Με επιτυχία συνεχίστηκε χθες η Δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας Δρ Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος

Με επιτυχία συνεχίστηκε χθες Παρασκευή, 21 Απριλίου η δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας.

Η καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας κ. Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στη Κύπρο, ο Βουλευτής Λάρνακας (ΔΗΚΟ) κ. Χρίστος Ορφανίδης, ο Δημαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Υπεύθυνος του Πολιτιστικού του Δήμου Λάρνακας κ. Άκης Ιωάννου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας κ. Άθως Καζαντζής, ο Πάτερ Μιχάλης Σιδεράς, εκπρόσωπος της ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, γονείς και μαθητές, καλλιτέχνες, ποιητές από Κύπρο και εξωτερικό και άλλοι.

Η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή (με την ιδιότητα της ποιήτριας στην εκδήλωση) μαζί με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα
Ο Βουλευτής Λάρνακας κ. Χρίστος Ορφανίδης μαζί με τον Υπεύθυνο του Πολιτιστικού του Δήμου Λάρνακας κ. Άκη Ιωάννου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η απονομή βραβείων σε παιδιά που διακρίθηκαν στον μαθητικό λογοτεχνικό διαγωνισμό “Ιερότητα της Γραφής 2023”. Αθλοθέτηση: Ιερά Μητρόπολη Κιτίου.

Τις βαρβεύσεις έκαναν ο Πρόεδρος και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Κύπρο, ο Ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου και ο εικαστικός Πέτρος Πτωχόπουλος.

Ο εικαστικός Πέτρος Πτωχόπουλος έδωσε βραβεύσεις και επαίνους στους μαθητές

Χθες, στην δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ είχαμε απαγγελίες από: Θανάση Χατζόπουλο, Petra Kolmancik, Λίνα Νικολακοπούλου, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδη.

Την βραδιά έντυσε μουσικά το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας που ερμήνευσε δύο τραγούδια σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς την σπουδαία στιχουργό και ποιήτρια η οποία τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία της και απήγγειλε δύο ποιήματα της.

Ο μαέστρος Ανδρέας Γερολέμου έστειλε τις ευχαριστίες του στην Λίνα Νικολακοπούλου για τα τραγούδια διαμάντια που μας έχει χαρίσει και που το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας είχε την τιμή χθες να τα τραγουδήσει μπροστά στη μεγάλη στιχουργό

Ο Νικόλας Σαββίδης έπαιξε στο πιάνο και τραγούδησε, ένα τραγούδι, το οποίο ήταν κι αυτό σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

Η σχολή Ρωσικού Μπαλέτου και Σύγχρονου Εύης Σουρή Ευθυμίου έντυσε με χορό την εκδήλωση με μαθήτριες της Σχολής.

Οι μαθήτριες της σχολής Ρωσικού Μπαλέτου και Σύγχρονου Εύης Σουρή Ευθυμίου κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού

Με το μοναδικό της χορό έντυσε η Μαρία Ρόζα Πάντζη ένα ποιήμα σε απαγγελία Μόνικας Μελέκκη.

Η Μόνικα Μελέκκη απήγγειλε Οδυσσέα Ελύτη και η Ρόζα Μαρία Πάντζη έντυσε το κομμάτι με ένα μοναδικό χορό

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας τόνισε πως ο Δήμος Λάρνακας στήριξε από την πρώτη στιγμή το μεγάλο αυτό φεστιβάλ που ανεβάζει τον πήχη του πολιτισμού στη πόλη μας και δεσμεύτηκε πως ο Δήμος θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας.

Τα συγχαρητήρια του στους διοργανωτές έστειλε από το βήμα ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο στήριξε από το πρώτο λεπτό το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας και θα συνεχίσει να το στηρίζει, είπε.

“Η ιστοσελίδα που θα φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης είναι έτοιμη, οι αναγνώστες θα μπορούν να την διαβάσουν στα ελληνικά και αγγλικά. Η ψηφιακή ανάπτυξη κάνει τον κόσμο μικρότερο και τον φέρνει πιο κοντά, μέσα από το διαδίκτυο το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης θα μπορεί να φτάσει σε περισσότερο κόσμο τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό”, είπε ο Δημήτρης Δημητρίου της 4 sight Group, της εταιρείας που βρίσκεται σε Λάρνακα και Μάλτα και έχει αναλάβει την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Ο Δημήτρης Δημητρίου της 4Sight Group τόνισε πως μέσα απο την ιστοσελίδα το ΔΦΠΛ θα φτάσει σε ακόμη περισσότερο κόσμο σε Κύπρο και εξωτερικό

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας συνεχίστηκε και η έκθεση ζωγραφικής του Μιχαήλ Ηλία με τίτλο “Ποιητές του Φωτός”.

O πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας, ο δημοτικός σύμβουλος Άθως Καζαντζής και ο εικαστικός Μιχαήλ Ηλία

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας συνεχίζεται για τρίτη ημέρα σήμερα Σάββατο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Σήμερα θα απαγγείλουν ποιήματα τους οι:
Γιώργος Μολέσκης
Μαρία Καντωνίδου
Lorenzo Pataro
Δάφνη Νικήτα
Νάσα Παταπίου
Κώστας Α. Κρεμμύδας
Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου
Marko Pogacar
Χλόη Κουτσουμπέλη

Επίσης σήμερα θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στον Κλείτο Ιωαννίδη.
Το αφιέρωμα θα παρουσιάσουν οι Δρ Ιωάννης Χριστοδούλου και Δρ Παναγιώτης Τουλιάτος. Απαγγελία: Χρυστάλλα Καλλένου.

Ο ποιητής Aldo Gerbino θα παρουσιάσει τη Maria Caracausi.

Στο πιάνο θα είναι ο Κυριάκος Κώστα.

Είσοδος ελεύθερη.

Φωτογραφικό υλικό από τη χθεσινή εκδήλωση:

Δημήτρης Δημητρίου (ένας εκ των ιδιοκτητών της 4Sight Group στη Κύπρο), Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου και Δρ Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας Άθως Καζαντζής μαζί με μέλη του Φωνητικού Συνόλου του Δήμου Λάρνακας, τη Στέλλα Μοσφιλιώτη, την Ελένη Ζαφείρη και την Κατερίνα Κέκκου


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!