Ο Υφυπουργός Πολιτισμού παρέστη στην Τελετή Απονομής Βραβείων Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής 2022


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού δρ Γιάννης Τουμαζής απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε τα βραβεία στους τιμώμενους συγγραφείς στην Τελετή Απονομής Βραβείων του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής για το έτος 2022 που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στην Αίθουσα «Ανδρέας Πατσαλίδης» του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Υφυπουργός, αναφερόμενος στις δραστηριότητες του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής κατά τα πρώτα τρία έτη της λειτουργίας του, είπε ότι ο Όμιλος έχει αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της Κύπρου. Στη συνέχεια, αφού συνεχάρη όλους τους βραβευμένους συγγραφείς, διαβεβαίωσε για την πρόθεση του Υφυπουργείου να συνεχίσει να στηρίζει τις δραστηριότητες του Ομίλου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο δρ Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου, Έφορος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και ο δρ Λεωνίδας Γαλάζης, Πρόεδρος του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Πολιτισμού για το γεγονός ότι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες είναι ο κύριος και σημαντικότερος χορηγός του Ομίλου.  

Κατά τη διάρκεια της Τελετής απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία: Βραβείο Συνολικής Προσφοράς «Βασίλης Μιχαηλίδης» (2022): στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο για τη σημαντική προσφορά του στη νεοελληνική φιλολογία και στα κυπριακά γράμματα. Έπαινος Μυθιστορήματος:στον Άντυ Παπαδημητρίου για το βιβλίο του «Η διατριβή».Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου λογοτέχνη: στον Παναγιώτη Πέτσα για την ποιητική του συλλογή «Στον κύκλο του Οδυσσέα». Βραβείο Ποίησης: στη Μάρω Παπαμηνά-Καλλασίδου για το ποίημά της «Άπιαστοι Έρωτες». Βραβείο Διηγήματος: στην Κωνσταντία Κατσαρή για το διήγημά της «Η διαίρεση».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!