Περί τοξικότητας στο διαδίκτυο, στα ΜΚΔ, o Καρκίνος θεραπεύεται στις περισσότερες περιπτώσεις, η κακία στη ψυχή είναι συνήθως ανίατη ασθένεια

Ο αείμνηστος Έλληνας Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαϊδης και η σύζυγος του Δώρα Τσαμπάζη

Της Γιώτας Δημητρίου|
(Αρχισυντάκτρια
SkalaTimes)

Όταν πριν από ένα χρόνο αποφάσισα να σβήσω (όχι να απενεργοποιήσω, αλλά να σβήσω) το λογαριασμό μου στο Facebook και το προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram το είχα κάνει πολύ συνειδητοποιημένα, αφού η τοξικότητα από τους καβγάδες εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων έφτανε σε αρρωστημένα επίπεδα (και από τις δύο «πλευρές»).
Αν τελικά ξαναεπέστρεψα δειλά δειλά έγινε μόνο για λόγους δουλειάς και με ελάχιστη «συμμετοχή» στην διαδικτυακή αυτή κοινότητα των ΜΚΔ, όπου ο κάθε ένας πίσω από ένα πληκτρολόγιο γράφει ό,τι θέλει χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες.

Ωστόσο, η ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη με έκανε να δακρύσω και να θυμηθώ πόσες φορές διαβάσαμε αρρωστημένες τοξικές αναρτήσεις και ανεκτήκαμε άθλια σχόλια, που είτε αφορούσαν εμάς, είτε άλλους.

Η Δώρα Τσαμπαζή σύζυγος του Έλληνα Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, (που πέθανε από καρκίνο στις 14 Οκτωβρίου 2022), γράφει στην ανάρτηση της για εκείνον τον χρήστη των ΜΚΔ που ευχήθηκε στον σύζυγο της καρκίνο και γενικότερα για την αρρωστημένα τοξική κατάσταση που επικρατεί στα ΜΚΔ.
Σε όλους αυτούς που με τοξικότητα ειρωνεύονται, βρίζουν, καταριούνται, υποτιμούν, κάνουν μπούλινγκ θα έπρεπε να φωνάξουμε “φτάνει!”. Για αρχή δεν θα έπρεπε να ανεχόμαστε να συγκαταλέγονται στους διαδικτυακούς μας «φίλους». Καθαρίστε από τους λογαριασμούς και από το Σύμπαν σας τέτοια αποβράσματα, δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος. Και ναι, ευδοκιμούν και στην Κύπρο και στη Λάρνακα τέτοιοι, υπάρχουν παντού. Ακόμη και αν μαζί μας είναι “οκ”, ωστόσο αν βρίζουν, καταριούνται, υποτιμούν, ειρωνεύονται, άλλους, δεν θα έπρεπε να καταδεχόμαστε να είναι διαδικτυακοί μας φίλοι.

Αυτούσια η ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη πιο κάτω και οι φωτογραφίες των αρρωστημένων αναρτήσεων, ανάμεσα τους και αυτός που είχε ευχηθεί στον Αλέξανδρο Νικολαϊδη καρκίνο.
Με ανωτερότητα ψυχής και πνεύματος η Δώρα Τσαμπάζη γράφει: «Όσο για εσένα, φίλε μου, που είχες ευχηθεί τότε το 2019 καρκίνο στον άντρα μου, ένα έχω να σου πω, συγχαρητήρια. Έγινε η επιθυμία σου πραγματικότητα, ελπίζω να κοιμάσαι πολύ πιο ήσυχος τα βράδια . Εγώ πάλι σου εύχομαι υγεία, να μην χρειαστεί να μάθεις ποτέ, τι θα πει καρκίνος στην οικογένειά σου».

Υ.Γ Ο Καρκίνος θεραπεύεται στις περισσότερες περιπτώσεις, η κακία στη ψυχή είναι συνήθως ανίατη ασθένεια.

Αυτούσια η ανάρτηση της Δώρας Τσαμπάζη:

Σήμερα ήρθε ένα σχόλιο που ξύπνησε όλη την τοξικότητα που δέχτηκε ο Αλέξανδρος και η οικογένειά μας το 2019 όταν αποφάσισε να πολιτευτεί.

Ξέρω τι θα πείτε, μην ασχολείσαι με τον έναν ανόητο. Όμως δεν είναι ένας, είναι πολλοί, και απλώς τώρα έχουν λουφάξει ή πετούν τη βοθρίλα τους σε άλλους, γιατί απλώς ο Αλέξανδρος και η μνήμη του είναι κάτι πολύ μεγάλο να το ακουμπήσουν περιττώματα. Ήρθε αυτό το σχόλιο και ξύπνησε όλα αυτά που πάλευα να ξεχάσω. Ίσως να μην φταίνε αυτοί, να μεγάλωσαν ανάμεσα σε άλλα απορρίμματα και να μην είχαν άλλη επιλογή, από το να γίνουν ίδιοι με εκείνους. Είχα αποφασίσει αυτά τα μηνύματα να τα θάψω βαθιά μέσα μου, να τα ξεχάσω, αλλά αρκεί ένας ανόητος να σου θυμίσει ότι εκεί έξω είναι πολλοί. Αν έχετε λοιπόν μια απορία για το τι είναι διαδικτυακή τοξικότητα, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις φωτογραφίες. Άνθρωποι μικροί, λίγοι, που τα πολιτικά τους επιχειρήματά έχουν να κάνουν με ψόφους, καρκίνους και κλωτσιές. Το βρήκαν αστείο, ακόμα και το γεγονός ότι ένα αθλητής στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της ζωής του, έσπασε το πόδι του και φώναξε στην κερκίδα τη μητέρα του.

Από αυτές τις κλωτσιές, και από αυτά τα σπασίματα, ακόμα και από τις ήττες του, ο Αλέξανδρος έδωσε χρήματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Και είμαι σίγουρη ότι αν ήξερε πόσο πολλά χρήματα μαζεύτηκαν, θα καθόταν να φάει κι άλλες, να σπάσει κι άλλα πόδια, κι άλλα χέρια.

Όσο για εσένα, φίλε μου, που είχες ευχηθεί τότε το 2019 καρκίνο στον άντρα μου, ένα έχω να σου πω, συγχαρητήρια. Έγινε η επιθυμία σου πραγματικότητα, ελπίζω να κοιμάσαι πολύ πιο ήσυχος τα βράδια . Εγώ πάλι σου εύχομαι υγεία, να μην χρειαστεί να μάθεις ποτέ, τι θα πει καρκίνος στην οικογένειά σου […]

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!