Το «Spare», η αυτοβιογραφία του Πρίγκιπα Χάρι κυκλοφορεί από χθες στα ελληνικά με τον τίτλο «Ρεζέρβα»

Το «Spare», η αυτοβιογραφία του Πρίγκιπα Χάρι κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ρεζέρβα» (εκδόσεις Πεδίο, μετάφραση Γιώργος Μπαρουξής, Χρήστος Μπαρουξής, Βαγγέλης Γιαννίσης) από χθες 10 Ιανουαρίου.  

Πρόκειται για ταυτόχρονη έκδοση σε 16 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Το βιβλίο εδώ και μέρες μονοπωλεί τα Διεθνή ΜΜΕ.

Ο δούκας του Σάσεξ αφηγείται, με τη δική του πάντα εκδοχή, τη ζωή του με την Βασιλική οικογένεια (του) και μιλάει με τα χειρότερα λόγια για τα μέλη της οικογένειας του.

Επίσης ο Χάρι, ο οποίος να υπενθυμίσουμε πως εγκατέλειψε την Βρετανία για να ζήσει μια ήσυχη ζωή στις ΗΠΑ μακριά από τα ΜΜΕ, δεν παραλείπει στο βιβλίο του να δίνει και λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή, που αναρωτιόμαστε -πραγματικά- ποιον ενδιαφέρουν, όπως πχ για το πώς και που έκανε για πρώτη φορά σεξ.

Δεν ξέρουμε πως σας ακούγεται ο τίτλος του βιβλίου στα ελληνικά, αλλά ο Χάρι φαίνεται πως πραγματικά ένιωθε σαν ρεζέρβα επί χρόνια στο περιβάλλον της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. Σας ακούγεται υπερβολικό; Σϋμφωνα πάντα με τον ίδιο τον πρίγκιπα Χάρι και όπως γράφει στο βιβλίο του λέει πως ήρθε στον κόσμο «για την περίπτωση που πάθαινε κάτι κακό ο Ουίλιαμ».

Στο βιβλίο του λοιπόν που έχει γίνει ήδη ανάρπαστο σε πολλές χώρες, ο δευτερότοκος γιος του Καρόλου και της Νταϊάνας λέει πως ο ρόλος του ήταν να  λειτουργεί ως «αντιπερισπασμός» για τυχόν λάθη του μεγαλύτερου αδελφού του.

Επίσης, -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- γεννήθηκε μόνο και μόνο για να είναι 0 συμβατός δότης του αδελφού του, σε περίπτωση που ο Ουίλιαμ χρειαζόταν μετάγγιση αίματος ή μεταμόσχευση οργάνων. «Νεφρούς, ίσως ή λίγο μυελό των οστών», γράφει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε αυτό το πεσιμιστικό σενάριο που πιστεύει ότι συνέβαλε στην απόφαση για να γεννηθεί σε αυτό τον κόσμο.

Το βιβλίο σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στα ΜΚΔ και έγινε θέμα στα Διεθνή ΜΜΕ.
Από την άλλη, σιγή ιχθύος από το Μπάκιγχαμ, που μέχρι στιγμής παρακολουθούν τα όσα γίνονται χωρίς καμία αντίδραση.

Αν σας ενδιαφέρει να αγοράσετε το βιβλίο, μπορείτε να το παραγγείλετε στα αγγλικά ή στα ελληνικά, από τα αγαπημένα μας τοπικά βιβλιοπωλεία.
Το SkalaTimes το έχει ήδη παραγγείλει από το γνωστό βιβλιοπωλείο της πόλης μας Bibliocosmos.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!