Ιπτάμενοι ιερείς στην Πρώτη Ανάσταση….

Χίος

Η Χιός πάει Hollywood με το Πασχαλινό της έθιμο και γίνεται viral με το ιερέα της!
Ρουκετοπόλεμος με Αμερικανούς να κινηματογραφούν το έθιμο και ένας ιερέας να πετάει.
Ας τα πάρουμε ένα ένα. Εντυπωσιακή ήταν η Πρώτη Ανάσταση στην Παναγία Ευαγγελίστρια της Χίου όπου με το καθιερωμένο σάλτο του ο ιερέας μετέφερε για μια ακόμα χρονιά το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης. Οι εκκωφαντικοί θόρυβοι και οι πολυέλαιοι που σείονταν δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Ο «ιπτάμενος ιερέας» έρανε τους πιστούς με βάγια ενώ ο ναός είχε γεμίσει λουλούδια και για ακόμη μια χρονιά η Χίος έγινε viral για την……Ανάσταση της!
Περισσότερα στο video του Open:

Όσον αφορά τον ρουκετοπόλεμο ένα έθιμο με φανατικούς φίλους και επικριτές, φέτος θα γίνει διάσημο και θα πάει….Hollywood αφού στη Χίο βρίσκεται το αμερικανικό κινηματογραφικό συνεργείο του Ντάρεν Αρονόφσκι και η γερμανική σειρά ριάλιτι Γιόκο Γκέγκεν Κλαας – Ντας Ντούελ ουμ ντι Βελτ για να κινηματογραφήσουν το διάσημο και “παράξενο” για τους ξένους, έθιμο.

Παραλίμνι

Πέτασε και φέτος ο πάτερ Ηρακλέιδιος Ξιούρος στο Παραλίμνι!
Για άλλη μια χρονιά, ο πάτερ Ηρακλείδιος Ξιούρος στο Παραλίμνι κατάφερε να φέρει το μήνυμα της Ανάστασης με ένα πολύ δικό του τρόπο, σαν ιπτάμενος ιερέας που δεν τρέχει, αλλά πετά!
Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, χτυπώντας τους σκάμνους και ψάλλοντας το «Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην», οι Χριστιανοί είδαν το πάτερ να “πετά” από το ιερό μέχρι την είσοδο της εκκλησίας μεταφέροντας έτσι με ένα μοναδικό τρόπο το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης.
Το βίντεο όπως το παρουσίασε ο “Φ”:

Ο πάτερ Επιφάνιος στο Καλό Χωριό έκανε και φέτος εντυπωσιακή την Πρώτη Ανάσταση με το δικό του τρόπο!
Τελέστηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης. Ο πάτερ Επιφάνιος ιερέας στο Καλό Χωριό Λάρνακας ήταν και φέτος πιστός στην παράδοση κάνοντας σεισμό στην εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ και Βασιλείου.
Ο ιερέας ψάλλοντας «Ανάστα ο Θεός» βγήκε τρέχοντας από την Ωραία Πύλη πετώντας λουλούδια στους πιστούς ενώ μαζί του από τις υπόλοιπες εισόδους της εκκλησίας έτρεξαν οι νέοι του χωριού κρατώντας εξαπτέρυγα και λάβαρα.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο στο FB Page της εκκλησίας: https://www.facebook.com/watch/?v=1654777038298352

Καλό Χωριό

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!