραιότητα για τον Δήμο Λάρνακας, γι’ αυτό και λειτουργούμε και υπηρεσίες που μπορούν να βοηθήσουν τους νέους σε διαφοράς θέματα. Μαζί μπορούμε να οδηγηθούμε στη διαμόρφωση μια νέας στρατηγικής και πολιτικής για τους νέους, που θα τους βοηθήσει στην αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα και έρχονται αντιμέτωποι…»

Αφού πλέον έχει γίνει η εκλογή των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρνακας, την ερχόμενη Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η σύσταση του Συμβουλίου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!