H Κύπρος γνώριζε ποιος ήταν ο Ανδρεάς Μαυρογιάννης και ποιος ο Νίκος Χριστοδουλίδης και επέλεξε Νίκο Χριστοδουλίδη για ΠτΔ

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια
SkalaTimes

H Kύπρος γνώριζε, ή όφειλε να γνωρίζει, ποιοι ήταν και τι εκπροσωπούσαν οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ήταν μία μεγάλη προεκλογική περίοδος, μια ιστορική διαφορετική εκλογική αναμέτρηση, με εκπλήξεις και με καταστάσεις που δεν έχουμε ξαναδεί.
Το ΑΚΕΛ επέλεξε να στηρίξει ένα υποψήφιο που προερχόνταν από την κεντροδεξιά.
Σημαντικά στελέχη του ΔΗΣΥ δήλωσαν, δημόσια, ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο που στήριζε το ΑΚΕΛ, το ίδιο και η θυγατέρα του ιδρυτή του ΔΗΣΥ, κ. Καίτη Κληρίδη.

Κάποιοι, και ήταν πολλοί, άφησαν πίσω τις κομματικές προσκολλήσεις και έβαλαν το καλό της Κύπρου πάνω από οτιδήποτε άλλο.
Και στην Λάρνακα, είδαμε συναγερμικούς που έχουν μεγαλώσει μέσα στο ΔΗΣΥ να δηλώνουν, για τον Β Γύρο, στήριξη στον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Αυτό, κατά την άποψη μου, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρόοδος και ως νίκη της Κύπρου.

Παρόλα αυτά, «η τενέκκα μίλησε» και η πλειοψηφία του Κυπριακού λαού επέλεξε για πρόεδρο της χώρας τον Νίκο Χριστοδουλίδη.
Κάποιοι τον επέλεξαν επειδή «είναι της εκκλησίας». Δεν είναι μυστικό πως αρκετοί από εμάς πήραμε sms στο κινητό από…. τον Άγιο Παϊσιο, ένα μήνυμα που έλεγε «Όποιον βλέπετε πως είναι κοντά στην εκκλησία, αυτόν να ψηφίσετε», σκιαγραφόντας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ωραίο πολιτικό επιχείρημα!
Να υπενθυμίσω πως η Λάρνακα είχε κάποτε ένα δήμαρχο «της εκκλησίας», αλλά με μίζες και άλλα σκάνδαλα οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη και στην φυλακή.

Όπως και να έχει, η πραγματικότητα είναι πως η Κύπρος ήξερε ποιοι ήταν οι δύο Υποψήφιοι και αν δεν ήξερε, όφειλε να ξέρει.

Παρόλα αυτά, δεν είναι μυστικό πως, η Κύπρος επέλεξε ένα πρόεδρο που:


-Yποστήριζε ότι η Τουρκία δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε γεωτρήσεις διότι δεν έχει στην κατοχή της γεωτρύπανα, αλλά τελικά η Τουρκία αγόρασε τέσσερα γεωτρύπανα.

-Για την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων έλεγε ότι είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Τουρκίας, αλλά τελικά, η Τουρκία προχώρησε στο άνοιγμα μέρους της περίκλειστης πόλης.

-Εξήγγειλε την υποψηφιότητά του μέσω βιντεοσκοπημένης ομιλίας που περιείχε ολόκληρες φράσεις από προεκλογικές ομιλίες του Ιωάννη Κασουλίδη του 2008.

-Ήταν ο εκλεκτός του Νίκου Αναστασιάδη, για να συνεχίσει στο τιμόνι της χώρας μας.

-Διάσπασε το κόμμα που τον ανέδειξε, τον ΔΗΣΥ, με την απόφαση του να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, όταν οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες του ΔΗΣΥ δεν του επέτρεψαν να κατέβει υποψήφιος.

– Με εντολή του κ. Χριστοδουλίδη δημιουργήθηκαν face accounts στα social media, με στόχο να πλήξουν πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους.

-Ο κ. Χριστοδουλίδης στην τηλεοπτική εκπομπή «Αιχμές» είπε ότι αρνήθηκε να πάρει χρήματα από επιχειρηματίες και εταιρείες στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, μετά όμως από καιρό φάνηκε ότι πολυεθνική εταιρεία προχώρησε σε έμβασμα στον προσωπικό λογαριασμό με το ποσό των 200.000 ευρώ! Και δεν το έκρυψε φυσικά, όταν πια είχε αποκαλυφθεί.

-Σε ένα από τα διακαναλικά debates, ο κ. Χριστοδουλίδης παρουσίασε ως διαφθορά την προσπάθεια κάποιων γονέων να εγγράψουν το παιδί τους σε άλλο σχολείο από αυτό της περιφέρειάς τους και όχι τα μεγαλύτερα παραδείγματα διαφθοράς που έχουμε σε αυτό το τόπο τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή, για τον κ. Χριστοδουλίδη οι γονείς που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολείο κοντά στη γιαγιά ή παππού επειδή εργάζονται οι ίδιοι και τους βολεύει, είναι διεφθαρμένοι. Αυτή είναι όλη κι όλη η διαφθορά στο τόπο μας.

-Σε δήλωση του στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Γιάννη Καρεκλά είπε ότι θα διαπραγματευτεί εξ υπαρχής το Πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά στο τελευταίο διακαναλικό debate του πρώτου γύρου, αρνήθηκε ότι είπε κάτι τέτοιο και ζήτησε από το τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα να δημοσιεύσει ξανά το σημείο της συζήτησης.

-Πιστεύει στο ΝΑΤΟ, σε συμμαχίες με ΗΠΑ και ήταν ο άνθρωπος που ως ΥΠΕΞ βοήθησε στην δημιουργία του CYPLOPS στη Λάρνακα, (του περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας -Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security).

Αυτά είναι μερικά από τα όσα γνωρίζαμε – ή οφείλαμε να γνωρίζουμε- για τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ως ΠτΔ θα κριθεί από την ημέρα που θα αναλάβει την Προεδρία της χώρας.
Κάποιοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε αυτόν, και ήταν η πλειοψηφία, που τον πίστεψε και τον ψήφισε.

Καλή τύχη στην Κύπρο μας!
Πιο επίκαιροι από ποτέ οι στίχοι του Ελύτη: “Ένα το χελιδόνι κι η άνοιξη ακριβή,
για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή”.
Πάρα πολλή δουλειά!

Υ.Γ Κυρία Μηλιώτου, είμαι αρκετά χρόνια δημοσιογράφος, θεωρώ πως η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα και πιστεύω πως όταν εργάζεσαι στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, είναι προκλητικό να μην μπορείς να κρύψεις τη χαρά σου για το εκλογικό αποτέλεσμα και να γελάς συνεχώς και να κάνεις χιούμορ κτλ. Θα μπορούσατε να παραδειγματιστείτε από τον συνάδελφο κ. Κημήτρη που με σοβαρότητα και επαγγελματισμό ανακοίνωνε τα αποτελέσματα των Exit Polls και το εκλογικό αποτέλεσμα στη συνέχεια.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!