Βιώσιμη και Αειφόρος Ανάπτυξη Κοινοτήτων και Επιχειρήσεων Λάρνακας

Δελτίο Τύπου

Ό Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (Cyprus International Institute of Management) σας προσκαλούν σε παρουσίαση του Έργου Βιώσιμη και Αειφόρος Ανάπτυξη Κοινοτήτων και Επιχειρήσεων Λάρνακας την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 στις 10:00πμ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας στη Σκαρίνου.

Σκοπός και στόχος του Έργου είναι η ετοιμασία ενός επιχειρηματικού πλάνου για τις κοινότητες της περιοχής, μέσα από το οποίο θα προωθείται το ολιστικό σχέδιο για την προβολή, ανάπτυξη και καθιέρωση των τοπικών κοινωνιών και των προσφερόμενων προϊόντων / υπηρεσιών της περιοχής στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου είναι η ανάδειξη και ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τις κοινότητες στα πλαίσια της Πράσινης και ψηφιακής οικονομίας με γνώμονα τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό πρωτόκολλο “Green Deal” .

Τα πιο πάνω αποτελέσματα θα επιτευχθούν μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, την παρουσίαση ενός πλάνου ανάπτυξης και ενός άτυπου συνεργατικού μοντέλου που θα τους δίνει τη δυνατότητα να:

 Αναπτύξουν περισσότερο τις επιχειρήσεις τους

 Οργανώσουν τεχνοκρατικά την επιχείρηση τους

 Διευρύνουν τις αγορές τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό

 Προσδώσουν στην επιχείρηση τους τεχνολογία και καινοτομία

Tο πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις κοινότητες Μαρώνι, Ψεματισμένο, Καλαβασό, Τόχνη, Χοιροκοιτία, Σκαρίνου, Άγιος Θεόδωρος, Μοσφιλωτή, Κόρνος, Αλαμινός, Λεύκαρα Πάνω και Κάτω, Βαβατσινιά, Κάτω Δρυς, Βάβλα, Λάγια, Ορά, Μελίνη, Οδού και Αγίοι Βαβατσινιάς.

Το Έργο Συνεργασίας “Βιώσιμη και Αειφόρος Ανάπτυξη Κοινοτήτων και Επιχειρήσεων Λάρνακας”  χρηματοδοτείται από το Μέτρο 19  – ‘’Στήριξη μέσω LEADER’’ του Π.Α.Α, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας-Αμμοχώστου.

«Η Δράση στοχεύει στην ανάπτυξη της υπαίθρου και έχει ως σκοπό οι τοπικοί φορείς να υπερνικήσουν το εμπόδιο του κατακερματισμού που παρουσιάζεται συχνά στις αγροτικές περιοχές και να εργαστούν από κοινού για την τοπική ανάπτυξη».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστική ατζέντα Δήμου Λάρνακας

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024

error: Content is protected !!