Δίωρη στάση εργασίας δικηγόρων/ Διαμαρτύρονται για δικές «express» και απορρίψεις υποθέσεων

O Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και συνδημότης μας, Γιώργος Χριστοφίδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τους λόγους της δίωρης στάσης εργασίας των δικηγόρων

Σε παγκύπρια προειδοποιητική δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν από τις 09:30-11:30 σήμερα οι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι για την από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να προχωρήσει στην έκδοση ειδικών κανονισμών που αφορά  στις καθυστερημένες υποθέσεις. 

Σε όλες τις επαρχίες κατά την ώρα της στάσης εργασίας οι δικηγόροι συγκεντρώθηκαν έξω από τις εισόδους των Επαρχιακών Δικαστηρίων, ενώ στην πρωτεύουσα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.  

Καταγγέλλουν ενδεικτικά πως εκκρεμούν υποθέσεις ακόμη και από το 2014, με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν να παραβιάζονται τα δικαιώματα ακόμη και των υπόπτων. Ενώ το θέμα εγγράφηκε από χθες στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης ανέφερε ότι το παράπονο των δικηγόρων έχει να κάνει με την εσπευσμένη εφαρμογή την περασμένη Παρασκευή δικονομικός κανονισμός από το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου στην ουσία θα προκύψουν «δίκες express» όπως τις χαρακτήρισε για υποθέσεις των ετών 2014-2018.

Γεγονός που θα επηρεάσει χιλιάδες πολίτες, και που φοβούνται οι δικηγόροι ότι δεν θα λειτουργήσει σωστά, και πως θα προκύψουν πολλές απορρίψεις υποθέσεων.

Τις πρόνοιες του Κανονισμού του Ανωτάτου ανέλυσε στο «Μέρα Μεσημέρι» ο Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Χριστοφίδης, σημειώνοντας ότι οι υποθέσεις που επηρεάζονται κυμαίνονται μεταξύ 45-50 χιλιάδες ανά το παγκύπριο.

Καταγγέλλει παράλληλα ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη ερήμην των δικηγόρων, ενώ το Ανώτατο δεν ενδιαφέρεται τόσο για την απονομή της δικαιοσύνης, όσο για την ταχύτητα διεκπεραίωσης των υποθέσεων.

Δικηγόροι συγκεντρώθηκαν έξω και από το Δικαστήριο Λεμεσού, στην οποία παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, μέλος της Επιτροπής Νομικών, Πανίκος Λεωνίδου, ο οποίος χαρακτήρισε δικαιολογημένη την στάση εργασίας των δικηγόρων. 

Πηγή: https://www.ant1live.com/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη Ευανθία Σάββα Υποψήφια Αντιδήμαρχος Αραδίππου: “Για μένα το κάθε αξίωμα, η κάθε πολιτική θέση, είναι θέση ευθύνης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο”

Αντιλαμβάνομαι ότι ένας δημοσιογράφος πρέπει να κρατά μία ουδέτερη στάση σε πράγματα και καταστάσεις που παρουσιάζει. Η πραγματικότητα όμως είναι, πως με την Ευανθία Σάββα

error: Content is protected !!