Υπαίθρια έκθεση 2 διάσημων Ισραηλινών φωτογράφων στην Κύπρο / 24 Απριλίου- 4 Μαΐου, Πλατεία Ευρώπης, Φοινικούδες

Υπαίθρια έκθεση των διαπρεπών Ισραηλινών φωτογράφων Νατάν Ντβιρ και Γκάμπι Μπεν Αβραχάμ φιλοξενείται από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο σε Λάρνακα, Λεμεσό και Λευκωσία. 

Σηματοδοτώντας τα 75 χρόνια από την Ανεξαρτησία του Κράτους του Ισραήλ, οι δύο φημισμένοι φωτογράφοι φέρνουν στο φως τις ιδιαιτερότητες και τις συναρπαστικές διαφορές και ομοιότητες της πολύμορφης ισραηλινής κοινωνίας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην καθημερινότητα.

Η έκθεση με τίτλο «Diversity: A State of Mind» ανοίγει στις 24 Απριλίου στις Φοινικούδες, ενώ από τις 5 Μαΐου παρουσιάζεται στον Μώλο της Λεμεσού και από τις 13 Μαΐου στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία. 

Την παρουσιάζει η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, σε συνεργασία με την BPRarts Cultural Management, με την υποστήριξη των Δήμων Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας.

Το μικρό σε έκταση Ισραήλ παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, με πληθώρα ιδιομορφιών και αντιθέσεων. Ένα αμάλγαμα λαών, πολιτισμών και παραδόσεων. Άνθρωποι με διαφορετικά εθνοτικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά συνυπάρχουν σε μια κοινωνία με στοιχεία νεωτεριστικά και συντηρητικά, κοσμικά και θρησκευτικά, μοντέρνα και παραδοσιακά. Με κάθε τρόπο, το Ισραήλ γιορτάζει το δικαίωμα στην Διαφορετικότητα.

Χρώματα, μέρη και πρόσωπα αποτυπώνονται σε εικόνες, σ’ ένα ιδιαίτερο σύνθεμα φωτορεπορτάζ, τέχνης και αφήγησης. Ένα μωσαϊκό φωτογραφιών, ένα μαγευτικό ταξίδι στη χώρα και το πνεύμα του Ισραήλ.

Ημερομηνίες

  • 24 Απριλίου- 4 Μαΐου, Λάρνακα, Πλατεία Ευρώπης, Φοινικούδες
  • 5– 12 Μαΐου, Λεμεσός, Παραθαλάσσιος Μώλος (πλατεία Rula Park)
  • 13 Μαΐου – 4 Ιουνίου, Λευκωσία, Πλατεία Ελευθερίας (Υποεπίπεδο) 

Ο Νατάν Ντβιρ καταπιάνεται με την εννοιολογική φωτογραφία- ντοκιμαντέρ και εστιάζει στις ανθρώπινες πτυχές των πολιτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων. Με έδρα το Τελ Αβίβ, φωτογραφίζει σε όλο τον κόσμο εκπροσωπούμενος από το φωτογραφικό πρακτορείο Polaris Images και την γκαλερί φωτογραφίας Anastasia Photo.

Ο Ντβιρ είναι ο πρώτος Πρεσβευτής Φωτογραφίας Sony Europe από το Ισραήλ. Το έργο του έχει δημοσιευτεί σε πολλά κορυφαία διεθνή περιοδικά και έχει λάβει βραβεία αναγνώρισης σε όλο τον κόσμο. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και (MFA) στη Φωτογραφία από το School of Visual Arts (NY). Επιπλέον, είναι μέλος του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του International Centre of Photography (ICP) της Νέας Υόρκης.

Για τον Γκάμπι Μπεν Αβραχάμ, η Φωτογραφία Δρόμου και η Φωτογραφία Ντοκιμαντέρ είναι οι αγαπημένοι του τρόποι να βλέπει τον κόσμο. Η κάμερα έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς του, αναζητώντας διαρκώς να απαθανατίσει εκείνη τη καθοριστική, ιδιαίτερη στιγμή, μετά από την οποία τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, καταγράφοντας γεγονότα του δρόμου μέσα από τη δική του οπτική γωνία, επιχειρώντας να δώσει κάποιο νόημα και να επαναφέρει την τάξη στο χαοτικό σχήμα της σύνθεσης των πραγμάτων. Είναι μέλος του «Thestreetcollective» και διδάσκει σε εργαστήρια Street Photography.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!